Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 415

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 20 lis 2010, 11:15

Ciekawe czy z Borucem też by tak Lato pograł, bo wątpię żeby Artur nic nie odpowiedział. Niektórzy byli świetnymi piłkarzami i nic tego nie zmieni, tylko powinni przestawić zegarki na czas zimowy (o jakieś 30 lat) i się obudzić.

Lennon
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lennon » 20 lis 2010, 11:37

Hehe. Mina Fabiańskiego bezcenna, ale żart Laty trochę nie na miejscu, biorąc pod uwagę ostatnie występy Łukasza.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 20 lis 2010, 12:08

Lato chyba na głowę upadł. już nie chodzi o to, że szefowi związku to nie przystoi. jakby nie patrzeć, jest osobą publiczną, a jakieś reguły takich ludzi obowiązują. gdyby był dalej senatorem, to może nawet by mu to darowano... :afro: żenada.

p.s. to nawet na żart się nie kwalifikuje. głupota i tyle.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 20 lis 2010, 13:33

Dziś podobno Smuda wybrał się na mecz oglądać Perquis'a (nie wiem jakie ma w obronie, ale statystyki ofensywne lepsze od Bąka w Ligue1, oby nie kosztem tyłów właśnie) :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 lis 2010, 13:38

Ale wtedy właśnie pojawił się problem: - Manuel powiedział, że rozpocznie starania o przyznanie obywatelstwa dopiero, gdy przedłuży kontrakt z Kolejorzem. Bo jeśli wyjedzie z kraju, paszportu nie otrzyma - mówi nam selekcjoner.
niech spierdala.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 20 lis 2010, 13:41

Magnum pisze:
Ale wtedy właśnie pojawił się problem: - Manuel powiedział, że rozpocznie starania o przyznanie obywatelstwa dopiero, gdy przedłuży kontrakt z Kolejorzem. Bo jeśli wyjedzie z kraju, paszportu nie otrzyma - mówi nam selekcjoner.
niech spierdala.
Nic dodać nic ująć ... Powinien być dumny że Reprezentacja go chce a nie wymogi jeszcze stawia, jak gdyby sobie kontrakt z Lechem negocjował :roll:

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 20 lis 2010, 13:44

Ale o co chodzi, przecież stwierdził fakt. Co z tego, że będzie się starał o grę w kadrze, jakby wyjechał to kiepsko widzi chęci przyspieszenia przyznania "paszportu" mimo że i wtedy by może chiał grać :|

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 20 lis 2010, 13:47

ulynif pisze:Ale o co chodzi, przecież stwierdził fakt. Co z tego, że będzie się starał o grę w kadrze, jakby wyjechał to kiepsko widzi chęci przyspieszenia przyznania "paszportu" mimo że i wtedy by może chiał grać :|
Mówi tak żeby szybciej mu obywatelstwo przyznali - zanim wyjedzie ... A nie chcę znowu kolesia który gra dobrze w Ekstraklasie i wtedy robi się wszystko by zagrał z Orzełkiem na piersi. Jak chce grać w Reprezentacji to niech spełni wszystkie wymagane warunki, a nie tu jakieś biadolenie ... Jak chce "zostać" Polakiem to powinien tu mieszkać pięć lat itd. itd. tak jak każdy inny starający się o obywatelstwo :!:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 lis 2010, 15:26

Chyba tylko niepoważna osoba może cytować słowa Smudy. Naprawdę zanim ktoś tego się chwyta powinien nie raz a kilkanaście razy się zastanowić czy to ma jakiś sens. Żeby odpowiadać na słowa Smudy to już naprawdę trzeba być(wstawcie sobie co chcecie,bo nie chcę was obrażać).
Co dalej Arboleda nic nie powiedział na temat związku jego gry w Lechu z ewentualnym reprezentowaniem Polski. To Smuda stwierdził, że Kolumbijczyk ma szanse gry w jego reprezentacji jeśli pozostanie w Lechu, bo tak szanse na to ma małe. Żeby używać takich argumentów Arboleda musiałby chyba upaść w swoich poglądach jak Smuda.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 22 lis 2010, 12:00

Ja nieco z innej beczki - w naszym kraju zapanowała ostatnio jakaś chora obsesja biorąca w obronę Artura Boruca która liczy wg.tego co czytałem w necie ponad 20tysięcy osób. Od pewnego czasu przyznam z reką na sercu, że włos mi się jeży na głowie kiedy słucham i czytam jego jadowite słowa względem nie tylko trenera kadry, ale też swoich kolegów z kadry. Przykro mi o tym pisać, ale ostatnio Artur Boruc jest typem człowieka, który nie radzi sobie, kiedy wszystko nie kręci się wokół niego. Musi więc nieustannie dostarczać publice pozasportowych niesnasek. Jeszcze jako gracz Celtiku pokazał swoją drugą negatywną twarz. Nie tylko olewał wszystko i wszystkich, ale też niestety łajdaczył się na prawo i lewo kiedy jego jeszcze żona Katarzyna była w ciąży, a także kilka dni po urodzeniu synka. Jego niedawny wywiad dla Nsport odnośnie Franza Smudy i atmosfery wokół kadry kiedy jego bełkot przez zaciśnięte zęby, okraszony insynuacjami i oskarżeniami spowodowała, że straciłem dla niego cały szacunek jako do człowieka i trzeźwo myślącego dorosłego faceta. Pewnie wielu z Was się zaraz narażę za słowa które napiszę, ale Arturowi Borucowi odbiła sodóweczka i to na maksa. "Boruc celebryta, Boruc gwiazda MŚ i ME" - to częste słowa jakie ostatnio czytam wśród opinii zachwalajacych tego piłkarza. Fakt - do niedawna Boruc był znakomity w bramce, szybki, energiczny, miał wspaniały refleks. Od 2 lat niestety ze smutkiem to stwierdzam, iż Boruc to fan markowych cygar, alkoholi i prowokator który swoją frustrację wylewa nie tam gdzie powinien. Tym razem z przykrością trzeba to stwierdzić, że Artur Boruc przegiął. Czy z takiego piłkarza mają brać przykład młodzi adepci futbolu? Widać niestety, że dla sporej grupy ludzi którzy bronią jego stylu życia i "gry" w ekipie Fiorentiny - dla nich jest IDEAŁEM z którego należy brać przykład powiem tylko tyle - "gratulacje". Nie można moi drodzy żyć przeszłością dobrej kiedyś gry Boruca na MŚ i ME - obecna kadra bez Boruca da sobie radę. Mamy od pewnego czasu dwóch lepszych bramkarzy nie tylko w kwestii sportowej,ale też życiowej niż "król Artur" - Fabiańskiego i Tytonia.

(o Tytoniu napisałem szeroko na moim blogu)

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 22 lis 2010, 13:25

VADER,
Absolutnie nie chce bronić czy nie, Artura. On sam może jeśli chodzi o kadrę zrobić to jedynie swoją formą lub jej brakiem. Natomiast chciałbym zwrócić uwagę na dwa fragmenty. Jeżeli już został poruszony wątek tego co Artur robił i jego relacje z żoną to szkoda, że nie przedstawiono drugiej strony medalu wtedy (nie będę pisać swoich opinii bo i po co) a ostateczny rozrachunek bilansujący sprawę każdy sam by sobie ocenić mógł.
Druga rzecz dotyczy: "Przykro mi o tym pisać, ale ostatnio Artur Boruc jest typem człowieka, który nie radzi sobie, kiedy wszystko nie kręci się wokół niego". Pamiętam gdy z Pawłem Janasem było wręcz odwrotnie, nie miał nigdy specjalnego parcia na szkło i chciał spokoju i też go media miażdżyły chyba nawet bardziej właśnie przez to. Także i tak źle, i tak niedobrze. Jeśli chodzi o Artura to przecież niedawny trener repry dawał przykład swoim podopiecznym w prowokowaniu, który swoją frustrację wylewa nie tam gdzie powinien to się i dziwić wcale nie ma o co.
Podsumowując chciałem napisać, że Artur czy każdy inny grając w reprze reprezentuje kraj poprzez pryzmat formy meczowej, przez 90min grając + zachowanie w okresie czasu zgrupowania, a nie opowiadając jakieś biograficzne ckliwe motywy typu m jak opera mydlana. Także mało czy też w ogóle mnie nie interesuje co robi prywatnie. A to, co jest w mediach bardziej modne i system wartości, czy "otoczka" piłkarza czy rządu palącego jakieśtam dziwne rzeczy kiedyś, to już inna sprawa.
Jeśli chodzi o Fabiańskiego, to na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie, aby w turnieju podbiegali koledzy do bramkarza go bronić a on leżał wtulony w piłkę (jak to miało ostatnio miejsce a meczu towarzyskim). Super i świetnie tu się zgadzam w 100%, że koledzy stają po jego stronie, no ale taka sytuacja wygląda troszkę komicznie. Jeśli chodzi o formacje defensywne, to potrzeba jak chyba w żadnej innej formacji (no pomijam DMC) ludzi charakterologicznie takich jak Broruc czy Hajto, z historii pamiętam nazwisko Gorgoń. No ale o bramkarzach miało być a trochę zchodzę z tematu... Gry Tytonia nie znam to nie jestem w stanie skomentować.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 gru 2010, 22:53

Poznaliśmy kolejne zespoły, z którymi reprezentacja Polski zagra w przyszłym roku. 25 marca 2011 r. biało czerwoni zagrają na wyjeździe z Litwą, natomiast 10 sierpnia 2011 r. zmierzą się w kraju z reprezentacją Gruzji.
I co z tą zasadą Smudy o grze tylko z najlepszymi?
Przejrzał na oczy, że jeśli rywale nie grają na wyjeździe na pół gwizdka, to dostajemy baty od każdego i wyglądamy słabo na tle drugiej reprezentacji Ekwadoru?
Bardzo pochwalam tę decyzję o sprawdzaniu się z takimi ekipami na naszym poziomie, bo będzie więcej okazji do zgrania się, niż z Hiszpanią dla przykładu, tylko czemu Smuda miesza wszystko ze sobą? On poważnie wierzył w bzdury, że obejmuje kadrę o niewykorzystanym potencjale i tak naprawdę Polska może grać lepiej, niż za poprzedniego selekcjonera, więc czas grać z najlepszymi i to udowodnić? :rotfl: Bo chyba tylko tak można wytłumaczyć to, że straciliśmy półtorej roku przygotowań na grę z zespołami lepszymi od Polski, żeby zacząć się zgrywać na poważnie w lutym 2011 roku. :rotfl:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 gru 2010, 22:57

Wilmore pisze:I co z tą zasadą Smudy o grze tylko z najlepszymi?
Ciesz się, że znów nie lecimy do Tajlandii, bądź na tournee po Ameryce. Choć rację masz w 100% - Gruzja i Litwa co najwyżej mogą nam wstydu narobić... To są raczej wybory, które mają zagwarantować Franzowi trochę lepszy wizerunek. Wiesz, 2 zwycięstwa to już coś i znów będzie można przebimbać pół roku.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 gru 2010, 23:14

Wiesz, 2 zwycięstwa to już coś i znów będzie można przebimbać pół roku.
Nie bądź taki pewien, to nie zeszły wiek, gdy można ich było bez wysiłku ogrywać.
Ciesz się, że znów nie lecimy do Tajlandii, bądź na tournee po Ameryce.
Za to organizujemy kolejne zgrupowanie dla ligowców, które - tak, tak! - było krytykowane i przez Smudę, i przez niektórych plujących na Leo.
Znów - nie mam nic przeciwko temu zgrupowaniu, to dobry pomysł, ale po co było nawet takie dobre rzeczy obracać na niekorzyść Holendra? :rotfl:

Mecze jak z Gruzją i Litwą powinny były być organizowane na początku TEGO roku. Na rok przed turniejem jest na nie trochę za późno, ale przynajmniej większa szansa na punkty, niż z Włochami czy innymi Anglikami.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 gru 2010, 23:24

Wilmore pisze:Nie bądź taki pewien, to nie zeszły wiek, gdy można ich było bez wysiłku ogrywać.
bartbuks pisze:Choć rację masz w 100% - Gruzja i Litwa co najwyżej mogą nam wstydu narobić...
Porażkę z którąś z tych reprezentacji biorę w ciemno, bo masz rację, to nie te lata. Znów pojedziemy tam jakimiś ogórcami i cholera wie co tam będzie się działo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”