Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Nebula RN » 30 lis 2010, 15:32

Sporo nazwisk się przewija w kontekście zimowego mercato Milanu. Oprócz wyżej wymienionych często pojawia się także Paulo Henrique. Co do dwójki z Benfiki to pewnie są jakieś przymiarki, bo zbyt wiele faktów skłania ku takiej tezie. Ściąganie ich w zimie trochę nie do końca sensowne w kwestii piłkarskiej - nie będą mogli zagrać w LM. Być może zimowe transfery maja na cele uprzedzenie innych zainteresowanych klubów, a jest ich całkiem sporo.
Póki nie będzie oficjalnej informacji, że Cassano zagra w Interze, to nie przekreślałbym szans na ściągnięcie go do Milanu. Tak więc pozostaje czekać do rozpoczęcia okienka. Jego transfer pociągnąłby za sobą pozbycie się Ronaldinho, ale jakoś strasznie trudno mi uwierzyć, żeby Silvio tak go puścił, swojego pupilka.
Pojawia się też Sakho, który może grać zarówno na środku jak i na lewej obronie i jest obrońcą lepszym niż Coentrao.

Nie da się ukryć, że Milan szuka młodego obrońcę z dużym potencjałem, który mógłby już niedługo zająć miejsce Nesty, a póki co wiele się od niego nauczyć.
Po sezonie (może też już częściowo w zimie) pożegnamy się z kilkoma obrońcami, których ilość zupełnie nie przekłada się na jakość: Onyewu, Jankul, Bonera, Yepes, Oddo. Na przyszły sezon zostaną na pewno: Nesta, Silva, Abate, Antonini, Zambro i być może Sokratis. Priorytetem będzie dobry lewy i środkowy obrońca. Ideałem byłoby ściągniecie klasowego prawego obrońcy, ale wg mnie jeśli pozostanie Zambro, Abate i Sokratis, to ta pozycja nie będzie wzmacniana.

W pomocy raczej nie nastąpią zbyt wielkie zmiany, chyba, że Seedorf nie przedłuży kontaktu, ale jakoś niezbyt w to wierzę - niestety. Boateng raczej pozostanie już na stałe.
Co do ataku to też trudno się wypowiadać, tu jest więcej niewiadomych, Inzaghi raczej na pewno przedłuży kontakt, nie wiadomo co z Dinho. Jest zapewne jakaś szansa na transfer Balloteliego, sporo też zależy czy i kogo ewentualnie Milan ściągnie w zimie.

Wróć do „Włochy”