FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1251

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 lis 2010, 18:01

Afellay przejdzie tam, gdzie będzie miał zapewnioną grę w pierwszym składzie. Przynajmniej tak mi się wydaje. Widać że jest ambitny i chce spróbować sił w silniejszej lidze, co udowodnił nie przedłużając kontraktu z PSV. Nie pójdzie do klubu, gdzie będzie grzał ławkę, ma już 24 lata i jako tako wyrobioną markę w Europie, toteż na brak ofert z różnych lig narzekać nie będzie mógł. Osobiście widziałbym go w Arsenalu lub Atletico ze wskazaniem na drugą opcję.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lis 2010, 18:24

emdżej pisze:Też tak mi się wydaje. Barca ma kim grać w środku pola i obawiam się po prostu, że Afellay marnowałby swój niewątpliwy talent na ławce rezerwowych. Już prędzej bym go widział właśnie w Arsenalu.
No tak w Barcelonie to wszyscy będą tylko grzać ławę. O kim by nie mówiono to są lepsze warianty. Taka Barcelona jeśli chodzi o rozgrywanie ma aż Xaviego i Inieste + Thiago. Arsenal to już inna sprawa, bo tam jest posłucha. :roll:
Jak chłopak jest ambitny i pewny swoich umiejętności to zawsze wybiera najlepszy możliwy zespół, jak nie jest pewny swojej gry to niech da sobie spokój z piłą nożną na najwyższym poziomie. Bo tam miękkich nie potrzeba.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lis 2010, 18:29

Ale przecież jeżeli nie podoła wyzwaniu to jest to nie tylko jego problem, ale i problem zespołu. Oczywiście może się zachowywać jak Hleb, który uważa się za tak zajebistego, że oh i ah tylko co potem z takim zrobisz jak się okaże za słaby?

Kupienie kogoś do pomocy w takim momencie oznaczać może, że odpuszczamy Cesca w lecie. Jeszcze do niedawna powiedziałbym, że to mało realna opcja, ale z Sandro za sterami może się okazać, że jest kryzys i tyle. Obym się mylił.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lis 2010, 18:36

Mentor pisze:Jak wyliczyłeś jego wartość Bienias :> Ja rozumiem, że kończy mu się kontrakt a nie jest (jeszcze?) gwiazdą pierwszej wielkości w europejskiej piłce, ale 2 mln to chyba jednak trochę mało. Myślę, że ktoś mógłby zapłacić za niego coś około 5 mln tej zimy.
Bienias pisze:Przyda nam sie a jak cos duzo nie stracimy
Znaczy się 'jak cos' to go opchniemy po sezonie za tyle samo :> Takie półroczne wypożyczenie? :P

Cena 2 banki dla klubu ktory go przekona do siebie. Jesli gosciu chce u nas grac i postawi sie PSV (dostanie pewnie wyzszy kontrakt) to wlasnie 2 banki dostana albo fige :P Zakladam ze Afellay jest zdeterminowany i chce grac wylacznie u nas.

Jak sie nie sprawdzi sprzedajemy go za mala kase i wsio. Moze nawet zarobimy jak na MvB.
Kupienie kogoś do pomocy w takim momencie oznaczać może, że odpuszczamy Cesca w lecie.
Jak dla mnie gra gitara. Oczywiscie ze wole kogos do napadu ale to sa tylko marzenia scietej glowy. Pep daje szanse wychowankom, ale w lato.......

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 lis 2010, 19:01

Mentor pisze: Kupienie kogoś do pomocy w takim momencie oznaczać może, że odpuszczamy Cesca w lecie. Jeszcze do niedawna powiedziałbym, że to mało realna opcja, ale z Sandro za sterami może się okazać, że jest kryzys i tyle. Obym się mylił.
mnie taka opcja odpowiada :D :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lis 2010, 19:12

Bienias pisze:Cena 2 banki dla klubu ktory go przekona do siebie. Jesli gosciu chce u nas grac i postawi sie PSV (dostanie pewnie wyzszy kontrakt) to wlasnie 2 banki dostana albo fige :P Zakladam ze Afellay jest zdeterminowany i chce grac wylacznie u nas.
???

Nie za bardzo rozumiem szczerze mówiąc. Niby czemu Affelay miałby chcieć grać tylko u nas albo stawiać się komukolwiek? Bądźmy poważni i nie udawajmy, że chcemy tylko piłkarzy, którzy chcą grać tylko i wyłącznie u nas :roll: Holender zapowiedział już, że odchodzi więc nie rozumiem co miałeś na myśli pisząc 'postawi się PSV'.
Magnum pisze:mnie taka opcja odpowiada
Fabregasowi za to już pewnie nie koniecznie :P
emdżej pisze:Ale czytałem, że PSV zdementowało pogłoski mówiące o tym, że Barca kontaktowała się z nimi w jego sprawie. Agent piłkarza odmawia komentarzy.
http://twitter.com/psv_tweets
http://www.vi.nl/Nieuws-item/189841/Bar ... leggen.htm

Wygląda to dosyć poważnie.

Posty połączę jakoś potem.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 12 lis 2010, 20:55

Według sportu Afellay jest prawie nasz, Barca płaci 3 bańki, do dogadania została tylko długość kontraktu
http://www.blaugrana.pl/news/6072/wstep ... laya!.html
Jeśli Creus robi lajwa, to znaczy, że sprawa jest poważna :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lis 2010, 21:30

Ja bym nie porównywał chłopaka do Hleba. min. mam nadzieję, że nie ma o sobie takiego mniemania jak Białorusin, a po drugie on nie będzie kosztował takich pieniędzy jakie Barca wtopiła w przypadku Hleba i nie będzie zarabiał tyle co Alaksandr. W przypadku niewypału łatwiej będzie go sprzedać. Tylko najpierw trzeba go pozyskać, a później dać mu szansę i zobaczyć jak ewentualnie zawodnik będzie się pokazywał i czy będzie potrafił walczyć o swoje, a nie marudzić na wszystko- tylko nie na siebie.
Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale plotki z dnia na dzień się nasilały i może coś z tego będzie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lis 2010, 22:15

Chyba juz mozna powiedziec ze od stycznia mamy nowego Ibre w skladzie :) Cena przejdzie, nie jest niska ani wysoka.
I tak nikt nie przyjdzie bo czekamy na Cesca.
Mentor :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lis 2010, 22:33

Trzeba poczekać, bo już kilka razy było podobnie, a zawodników nie było. Osobiście będę ciekaw co Pep powie po oficjalnym ogłoszeniu ewentualnego transferu. Niby Guardiola odrzucał kilka propozycji, bo wolał stawiać na wychowanków. Tu pojawia się zawodnik, który nie będę ukrywał mnie specjalnie nazwiskiem nie powala i nie bardzo go kojarzę. Mówiło się, że Pep konsultował się z Cocu w sprawie Affelaya, więc musiał go oglądać i Holender tylko go utwierdził, ale poczekamy jak się sprawy potoczą.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 lis 2010, 22:50

Jarzinho pisze:Mówiło się, że Pep konsultował się z Cocu w sprawie Affelaya
To ja może przytoczę wypowiedź Cocu o Afellayu (choć szczerze mówiąc nie powiedział niczego, czego sam bym nie wiedział):
- Tak, myślę, że Afellay pasowałby do stylu gry Barcelony. Technicznie jest bardzo dobry i gra obydwoma nogami. Może grać na różnych pozycjach. W reprezentacji Holandii czasem gra na lewym skrzydle, ale czasem także na prawym. Jest bardzo wszechstronny, bardzo ofensywnie nastawiony. Nie sądzę, by mógł grać na pozycji Busquetsa, ale myślę, że pasowałby na inne pozycje - powiedział Cocu gazecie Sport.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2010, 22:57 przez emdżej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 12 lis 2010, 23:35

Jeśli ma być kupiony za 4 mln i chce do nas przyjść w zimie-jasna deklaracja to ja bym się zbytnio nie zastanawiał bo wart jest 10-12mln € więc można by go opylić...Transfer latem Cesca? Też nie byłby wykluczony bo Arsene też jest(był) nim zainteresowany więc doszłoby do wymiany i tym samym przez pierwsze pół roku grywałby na lewym skrzydle(zmiennik Pedro) i tym samym Iniesta byłby w 99%( grał na środku a 1% to ew.kontuzje innych zawodników na skrzydle(odpukać)
Wart jest dużo więcej lecz trzeba przyznać że jeszcze aż tak dużo nie pokazał w lidze jest gwiazdą zaś w reprezentacji pod nie obecność kluczowych graczy wyszedł mu bodajże 1 mecz nawet nie tak dawno mam na myśli ze Szwecją...Ale jestem na tak jeśli chodzi o pozyskanie go a jeśli Pep pytał o zdanie Cocu to widocznie cosik na rzeczy musi być :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 lis 2010, 23:44

Transfer latem Cesca? Też nie byłby wykluczony bo Arsene też jest(był) nim zainteresowany więc doszłoby do wymiany
:haha:

w takie coś nie wierze. Sorry ;)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 13 lis 2010, 0:13

Magnum pisze:
Transfer latem Cesca? Też nie byłby wykluczony bo Arsene też jest(był) nim zainteresowany więc doszłoby do wymiany
:haha:

w takie coś nie wierze. Sorry ;)

Heh..spoko to ja znów napisałem jakby to było faktem oczywistym :P Zabrakło słowa "możliwe doszłoby do wymiany" i inaczej to brzmi...W każdym razie Cesc jest bliżej niż dalej z każdym dniem ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 lis 2010, 0:25

Bienias pisze:
I tak nikt nie przyjdzie bo czekamy na Cesca.
Mentor :P
Czyli przestaliśmy czekać na Cesca albo w lecie będziemy kogoś opychać :think:

Jestem zaskoczony. Co prawda oficjalnego potwierdzenia jeszcze chyba nie ma, ale to tylko formalność. Cena dobra więc można ryzykować. Na pewno przyda się w sytuacji gdy kadra nie jest przesadnie szeroka a Xavi musi częściej odpoczywać. Mimo wszystko odnoszę wrażenie, że gdyby nie okazyjna cena to nigdy byśmy się nad Holendrem nie zastanawiali, ale może się mylę.

Oczekiwanie do stycznia będzie dziwne :P Co innego czekać w lecie kiedy są wakacje i nikt nie gra a co innego w środku sezonu :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”