Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post autor: Jarzinho » 03 gru 2010, 11:24

Lech ma dzisiaj parafować nową umowę z Arboledą i mam nadzieję, że tak się stanie. Manu pewnie dostanie jeden z najwyższych kontraktów, ale jeśli chodzi o jego osobę to jestem przekonany, że nie tyle mu się to należy ale, że nadal będzie grał tak jak do tej pory. W jego profesjonalizm nie powinno się wątpić. Nową umowę ma także dostać Semir i to mnie także cieszy.
Dla Lech przełożenie kolejki w tym roku, to dobra rzecz, każdy mecz po oknie transferowym może zbliżać Lecha do odrabiania strat jakie zanotował jesienią 2010. Transfery zimą mają być wzmocnieniami i to nie na poziomie lata 2010, gdzie odszedł najlepszy zawodnik, a drużyna wzmocniła się tylko Rudnevsem. Mam nadzieję, że wreszcie będą za słowami szły konkretne transfery, że sytuacja jaka miała miejsce z Cleo już się nie powtórzy. Głupie długie negocjacje i żadnego efektu, a dzisiaj ten zawodnik jest przynajmniej jeszcze raz tyle wart. Nazwiska przewijają się różne, w polskich zawodników nie wierzę(Wołąkiewicz, Robak), bo to żadne wzmocnienia, bardziej ciekawią mnie nazwiska z zagranicy, bo przedstawiane profile pasują do luk jakie w kadrze ma Lech.
Zsolt Korcsmar- 21 letni środkowy obrońca, grający w młodzieżówce Łotwy.
Tomasz Sokolowski - 25 lat, defensywny pomocnik, środkowy obrońca z FK Viking.
Igor Shitov - 24 lata, mogący grać na każdej pozycji w defensywie, oczywiście z BATE.
Witali Rodionov- 26 lat napastnik, BATE(o nim jest od 2 lat).
Dodatkowo mówi się o uwielbieniu Bakero do Andreu, o Sernasie itd. Ja mam nadzieję, że Lech spróbuje sprowadzić ponownie Barbaricia z Dinamo Zagrzeb, że spojrzy na zawodników z BATE nie tylko tych dwóch w/w, ale i na Radkova, Nekhajchika czy Skavysha. Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale tym wszystkim zawodnikom z BATE Borysów kończą się prawdopodobnie umowy w grudniu i jeśli Lech przeoczył ten rynek to będę ponownie rozczarowany. Sytuacje z Cleo, Sestakiem czy Stasewiczem powinny ich wreszcie czegoś nauczyć.

Wróć do „Polska”