Masz rację z taką sytuacją trener powinien dać szansę młodym ograć się na meczu international level. Taki mecz może dać im dużo pewności siebie. Musicie stawiać na młodych wasz średni wiek stał się pośmiewiskiem całej Europy. Nie pochwalam tego typu drwin ale dajecie zbyt duzo powodów.Wilmore pisze:Przyznam się, że spodziewałem się czegoś innego. Widać, że Allegri nie odpuszcza tego meczu, co jest kompletnie pozbawione sensu.PORTIERI: Amelia, Roma;
DIFENSORI: Abate, Antonini, Bonera, Jankulovski, Papasthatopoulos, Thiago Silva, Yepes;
CENTROCAMPISTI: Ambrosini, Boateng, Flamini, Merkel (n.52), Pirlo, Seedorf, Strasser;
ATTACCANTI: Ibrahimovic, Robinho, Ronaldinho, Verdi (n.55).
Aż się prosi o Carmonę, Albertazziego, Ghiringhelliego, Berettę, i to nie zamiast obecnych juniorów, ale obok nich. Może jeszcze De Vito (nie wiem, jak się prezentuje w tym roku, poprzedni sezon miał bardzo obiecujący), Fossati i Santonocito, ale w temacie tych młodzików na pewno więcej będzie miał do powiedzenia Mates.
Jestem rozczarowany i nawet bardzo wątpliwy występ od pierwszej minuty Verdiego, Merkela i Strassera nie zmieni mojego rozczarowania decyzją Allegriego. Szkoda szansy na występ młodzików.