Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: tylerdurden » 25 lis 2010, 11:20

Bienias pisze:Wreszcie duzo faktow, moze wreszcie poznacie troche waszej historii
:rotfl:
Abstrachując juz od tych "faktów" bo nie zamierzam sie bawic w kolejna kretynska dyskusję (nie dlatego, ze neguję fakty, ale dlatego, ze potrzebuję wiedzy z kilku niezaleznych zrodel by wyrobic sobie zdanie w tak drazliwej kwestii, innym wystarczaja blogi- coz ich sprawa podejscia do historii).

Warto żeby to od razu powiedziec bo kibice innych klubów rzeczywiscie mogą łyknąć bajkę o "faktach". Katalońscy blogerzy, kibice Barcelony, napisali swoją wersje historii, ich wersja została umieszczona jako prawda objawiona na BO, czyli stronie kibicow Barcelony. Dziekujemy Ci bienias, ja jeszcze uczyłem sie w czasach, kiedy równiez inni probowaii mnie uczyc naszej polskiej historii (bez Katynia np), wiem że porónanie moze wydac sie sporym nadużyciem, ale chodzi o sam mechanizm.

Najzabawniejsze jest to, ze historia Di Stefano była juz kiedyś opisywana na tym samym BO, przez zagorzałego kibica Barcy na podstawie relacji głownie katalońskich działaczy i kibiców, i byłą to historia o wiele bardziej neutralna i pozostawiająca nad trasferem Di Stefano duży znak zapytania niz gotową odpowiedz.

Drugą ciekawostką jest to, ze katalońska prasa również teraz przywołuje argumenty w stylu Real - Barcelona 5:0 w podyktowanych karnych (a czy słusznie to już ich mało obchodzi)

eot

Wróć do „Hiszpania”