AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 946

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 lis 2010, 16:51

Wcześniej już chłopak się zaczął bronić swoją grą, Maldini od 2008 roku miał czas, żeby o tym mówić i nie ryzykować końcem kariery Gourcuffa. ;)
Zresztą chłopak zawsze był bardzo pracowity we Francji, nie było krytyki pod jego adresem i nie zdziwię się, jeśli jego niechęć do zespołu była efektem niechęci zespołu do młokosa, to w końcu nie jedyny duży talent zmarnowany w Milanie w tym wieku. Prawdy się nigdy nie dowiemy i pewnie ta wypowiedź nic nie zmieni u wielu fanów takich, jak ja, którzy Gourcuffa odżałować nadal nie mogą. :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 lis 2010, 16:58

Prawde wlasnie poznalismy. Maldini nie ma powodow zeby klamac. Szkoda ze chlopak odwalal takie rzeczy bo bylem fanem jego talentu.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 27 lis 2010, 14:44

Carlo zły, wolał koleżków zamiast Gourcuffa, który zapierdalał jak na polu bawełny na treningach. Teraz widać kto miał rację i warto czasem zaufać trenerowi niż doszukiwać się spiskowych teorii tam gdzie ich po prostu nie ma. To jest chyba jakaś domena francuskich młodych talentów. Gofer, szłyszałem o Benzemie w Realu, problem też był zawsze z Ben Arfą.
Teraz mecz z Sampą, liczę że Łysy może dogada się z Cassano, bro Ronaldinho coraz bliżej wylotu z Milanello. Macie jakieś typy co do zmiennika Ibry, ktoś ciekawy jest do wzięcia w lecie oprócz Mezengi? :D

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 lis 2010, 15:41

Teraz mecz z Sampą, liczę że Łysy może dogada się z Cassano, bro Ronaldinho coraz bliżej wylotu z Milanello. Macie jakieś typy co do zmiennika Ibry, ktoś ciekawy jest do wzięcia w lecie oprócz Mezengi? :D
Cassano najpewniej wyląduje w Interze. Poczuli szansę a takiego zawodnika właśnie im trzeba. Być może Ronnie dzisiaj zacznie od początku i ma szansę przekonać trenera do siebie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 lis 2010, 15:43

Wątpię, by zaczął, bo gdyby wyszedł od pierwszej minuty, to wtedy na ławce musi być Robinho, a Seedorf i Ronaldinho w jednym składzie to zbyt duże ryzyko przestania całego meczu w ofensywie.
Natomiast Ronaldinho na ławce to dobra opcja do zluzowania Holendra, skoro ten już musi grać, ale do licha, nie w 80 minucie, ale 45, przy jego obecnej dyspozycji. :roll:
SAMPDORIA: Curci; Volta, Lucchini, Gastaldello, Ziegler; Mannini, Palombo, Tissone, Guberti; Pazzini, Marilungo.
MILAN: Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Bonera; Gattuso, Ambrosini, Boateng; Seedorf; Ibrahimovic, Robinho.
Bonera na lewej stronie?
Super, że Boateng wchodzi od pierwszej minuty.
Do kitu jest ta nowa strona Milanu, nie mam pojęcia, gdzie można spojrzeć na skład ławki, straciłem rozeznanie. :roll:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 lis 2010, 18:47

Przez cala pierwsza polowe brakowalo fantazji i nagle z chaosu wylonil sie Robinho :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 lis 2010, 18:49

Mecz mało ciekawy. Po za golem nic ciekawego nie było do oglądania. Oby Dinho wszedł jak najszybciej za Seedorfa to może zrobi się ciekawiej.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 lis 2010, 18:57

Podoba mi się ten Milan, z tygodnia na tydzień coraz bardziej. Próbą będzie co prawda mecz z Romą czy innymi ekipami naprawdę w formie i z utalentowanymi piłkarzami, ale przemiana w nastawieniu zespołu jest kolosalna. Rok temu mieliśmy futbol radosny, dający radość kibicom, mecze oglądało się zdecydowanie inaczej, ale też po meczach mieliśmy mniej powodów do radości. Teraz mamy Milan w fazie przebudowy, bo Cagliari Allegriego też nie od razu zaczęło grać tak, jak w szczytowej fazie, mecze czasem nudzą, ale w końcu coś się wciśnie. Filozofia trenera świetnie została przez niego wyłożona w wywiadzie dla LGdS, gołym okiem to widać w trakcie meczów - przede wszystkim obrona, a z przodu mając takich geniuszy coś w końcu wpadnie. Przy okazji te mecze jednak są dużo ciekawsze od Interu Manciniego czy Juventusu Capello, również ze względu na sposób zdobywania bramek.
Zobaczymy, jak to będzie wyglądało pod koniec sezonu, bo w LM nie pokładam żadnych nadziei, ale tak grający zespól jeszcze dodatkowo wzmocniony w zimie (mam nadzieję, że ten zapowiadany napastnik nie zablokuje transferu ofensywnego pomocnika, nawet kosztem dużego wydatku trzeba skorzystać z miejsca non-UE, a nie zanosi się, by je wykorzystano na napastnika właśnie) będzie moim mocnym faworytem do tytułu, nawet wtedy, gdy w końcu przebudzi się Inter.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 lis 2010, 19:30

Zmiany [k****]! Allegri mnie irytuje. Trenerze mozesz wymienic trzech zawodnikow podczas meczu to nie sciema...

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 lis 2010, 19:41

To jest chore ,co ci trenerzy widza w Seedorfie ,przeciez chlop praktycznie psuje co tylko moze ! Kurna a Allegri to jest chory koles ,on chce grac 1 skladem jak w grze komputerowej ..

E . Zrobil zmiane kurw...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 lis 2010, 19:52

Nie chce nawet myslec co na treningach wyrabia Ronaldinho ze Seedorf jest trzymany kosztem Brazylijczyka do 90 minuty na boisku. Jezeli kiedys przepisy pozwola na przeprowadzanie czterech zmian w trakcie meczu to Allegri sobie w leb strzeli.
Bonera na lewej to nie byl dobry pomysl. Podobal mi sie dzisia Robinho. Slabszy mecz Zlatana.
Strate dwoch punktow trzeba jakos przebolec. Wynik nie krzywdzi zadnej z druzyn.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 lis 2010, 19:54

O co chodziło temu imbecylowi robiąc zmiany w 90 minucie :?: Grał na czas :?:

Sampdoria do bramki nie oddała strzału na bramkę Abiattiego :?: żal straconych punktów.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 lis 2010, 20:00

Przed meczem remis 1:1 wziąłbym w ciemno, bo Genua to bardzo trudny teren, Sampdoria potrafi grać nieźle, a my jesteśmy przemęczeni maratonem bardzo trudnych spotkań.
Po meczu jestem solidnie wkurzony na trenera, którego tak pochwaliłem w przerwie. Nie wiem, co Ronaldinho robi na treningach, jak się dogaduje z Allegrim, ale są takie sytuacje, że nawet gdyby Ronaldinho sobie na treningach popijał piwko i zajadał Lays'y, to w takim meczu i tak powinien zostać wpuszczony jako jedyny (!) sensowny rezerwowy ofensywny na ławce. Z Auxerre wszedł i zrobił różnicę, dziś wpuścił go Allegri na ostatnie cztery minuty jakby po telefonie od premiera.
Sampa nie grała nic wielkiego, wygrana z nimi w dzisiejszej dyspozycji była obowiązkiem. Przez ostatnie 20 minut chyba nie mieli piłki na połowie Milanu, a dwa strzały na bramkę, w tym ten bramkowy, były totalnie przypadkowe. Jestem przekonany, że po wprowadzeniu Jankulovskiego za Bonerę (słabszy mecz, ale czego od niego na lewej stronie wymagać?), Flaminiego za przemęczonego Gattuso i przede wszystkim Ronaldinho za Seedorfa ten mecz by się ułożył po naszej myśli i byłby taką wisienką na torcie ostatnich dwóch miesięcy. I nie chodzi mi tu o zmiany w 90, ale nawet koło 70 minuty, bo Seedorf od dwóch, trzech meczów gwałci piłkę nożną swoją grą, Gattuso jest po prostu zmęczony, a zespół dziś z własnej woli zlikwidował sobie lewe skrzydło.
Zwykle to wygląda tak, że na prawej stronie jest więcej szumu ze strony obrony, a na lewej operuje Robinho i czasem Zlatan, wspierany w razie czego Antoninim. Dziś lewej strony nie było wcale, nie jestem zwolennikiem wpuszczania Jankulovskiego, ale dziś się o to aż prosiło, kogokolwiek, byleby zaczął tam biegać na połowie rywala.

Szkoda, szkoda, szkoda, bo Juventus wygra i zniweluje o dwa punkty przewagę. Jestem przekonany, że na tym terenie jeszcze parę ekip straci punkty i pod koniec sezonu ten wynik nie będzie już wyglądał tak źle, jak dziś, bo jednak remis z Sampdorią wygląda nieźle, co innego remis z taką drużyną, którą dziś oglądaliśmy. Piłkarzy tłumaczy zmęczenie, gorsza forma, ale trenera za brak zmian nic.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 lis 2010, 20:37

Jestem przekonany, że na tym terenie jeszcze parę ekip straci punkty i pod koniec sezonu ten wynik nie będzie już wyglądał tak źle
Z Cassano po drugiej stronie ten wynik by nie wyglądał źle. Cieszcie się, że w odróżnieniu od JUVE i Interu waszych obrońców nie pogrążał Cassano.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 27 lis 2010, 20:58

Byłem przekonany że Allegri nie jest trenerem na miarę Milanu. Leonardo z tym składem i z tą konkurencją miałby co najmniej takie same wyniki. Dzisiejsze zmiany w 91. minucie były po prostu tragedią?? Rozumiem jakby zrobił coś takiego prowadząc Cagliari, a nie gdzie 3pkt są na wyciągniecie ręki. Myślę, że trudny mecz w lidze mamy dopiero w marcu z Juventusem. Zbierać punkty trzeba do seria rewanżowa wydaję się trudniejsza.
Liczę oczywiście na stratę punktów Interu.
Cassano?? Na 90% trafi do Interu. Na podobnej zasadzie trafił do nich Pandev przed rokiem.
Choć z drugiej strony Sampdoria mogła by w zimie wyciągnąć kilka milionów za niego. Ok. 7-8mln jak nic. Chętnych by nie brakowało.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”