El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 102

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 02 gru 2010, 10:03

gol numer dwa - iker wypluwa pilke ktora bylo jego i pedro pakuje ja do pustej bramki

gol numer 4 - iker nie wie czy ma zostac na linii czy wyjsc do pilki w czego efektem jest zbyt pozne wyjscie i zero reakcji przy slabiutkim uderzeniu villi

od jakiegos czasu sledze wasza pisanine (z przerwa spowodowana zmiana dostawcy internetu) przed GD i zastanawialem sie jak poradzicie sobie z kolejnym pekneitym balonikiem. juz uwierzyliscie w potege a tu taka niespodzianka

iker tez popelnia bledy. to nic zlego. to tylko czlowiek. i jezeli te bedy popelnia to nalezy o nich pisac :beer:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 gru 2010, 10:22

Z tym czwartym golem bardzo naciągnąłeś. Iker zachował się tam w zasadzie normalnie. Wyszedł, skrócił kąt i na pewno nie był z tym wyjściem spóźniony. Napastnika będącego jeszcze przed polem karnym też bramkarze raczej nie atakują, bo nie mając do dyspozycji rąk w takiej sytuacji nie mają szans. Można się czepiać, że przepuścił piłkę tak jak przepuścił, ale ta piłka wcale nie jest aż tak łatwa jak się wydaje. Odległość jest bardzo mała, więc czas na reakcję praktycznie zerowy, a Villa mógł zrobić wszystko. Sytuacja możliwa do wybronienia, ale i tak trudno mówić o wielkim błędzie.

Przy drugim golu błąd popełnił przede wszystkim Ramos, ale to prawda, że piłka była w zasięgu bramkarza. Piłki po ziemi tak blisko ciała broni się źle, są niewygodne, ale jak nie ręką, to można to było przeciąć nawet nogą. Odległość nie była duża, wstrzelenie dość mocne, ale też była to najbardziej prawdopodobna opcja zachowania napastnika, więc tu się zgodzę, że Iker powinien zachować się tu lepiej. :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 gru 2010, 11:44

rkoeman pisze:gol numer dwa - iker wypluwa pilke ktora bylo jego i pedro pakuje ja do pustej bramki
Żeby piłkę wypluć, to należy ją choć po części złapać, a Iker miał ją na ręka, a jak zapewne zauważyłeś dostał gałę wzdłuż bramki z odległości kilku metrów. Tzw wykładankę, której raczej nie da się czysto wyłapać. Przy odrobinie szczęścia mógł ją sparować bardziej na środek pola karnego. Wg mnie winę za tą bramkę ponoszą obrońcy, którzy nie zablokowali Villi.
rkoeman pisze:gol numer 4 - iker nie wie czy ma zostac na linii czy wyjsc do pilki w czego efektem jest zbyt pozne wyjscie i zero reakcji przy slabiutkim uderzeniu villi
Czwarty gol to niestety następstwo taktycznej patologii jaką zaprezentowali zawodnicy z pola. DM zupełnie zgubił pozycję, a Ramos już mógł tylko patrzeć jak Villa wychodzi na czystą pozycję po perfekcyjnym podaniu Messiego. Co miał zrobić Casillas? Na jakiej linii? Obejrzyj powtórkę i zobacz, że Iker startował z 11 metra a nie z linii i zrobił to co należy. Chciał jak najbardziej skrócić kąt, a w trakcie El Guaje złapał go na wykroku. Z żadnej linii nie startował... Dostał szczura i jakoś nie słyszałem żeby winić bramkarza za stratę bramki w sytuacji sam na sam... Jednym słowem... pierdolisz...

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 02 gru 2010, 11:52

Jednym słowem... pierdolisz...

ee tam mozna sie przyzwyczaic do tego ;)

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 02 gru 2010, 12:04

a Etus jak zwykle swoją wypowiedzią wniósł wiele do dyskusji....

Sorry, że sam teraz nie zabłysnąłem ale czytam na bieżąco forum i widzę że koleś ma prawie tyś postów ale ponad połowa to właśnie wypowiedzi tego typu :roll:

Nawet mi nie odpowiadaj bo nie mam czasu rozpisywać się dla jednego zdania :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 gru 2010, 12:11

klopx pisze:a Etus jak zwykle swoją wypowiedzią wniósł wiele do dyskusji....
Ty za to swoim postem wniosłeś wiele do dyskusji na temat GD.

Jerzy Dudek dla SE:
- Ten mecz mógł wyglądać inaczej, gdyby sędzia podyktował dla nas karnego za faul Ronaldo i wyrzucił z boiska Valdesa - ocenia bramkarz Realu Madryt.
Facet ma większą fantazję niż rkoeman :!:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 gru 2010, 12:48

Dudek jeszcze niedawno mówił, że ma sporo do zaoferowania reprezentacji. Nie mogę wyobrazić sobie o co mogło chodzić, ale od siedzenia na ławie po prostu zrobiła mu się papka z mózgu. O wyrzucaniu z boiska naprawdę zawodnicy Realu nie powinni po tym spotkaniu zabierać głosu, bo to było jedno z największych zaskoczeń na koniec spotkania.

Obrazek

Tyle. :wink: Piątka dla kibiców Realu
Obrazek

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 gru 2010, 13:00

Jarzinho pisze:Dudek jeszcze niedawno mówił, że ma sporo do zaoferowania reprezentacji. Nie mogę wyobrazić sobie o co mogło chodzić, ale od siedzenia na ławie po prostu zrobiła mu się papka z mózgu.
No nie wiesz co może zaoferować? Dziwki :P Podobno nikt tak profesjonalnie tego nie załatwiał :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 gru 2010, 16:08

A ja po cześci się zgodzę z Komanem. Co do drugiego gola, moje pierwsze odczucie już po golu było Iker zawaliłeś i jesli ty nawet tutaj nie dasz rady to mamy pogrom. Wg. mnie mógł się przy tym golu lepiej zachować i nawet to złapać. Od takich bramkarzy z takimi umiejetnościami wymaga się wiecej i był w stanie tą akcję uratować.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 gru 2010, 16:41

Najpierw praca wyrywa z kontekstu słowa JM na temat sędziego, teraz będziemy rozmawiać o tym co Dudek powiedział dla SE :rotfl: , jakby fani z Angli mieli komentować to co napisze The Sun.
Iker zawalił 2 i 4 bramke, druga wiadomo a 4.... sam nie wiedział co ma zrobił ze sobą...

Widze fani Barcelony dalej z piąteczkami czy zenującymi fotkami, czy Wy potraficie wygrać z klasą? Czy fani Realu po wygraniu 4-1 z Wami prezentowali taki dziecinny poziom?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 gru 2010, 16:51

bartbuks pisze:
klopx pisze:a Etus jak zwykle swoją wypowiedzią wniósł wiele do dyskusji....
Ty za to swoim postem wniosłeś wiele do dyskusji na temat GD.
bartbuks pisze: No nie wiesz co może zaoferować? Dziwki :P Podobno nikt tak profesjonalnie tego nie załatwiał :P
hipokryzja tak to sie nazywa?

Kuman piatka :D
Widze fani Barcelony dalej z piąteczkami czy zenującymi fotkami, czy Wy potraficie wygrać z klasą? Czy fani Realu po wygraniu 4-1 z Wami prezentowali taki dziecinny poziom?
poczytaj jak chesz wiedziec.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 02 gru 2010, 16:58

MGiggs pisze: Widze fani Barcelony dalej z piąteczkami czy zenującymi fotkami, czy Wy potraficie wygrać z klasą? Czy fani Realu po wygraniu 4-1 z Wami prezentowali taki dziecinny poziom?
Kibice Barcelony nie potrafią ani wygrać z klasą ani przegrać z klasą. Potrafią to tylko fani innych drużyn.

Po 4-1 fani Realu na pewno się nie napinali, zapewniam Cię. Jeśli mi nie wierzysz, przejrzyj forum.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 gru 2010, 17:03

Bienias pisze:hipokryzja tak to sie nazywa?
Pytał Cię ktoś kiedyś o coś?

Od dawien dawna sobie wbijacie szpileczki i nie widzę sensu wytykania sobie kto, kiedy i ile razy komuś grał na nerwach. Jak nie będziecie pokazywać, że was to rusza, to znudzi im się i skończą.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 gru 2010, 17:33

Pamiętam szpaler i wszystko z tym związane. Dlatego nie wiem o co chodzi z tą klasą. Klasę wystarczy, że pokazała Barcelona na boisku. Fotki są adekwatne do tematu i jeśli się takie pojawiają to dlaczego nie mogę ich wstawić. Dla jednych są śmieszne dla drugich nie.
Dlatego:
Obrazek

Specjalnie nie wchodziłem w temat Realu, bo skoro jeden twierdził, że mają Mou, mają świetną defensywę, Marcelo zrobił postęp, Ronaldo miał 2X więcej bramek od Messiego to trzeba było tylko się bać. Pisałem nie raz i nie dwa, poczekamy zobaczymy. Myślę, że kibice Realu jacy by nie byli to tego meczu z całą pewnością widzieć by nie chcieli. Czar prysł.(a ja będę przybijał kolejne 5)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 gru 2010, 18:03

Ogladam kolejny raz ten mecz i zauwazylem ze zachowanie Pepa to maly pikus z tym co zrobil Di Maria.
Jeszcze do wczoraj nie wiedzialem jak bardzo Real zostal upokorzony i ponizony tym meczem. Teraz to widze i jestem w szoku tym czym sobie pozwalali pilkarze Barcy z zawodnikami Realu. To byl pilkarski gwalt. W sumie nie ma co sie dziwic zawodnikom Realu, ze nie panowali nad emocjami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”