Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 24

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 lis 2010, 16:43

Rezus pisze:Były mecze gdzie jedna drużyna była lepsza od drugiej a przegrywała 0-3, jedna drużyna atakuje cały mecz a i tak po jednej akcji przegrywa 0-1.
Były. Ale jak to ma się do tego meczu?
Rezus pisze:Po prostu wczoraj była po raz kolejny padaczka jeśli chodzi o poziom
Nie da się ukryć.
Rezus pisze:a, że to Wisła akurat swoje wykorzystała a Legia nie to fakt wynik jest jaki jest.
Gdyby oba zespoły wykorzystały wszystkie swoje sytuacje byłoby 7:4. Remis jak w mordę strzelił.
Rezus pisze:Nie zmienia to faktu, że to co zaprezentowały oba zespoły sprawiedliwy byłby remis.
To nie zmienia faktu. I żadne krzyki i płacze nie przekonają... jeszcze raz cię poproszę o dokonanie oceny indywidualnej zawodników. Pawełek= Machnowsky, Komorowski=Paljic, Chavez=Astiz, Komorwski=Cikosz, Manu=Brożek, Małecki=Radovic, Sobolewski=Vdorljak itd.? Zagrali tak samo, różnią się tylko tym, że jedni strzeli 4 bramki, drudzy nie strzelili żadnej. Ha :lol:.
Zico_FCI pisze:Racja. Mogła a nawet powinna przegrywać z Lechem już po pierwszej połowie dwoma-trzema bramkami i grać w 10.
Zauważyłem dziwną manierę w tym temacie, polegającą na liczeniu nieudolnych strzałów jako bramek, które powinny paść :lol:. Któryś czarnoskóry walnął pod koniec z obrotu prostu w Pawełka - według tej logiki z tego POWINNA być bramka.
Wisła, podobnie jak Legia wczoraj, w meczu z Lechem powinna dostać przynajmniej jedną mniej. Można wspomnieć o niewykorzystanych sytuacjach, ale na Boga, takie zazwyczaj mają obie drużyny, więc poprawianie w internecie wyniku co trzeci mecz zakrawa na śmieszność.

Czyli poprawmy trochę wyniki. Z Lechią Wisła powinna dostać 6-5, z Lechem 7-1, a z Legią remis 3-3. Jaka szkoda, że w prawdziwym życiu takie wyniki rzadko padają. I nawet hipotetycznie wygląda to żenujący farmazon. Ale to już ustaliliśmy. Idźmy dalej. Cloner jakieś zastrzeżenia do meczu z Polonią? Pamiętam, że goście mieli około 3 sytuacji, których nie wykorzystali. Widzew? Około 5. O Cracovię nie pytam, bo Ntibazonkiza powinien mieć minimum hattricka, czyli wynik przynajmniej 3-1.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8754
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lis 2010, 16:52

piwus pisze:Idźmy dalej. Cloner jakieś zastrzeżenia do meczu z Polonią? Pamiętam, że goście mieli około 3 sytuacji, których nie wykorzystali.
W sytuacjach podbramkowych - czytałem statsy po meczu - mieliśmy 100% przewagę. Fakt jest taki, że jesteście cholernie skuteczni.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 13 lis 2010, 16:59

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 lis 2010, 17:21

Legia powinna przegrać z Cracovią, zremisować ze Śląskiem a wygrała, bo strzeliła na siłę te swoje bramki. Wisła mogła natracić kilka bramek z Lechią. Lech mógł nazdobywać punktów od ch... ale co z tego skoro tego nikt nie zrobił. Móc nie znaczy potrafić. W środę gdybym był trzeźwy załamał bym się na stadionie, bo Lech mógł przegrywać wyżej, ale nie przegrywał, bo przeciwnik okazał się frajerem i to jest taka różnica. Tylko do dzisiaj zastanawiam się z czego kibice czy kilku zawodników Lecha cieszyło się po zakończeniu spotkania, bo naprawdę nie dostrzegłem żadnego powodu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 lis 2010, 18:15

robur pisze:W dupie mam PS i inne pseudo-gazetki. Legia zawsze była, jest i pewnie będzie najbardziej uprzywilejowanym zespołem w Polsce. Pewnie taka jest prerogatywa głównego klubu stolicy prawie 40-milionowego państwa. Kiedyś podkradali zawodników z całej Polski, jakoby do wojska (jestem świadomy tego, że ich główny rywal - Górnik Zabrze, robił to samo, tylko chodziło o pracę w górnictwie) a dzisiaj, poprzez swoich właścicieli, non stop występują w mediach - jakby nie było - nowej władzy. Mimo wszystko, wkurza mnie ten wszechobecny temat Legii, nie mówiąc już o stronniczości komentatorów, choćby C+, których momentami nie da się słuchać...
:shock: :haha:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 lis 2010, 10:40

http://www.weszlo.com/news/5860
Mecz Śląska był na remis.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2907

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 14 lis 2010, 11:34

Tak będziesz teraz co post pisać :?: Wow, zabawne.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 14 lis 2010, 11:36

Mnie ciekawi bardzo jedna kwestia. Użytkownik piwus pojawił się na forum po dłuższej przerwie, kiedy Wisła zaczęła wygrywać :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lis 2010, 11:37

Rezus pisze:Wow, zabawne.
Niestety to nie jest zabawne, to jest żałosne.
Użytkownik piwus pojawił się na forum po dłuższej przerwie, kiedy Wisła zaczęła wygrywać :lol:
To jest normalne. Zaraz po derbach się chyba uaktywnił. :P

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 lis 2010, 11:56

Patrzcie, a ja miałem incepcję, że od pięciu lat regularnie wypowiadam się na tym forum w okresowo np. w czasie derbów i meczów z Legią :shock:. Za to nie siedzę codziennie w Domku nr 10 :witam:.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lis 2010, 12:01

piwus pisze:Patrzcie, a ja miałem incepcję, że od pięciu lat regularnie wypowiadam się na tym forum w okresowo np. w czasie derbów i meczów z Legią :shock:.
Derby wygraliście 5 listopada, od tego czasu napisałeś ponad 20 postów. Natomiast wcześniej przez ponad półtora miesiąca napisałeś zaledwie 4 posty.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2907

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 14 lis 2010, 12:26

Bo my Polska B jesteśmy i nie dorównujemy do jego poziomu. Teraz na topie jest pisanie raz na jakiś czas.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 lis 2010, 12:44

Zrób wykres z tego sezonu i poprzedniego, a następnie porównaj z sezonem, gdzie Wisła zajęła 7 miejsce. Z roku na rok moja działalność coraz bardziej ogranicza się do moderowania raz na jakiś czas i odpowiadania na jakieś piramidalne bzdury, typu posty po Lechii czy teraz. Bo sorry cloner, spójrzmy prawdzie w oczy, poza piłką zagraniczną, na forum najłatwiej pogadać o Leo Beenhakkerze, chociaż od roku nie trenuje kadry i poczytać o tym jak się pije na wyjazdach Polonii Bytom. Ewentualnie zostaje pamiętnik kaczego, czy substytut ripost sprzed paru lat w wykonaniu Marco van Bastena. Dużo żartów, które mnie nie śmieszą. To nie jest zakres moich zainteresowań.
Więc nie martw się, prędzej czy później ten okres wzmożonej aktywności nie będzie trwał. Zawsze były okresy kiedy było o czym pisać, a w końcu jak zwykle się odechce a nie dyskutować z postami: "4:0 to mecz na remis" czy
elokwentna wypowiedź:
No niestety tak wygląda polska liga. Żenada w [ch**].
Po prostu mnie poziom przerósł w pewnym momencie, a najsłabsi odpadają. Nie jestem w stanie siedzieć cały czas na forum. Mamusiu, czy jestem dziwny?
cloner pisze:Derby wygraliście 5 listopada, od tego czasu napisałeś ponad 20 postów. Natomiast wcześniej przez ponad półtora miesiąca napisałeś zaledwie 4 posty.
Wcześniej 10, 9 i 3. Sorry. Nie wyszło.
Rezus pisze:Bo my Polska B jesteśmy
Nigdy nie użyłem na tym forum takiego określenia. Nie rozumiem.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 lis 2010, 20:48

Drukujemy Legii meczyk... A co tam! Trzeba wspomóc kaleki...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3350

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 lis 2010, 20:55

Karny z japonskiego kapelusza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”