Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 772

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lis 2010, 14:31

Rezerwy właśnie grają z Wolves, w bramce Almunia. Ale co ważniejsze, w pomocy gra Aaron Ramsey, który wrócił do gry wiadomo po jakiej kontuzji.
Szkoda, że nie transmitują juz rezerw, bo bym chętnie obejrzał. Na pewno będzie jednak skrót.

dziś gramy w Bradze, stadion niczego sobie
Obrazek

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 lis 2010, 19:54

Fabianski, Eboue, Squillaci, Djourou, Gibbs, Wilshere, Denilson, Fabregas, Rosicky, Bendtner, Walcott
Lawka: Szczesny, Sagna, Koscielny, Nasri, Vela, Song, Chamakh

ciekawa decyzja o odpoczywaniu Songa. Oprocz tego w sumie bez niespodzianek. Po prostu go Gunners i tyle, nie ma co pieprzyc bo juz sie nagadalem. :]

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 lis 2010, 20:02

Jak dla mnie Braga stadion ma kozacki :lol: Okoliczne dzieciaki pewnie co mecz czatują na "zielonej trybunie" aby zwędzić mocniej zagraną piłkę. Kameralny obiekt jak na europejskie standardy, ale swój urok niewątpliwie ma :ok:
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 20:09 przez Salas11, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2270
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 lis 2010, 20:08

No nie wiem czy taki kameralny jak grali tam Euro, ale co do klimatu to jest świetny, szczególnie te skały za bramkami.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 lis 2010, 20:13

Nieco ponad 30 tysięcy pojemności, napisałem zresztą:
Salas11 pisze:Kameralny obiekt jak na europejskie standardy
:)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lis 2010, 22:39

oczywiście zagraliśmy słabo (zapomniałem, że nasze porażki przychodzą w parach) ale to co sędzia odpierdalał, to się w głowie nie mieści.
W 78 minucie Vela ścięty w polu karnym i dostaje kartkę za próbę wymuszenia karnego, po chwili, dosłownie minutę później Eboue ścięty od tyłu, kolano prawie złamane, znoszą go z boiska i rywal nawet żółtej nie dostał :roll: nasi dostawali za byle gówno, tamci kopali naszych i nic.
Eboue połamany, pewnie długo nie wróci, Cesc znów ścięgno uda, pewnie też długa przerwa. Mówiło się ostatnio ze słabo gra, bo ciągle mu ten uraz przeszkadza, no i stało się. Znów miesiąc przerwy, albo i lepiej. Choć może to i dobrze, pograją inni, którzy nie bedą tak kaleczyć.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 lis 2010, 22:55

To co ten sędzia dzisiaj wyprawiał na boisku to przecież jakaś kpina i skandal. Karne nie dał, ale za to dał rywalom połamać naszego zawodnika. Mam nadzieję, że Eboue jakoś z tego wyjdzie, chociaż wyglądało to mało ciekawie :roll:

Cesc w ogóle nie powinien lecieć do Bragi. Nie wiem po co Wenger go tam targał i w jeszcze wystawiał w pierwszym składzie. Cholera, dobrze wiedział, że nie jest jeszcze wszystko ok, ale co tam, nie ma ryzyka nie ma zabawy. Jedyny pozytyw całej sprawy to chyba, to że Nasri wróci do środka.

Słabo :|

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 lis 2010, 23:03

Zarzućcie jakimiś linkami do sytuacji z Velą i Eboue jak coś się pojawi w necie. Chętnie zobaczę oba incydenty.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 lis 2010, 23:11

- tu masz vele, eboue nie ma bedzie pozniej pewnie :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 lis 2010, 23:49

Fakt, karny ewidentny. Do tego przy stanie 0:0. Jeśli na podstawie zapisów video można karać piłkarzy za absurdalne zachowania, to równie dobrze można karać sędziów za absurdalne decyzje :| Zakładam że środowe skróty w połowie będą poświęcone Dudce i jego postawie z Milanem, więc nie liczę na powtórkę tej akcji.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 lis 2010, 17:46

Dzisiaj w prasie sporo o Arsenal i braku lidera w zespole. No cóż, tak Keown jak i Cass Ameryki nie odkryli, bo przecież już od dawna widać, że na boisku nie mamy piłkarzy z takimi jajami jak swego czasu Pat, Tony czy choćby właśnie Martin. Jakby Vermaelen wrócił to pewnie mógłby pełnić taką rolę, ale wiemy, że nie ma się nastawiać na jego szybką reaktywację.

Z obecnej (zdrowej) kadry najwięcej z siebie dają Nasri i Rosicky. Gdyby ten drugi grał częściej to właśnie w nim szukałbym tego lidera, ale tak to bida i nędza.

btw, Cesc wyleciał, a Wenger na, to że tym razem ryzyko się nie opłaciło i mógł go nie wystawiać :roll: Błąd, on w ogóle nie powinie się znaleźć w samolocie do Bragi.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 lis 2010, 17:54

Przed sobotnim meczem z Aston Villą mamy trochę informacji. Fabregas wypada na minimum 2 tygodnie, Eboue na min. 4 (możliwe że nawet na 8 :boje się: )
Oprócz tego bardzo niepokojące stwierdzenie o Almunii: Almunia should be capable to play but I will see how he reacts.

Chyba nie wpusci go do pierwszego składu ot tak? :| jeśli tak zrobi to ja dziękuje.

Co do Cesca to ja myślałem, że on naciskał na grę, tak jak to kiedyś było (w poprzednim sezonie z Birmingham i Barcą) ale chyba jednak nie :think: Tak czy inaczej, to sie nie moglo inaczej skonczyc. Koles ma naprawde duze problemy ze zdrowiem, zeby sie nie okazalo ze to sa juz permanentne problemy ze ścięgnem.

Jesteśmy w dupie przed Aston Villą. Morale do dupy, a kadra prawie pełna :lol: Vermy brakuje ale co zrobić. Cesc nie gral dobrze wiec w sumie to tak jakby go nie bylo. Mam nadzieję, że Nasri będzie grał w środku, bo tam się spisuje najlepiej. Na lewą Arszawin pewnie a na prawą Rosa albo Theo. Nawet nie wiem :P

Van Persie ma byc gotowy do gry, ale czy zagra od poczatku? Jak myslicie? Chamakh odpoczywal, w sumie to nie wiem. Mam twardy orzech do zgryzienia w Fantasy :P w sumie to nie wiem, czy jest juz w 100% gotowy.. moglby byc na lawce i wejsc jesli bedzie to konieczne. Dalbym mu pierwszy start z Wigan.

Eboue wypadl na 4-8 tygodni a wiec nie mam nominalnego PO w razie kontuzji Sagny. Moze wreszcie Nordtveit dostanie szanse w Carling Cup? :P Zobaczymy.

Boje sie, ze Almunia zagra albo w sobotę albo w Carling Cup. Ani tu ani tu nie powinien. Fabian spisywal sie bardzo dobrze a Szczesny powinien dostawac szanse. Myslelismy ze czas Almunii w tym klubie się skończył a tu niespodzianka :roll: zobaczymy, co Wenger knuje.

Losowanie trzeciej rundy FA Cup w niedzielę o 17 czasu PL. Dostaliśmy piłkę nr. 1 - dobry omen? :lol:

Aha - jeszcze jedno. Obronca Bragi oskarzyl Vele o chamskie nurkowanie :haha:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 lis 2010, 18:59

Ramsey wypożyczony do Nottingham. Bardzo dobre rozwiązanie IMO.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 lis 2010, 19:22

Magnum pisze:Dostaliśmy piłkę nr. 1 - dobry omen? :lol:
Może dlatego, że pierwsi odpadniecie? :smile2:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 lis 2010, 13:21

Friedel - Young, Dunne, Collins, Warnock - Pires, Bannan, Clark, Downing - Young, Carew

Fabiański - Sagna, Koscielny, Squillaci, Clichy - Nasri, Song, Wilshere - Rosicky, Arszawin, Chamakh

Pires od pierwszej minuty :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”