Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 28

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 22 lis 2010, 14:19

bartbuks pisze:To masz, pokoloruj... Jak coś to wpisz sobie w google Kubuś Puchatek i będziesz widział oryginalne kolory.
Nie, dziękuję. Pokonałeś mnie doświadczeniem.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6688

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 lis 2010, 14:41

bartbuks pisze:Rok wcześniej było podobnie, więc aby zdobyć mistrza, Jaga musi wyzbyć się owych nawyków i dać z siebie wszystko. I tyle. A tłumaczenie, że miała -10 pkt i musiała się bronić przed spadkiem, a potem odpuściła, jest śmieszne. Profesjonalny piłkarz nie powinien nawet tak pomyśleć. Choć z drugiej strony profesjonalizm nie równa się Ekstraklasa.
Mieli jeden cel na poprzedni sezon - utrzymać się w Ekstraklasie, na nic więcej ich nie było stać bo 10 pkt w plecy na początku rozgrywek to ogromna strata, cud, że udało im się to zniwelować bodajże w 5 kolejek bo mieliby ciepło do końca sezonu. Zadanie wykonali odpowiednio szybko, więc odpuścili końcówkę: grały rezerwy, młodzi zawodnicy, sprawdzenie składu kto się nada na następny sezon a kto nie. Wiele drużyn na całym świecie tak robi, nic w tym dziwnego. Nie bez powodu w maju wygrali tylko jedno spotkanie. Też warto odnotować, że Jagiellonia wreszcie przełamała fatalną passę meczów wyjazdowych i choć nadal nie błyszczą, a w tabeli są wysoko głównie dzięki twierdzy Białystok to jednak mimo wszystko dla mnie to wygląda sensowniej jak rok temu. Należy też wspomnieć, że Wisła miała bardzo nieudaną wiosnę więc tutaj jakby wszystko się wyrównuje.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 lis 2010, 14:44

podzielam opinie Boromira, dla uzupelnienia dodam, ze gdy bylo niemal pewne ich utrzymanie to glownym celem stal sie PP a lige juz traktowali na luzie

A Wisla jak narazie ma wiecej pkt ze szczesliweych zbiegow okolicznosci niz z faktycznej ich gry

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 22 lis 2010, 14:50

Tak tylko , wszyscy tu po cichu liczą że główni faworyci odpalą na wiosnę, bo przecież gorzej grac nie mogą

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 lis 2010, 15:24

Szczerze to watpie aby na wiosne jakos specjalnie idwrocila sie tendencja... Nie wierze w mega ofensywe Lecha i istna pogon za czolowka - poprostu jak pokazal czas, za sterami Lecha siedza ludzie z nieopowiedzialna reka do transferow. Maaskant to dla mnie sredniak, ktory mnie nie przekonuje. Totez uwazam ze Wisla bedzie slamazarnie cos ugrywac, Z Legia to problem bardziej rozlegly - tak czy owak nie wierze w te zespoly jakoby mialyby zostac rycerzami wiosny
Jezeli juz ktos to patrze tutaj na Polonie badz Lechie... Za sterami Polonii bedzie pewnie Zielu, do kadry dolacza zaklepani Nowak i Sadlok oraz jakis wiekszy transfer zostanie doprowadzony (bramkarz :think:)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 lis 2010, 15:25

czeher pisze:A Wisla jak narazie ma wiecej pkt ze szczesliweych zbiegow okolicznosci niz z faktycznej ich gry
To co powiedzieć o Legii i Lechu? Poza tym bramki w końcówkach były dwie, akurat w takich meczach, gdzie Wisła powinna prowadzić już wcześniej. Nie wiem jak to jest, że w przypadku innych zespołów mówi się raczej o konsekwencji, wytrwałości i innych takich bzdurach :lol:.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 lis 2010, 15:30

czeher pisze:do kadry dolacza zaklepani Nowak i Sadlok
Nowak zostaje w Bełchatowie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 lis 2010, 15:34

No takie jest życie. Podobno piłka to gra błędów, a szczęście sprzyja lepszym. Osobiście to mnie źrebi, bo liczy się tylko to jak wygląda tabela po ostatniej kolejce. Jak będzie tam Jaga, to fajnie, bo zawsze jakaś odmiana. Jak Legia, bądź Wisła, to znaczy, że okazały się lepsze w przekroju całego sezonu, choć w przypadku (L) jakoś ostatnio zezowate szczęście sprzyja im za bardzo. Wisła jest zajebiście przemeblowana z tyłu, a chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć, że 4 facetów którzy wcześniej ze sobą nie grali i do tego władają zupełnie innymi językami, nie zgra się ot tak. Maaskant ma czas i raczej zostanie rozliczony po sezonie, ale nie ma co sobie ostrzyć zębów na zmiany. Jest to szkoleniowiec na dłuższy czas i dopiero w przyszłym sezonie może dostać po tyłku, jak nie zdominuje ligi. Legia od lat jest chimeryczna i coraz bardzie mnie irytuje.

Zastanawia mnie jedna sprawa. Krzysiek Dowhań jest fachowcem o znanym nazwisku, i to nie tylko w Polsce, a przez pierwsze kolejki Skorża molestuje kibiców niezdarnym Antolovicem, potem troszeczkę bardziej wyprostowany Kostia, a na konie najbardziej wg mnie kompetentny Skaba. cloner chyba wie o czym mówię, bo Wojtek nie jest miękkim [ch**] robiony i zasługuje na rundę zaufania. I tu nasuwa się pytanie: czy Skorża jest tak uparty i nie słucha Dowhania, czy może trener bramkarzy ma gówno do powiedzenia?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 lis 2010, 15:46

. Zieliński jest tu dobrym rozwiązaniem, bo z trenerów jacy mieli okazję pracować u Wojciechowskiego, on jest mu najbliższy. Są jak kumple, o czym wiedza stali bywalcy stadiony przy Konwiktorskiej. Zieliński będąc trenerem Lecha pojawiał się na Polonii bardzo często. Gdy Lech grał w piątek/sobotę, a Polonia w niedzielę, to on obowiązkowo pojawiał się w Warszawie.
W takim razie dlaczego kumpel zwolnił kumpla po jednej porażce z Łksem?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 lis 2010, 15:50

Kamil232 pisze:W takim razie dlaczego kumpel zwolnił kumpla po jednej porażce z Łksem?
Bo grono innych kumpli nagadało Józkowi, że Zieliński już więcej z tego zespołu nie wyciśnie. Potem przecież Wojciechowski przyznał, że niepotrzebnie dał się wprowadzić w maliny i zbyt szybko się zagotował. Obaj panowie szybko sobie wyjaśnili te sprawy i jeszcze przed zakończeniem feralnej rundy razem pojawiali się przy Konwiktorskiej.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 lis 2010, 16:26

bartbuks pisze: Zastanawia mnie jedna sprawa. Krzysiek Dowhań jest fachowcem o znanym nazwisku, i to nie tylko w Polsce, a przez pierwsze kolejki Skorża molestuje kibiców niezdarnym Antolovicem, potem troszeczkę bardziej wyprostowany Kostia, a na konie najbardziej wg mnie kompetentny Skaba. cloner chyba wie o czym mówię, bo Wojtek nie jest miękkim [ch**] robiony i zasługuje na rundę zaufania. I tu nasuwa się pytanie: czy Skorża jest tak uparty i nie słucha Dowhania, czy może trener bramkarzy ma gówno do powiedzenia?
Przecież to Dowhań był wielkim orędownikiem sprowadzenia Antka do Legii. Tak naprawdę nikomu nie było na rękę sadzanie Chorwata - za którego zapłacono pół bańki € - na ławce kosztem przeciętego Kostii czy wypychanego z klubu Skaby. Trzeba też pamiętać jakie były okoliczności spadku Antolovica w hierarchii legijnych bramkarzy z pozycji nr. 1 na 3 bo tu nie zadecydowały w 100% względy sportowe.
Ze zbyt dużym chwaleniem Skaby też bym się na razie wstrzymał bo w meczu z Arką miał jedną bardzo dobrą interwencję (chociaż moim zdaniem tu Budziński bardziej dał ciała) ale raz też w bardzo dziwaczny sposób łapał piłkę.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 22 lis 2010, 17:02

Boromir pisze:Craxa już w drugiej lidze, mam nadzieję, że taki sam los spotka Wiejskie Zagłębie Lubin.
Craxa?? Nie dadzą licencji Polonii Bytom lub Arce i Craxa dalej będzie w ekstraklasie. Nie wiesz jakie jaja tu się dzieją :?: Jagiellonia moze utrzymać pozycję. Nie mają dużo słabszego składu od Legii i Wisły.

Awatar użytkownika
Zack
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zack » 22 lis 2010, 17:05

bartbuks pisze:
Kamil232 pisze:W takim razie dlaczego kumpel zwolnił kumpla po jednej porażce z Łksem?
Bo grono innych kumpli nagadało Józkowi, że Zieliński już więcej z tego zespołu nie wyciśnie. Potem przecież Wojciechowski przyznał, że niepotrzebnie dał się wprowadzić w maliny i zbyt szybko się zagotował. Obaj panowie szybko sobie wyjaśnili te sprawy i jeszcze przed zakończeniem feralnej rundy razem pojawiali się przy Konwiktorskiej.

Przewijał się tam jakiś ekstra super doradca Slot. Chyba już go pogoniono z Warszawy bo w gazetach coś cicho...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6688

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 lis 2010, 17:40

Craxa?? Nie dadzą licencji Polonii Bytom lub Arce i Craxa dalej będzie w ekstraklasie. Nie wiesz jakie jaja tu się dzieją
Myślę, że drugi raz taki numer już nie przejdzie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 lis 2010, 18:39

Ciekaw jestem samopoczucia Szatałowa. Nie wygląda facet na zadowolonego i chyba żałuje, że odszedł z Bytomia. Jak na razie Cracovia doprowadziła do tego, że usnąłem w 30 minucie, po czym obudziłem się tuż przed przerwą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”