Jakbyś prześledził temat to pisałem, że chciałbym aby Xavi dostał ZP, tak samo pisałem, że pewnie tak się nie stanie i to nawet kosztem Iniesty. Pisałem, że nie fair jest to, że nie ewentualnie nie miałoby się znaleźć miejsce na podium dla Sneijdera. ZP dla Iniesty nie jest kompromitacją. Iniesta jeśli dostanie tą nagrodę to jestem pewny, że w dużym stopniu za Mundial, ale nie tylko. Ronaldo wrócił przed MŚ zagrał świetne zawody, przeniósł się do Realu i także wygrał. Wiadomo to był fenomen, który na MŚ się w pełni odrodził. Ale wielu tu przesadza dochodząc do wniosku, że Andres nie istniał przed Mistrzostwami Świata. Fakt to nie było to co na Mundialu czy teraz, ale także nie było aż tak źle jak wielu tu stara się wmówić. Wkładu w mistrzostwo dużego nie miał dla Barcy, ale to nie oznacza, że był nieprzydatny przez pół roku. Ta nagroda jeśli ma być tylko za liczbę tytułów to należy dawać je tym co najwięcej wygrywają i tyle.RealFan pisze:Jarzinho, wszystko co piszę jest motywowane tylko i wyłącznie punktem widzenia tego plebiscytu. Chciałem, żebyś na wiadomą tezę napisał wprost tak albo nie. Zupełnie nie rozumiem dlaczego tego unikasz. Może dlatego, że musiałbyś przyznać, iż ZP dla Iniesty w tym momencie to byłaby kompromitacja decydentów? Bo już sama jego obecność w pierwszej trójce jest nienormalna. Niemal na pewno będzie kiedyś sezon/rok, kiedy takie miejsce będzie mu się należeć. Teraz nie.