AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 952

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 gru 2010, 20:08

Tyle bylo narzekan ze Carlo nie stawia na mlodziez. Przyszedl Leo a po nim Allegri i nic sie nie zmienilo. Widocznie Milan ciagle nie dorobil sie wystarczajaco dobrych mlodzikow zeby przynajmniej regularnie zasiadali na lawce rezerwowych. Nie jestem zaznajomiony ze szkoleniem narybku w naszym klubie ale najwyrazniej on kuleje. Od czasu Maldiniego minelo juz 20 lat to nie wystawia dobrego swiadectwa Milanowi.

Co do skladu to jest dosc mocny. Licze na zwyciestwo.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 gru 2010, 20:17

Przyszedl Leo a po nim Allegri i nic sie nie zmienilo.
Spore nadużycie - a mecz z Zurichem? A CI? Zigoni w lidze?

Inna rzecz, że za Carlo tych piłkarzy młodych-zdolnych było DUŻO mniej, niż za Leonardo, i nie mówię tu tylko o nowych graczach, ale też o wychowanych przez Milan. Fakt faktem jednak pozostaje - Carlo na młodzież z uporem nie stawiał i na razie Allegriemu bliżej do Ancelottiego w tej kwestii właśnie, bo Leonardo był dużo przyjaźniejszy dla młodych od Włochów.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 gru 2010, 20:42

Wilmore pisze:Spore nadużycie - a mecz z Zurichem? A CI? Zigoni w lidze?
To ma byc ta zmiana? Carlo nigdy nie wpuszczal mlodych zawodnikow? Chyba juz o tym gawedzielismy swego czasu.
A o meczu z FC Zurich lepiej zapomniec.

Zreszta bylo minelo skupmy sie na dzisiejszym meczu.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2267
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 gru 2010, 21:34

Ale do dupy granie.

Nic się kompletnie z przodu nie dzieje, można powiedzieć, że Ajax Nas zdominował, oddali ponad 10 strzałów - niektóre celne, niektóre nie, ale wykazują znacznie większą aktywność w grze.Ronnie jakby sfrustrowany, pracuję na kartkę, Seedorf zwalniający wszystko co się da, a pomoc bez wyrazu, nie stara się przyjąć ciężaru gry na siebie.Na razie najlepiej chyba Amelia oraz Yepes.

Głupia zmiana Allegriego bo nie daj Boże Prince dostanie kartkę to nie zagra w 1/8...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 gru 2010, 21:37

Czy Milan bedzie w drugiej polowie kontynuowal piknik obrazajac swoich kibicow?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 08 gru 2010, 21:45

Czy Milan bedzie w drugiej polowie kontynuowal piknik obrazajac swoich kibicow?
Kibiców którzy dość licznie pojawili się na stadionie i jednak nazwa rywala Ajax we włoszech nadal robi nie małe wrażenie. Szkoda tylko że zawodnicy również się nie zmotywowali i mamy problem z konstruowaniem szybkich ataków.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 gru 2010, 22:38

Zerowe zaangazowanie. Chyba najslabszy wystep Milanu obok tego z Cesena w tym sezonie. Ten mecz warto bylo obejrzec tylko dla bramki Alderweirelda.
Mam nadzieje ze niewielu bylo takich glupich jak ja zeby postawic na Milan w tym spotkaniu...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 gru 2010, 22:43

Chlopaczek wiec nie pierdziel o zaangazowaniu, bo Ci o kupon chodzi :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 gru 2010, 22:44

Nie mam pretensji do stojących w miejscu piłkarzy. To był mecz bez stawki, rozczarował mnie tylko Ronaldinho, mimo kilku super podań w końcówce.
Nie wiem, czego się spodziewaliście od nich. Miał dziś gryźć trawę Robinho? Ambrosini? A po co, to tylko mogło się dla nich źle skończyć, gdyby walczyli do upadłego, obaj mają na dziś miejsce w pierwszym składzie, a jeśli ma im je odebrać odpowiednio Pato i Boateng, to raczej mecze o stawkę będą istotniejsze.
Allegri na moje oko miał dwie drogi:
1. Wystawić skład z Amelią, Bonerą, Antoninim, Papą, Yepesem, Strasserem, Flaminim, Seedorfem, Merkelem, Verdim i Ronaldinho, z ławki uzupełnić jeszcze kimś młodym z primavery;
2. Wystawić najmocniejszy skład, żeby zdobyć punkty do rankingu.

Byłem oczywiście za pierwszym rozwiązaniem, Allegri je zmiksował - bez sensu wypuścił na boisko część graczy, którzy nie muszą nic udowadniać i o nic się starać, jak Pirlo, Ambrosini czy Silva, tylko trochę rezerwowych, z ławki wpuścił Merkela i to na krótki okres czasu. Ani to nie był juniorski skład, żeby pooglądać młodzików i żeby nazbierali doświadczenie, ani mocny, żeby zagrozić Ajaxowi.
Allegri więc jest winowajcą tego wyniku i otoczki wokół meczu - o ile mecz z Sampdorią jeszcze jakoś można było tłumaczyć, o tyle dziś zachował się po prostu fatalnie, na co nie ma tłumaczenia. Szkoda straconych 90 minut dla młodzików, kilku sesji treningowych Beretty, który pewnie nie zagra w tym sezonie już w pierwszym składzie, i nadziei kibiców, że może jednak Rodney i Alexander coś pokażą dziś. Dużego minusa ma u mnie trener.
Względem meczu nie miałem żadnych nadziei, więc i nie narzekam na wynik, choć Ajax był naprawdę słaby dziś.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 gru 2010, 22:47

Babel pisze:Chlopaczek wiec nie pierdziel o zaangazowaniu, bo Ci o kupon chodzi :P
Stary nie tylko wlozylem kase w kupon ale sobie jeszcze kupilem transmisje na onecie zeby obejrzec TAKI Milan :/ Handi na Real bez problemu ale rossoneri zagrali jak hmm Inter :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 gru 2010, 22:50

W tej chwili nie da sie grac tak jak Inter, my nawet jak dostajemy w dupe to jestesmy jedyni w swoim rodzaju.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 gru 2010, 3:16

Wilmore pisze:Nie mam pretensji do stojących w miejscu piłkarzy. To był mecz bez stawki, rozczarował mnie tylko Ronaldinho, mimo kilku super podań w końcówce.
Nie wiem, czego się spodziewaliście od nich. Miał dziś gryźć trawę Robinho? Ambrosini? A po co
Ja natomiast nie rozumiem jak mozna nie miec pretensji do pilkarzy. Jak mozna zadawac pytanie „a po co”? Moze po to zeby zapracowac na swoja pensje – taka moja pierwsza mysl. Moze dla kibicow. Moze w koncu dla klubu ktory za remis lub zwyciestwo dostaje pieniadze od UEFA (bodajze 800 tysiecy euro). Po to wlasnie. Niewazne ze Milan mial zapewnione wyjscia z grupy jezeli wychodzi sie na boisko to sie trzeba starac. Nie wymagam zeby zabijali sie o kazda pilke ale nie moga tez jak to okresliles „stac w miejscu”. Jak nie chce im sie grac to niech powiedza: drodzy kibice kladziemy laske na to spotkanie i wasze karnety zagramy tylko dlatego ze musimy nie spodziewajcie sie wiele. I wtedy jest wszystko jasne. Jezeli chca pokazac ze nie szanuja wlasnych kibicow to niech powiedza to przed meczem. Wpusccie mnie. Przebiegne sie dwa razy od pola karnego do pola karnego padne bez zycia i zawioza mnie prosto do szpitala ale nikt nie powie ze nie dalem z siebie wszystkiego dla tych barw.

Kolejna sprawa. Pirlo i Seedorf (Ronaldinho oszczedze on przynajmniej sie staral). Temu pierwszemu juz nie wystarcza ze zagra magiczna pilke raz na trzy miesiace. O nie! Z Ajaxem taki pass wykonal ze pilka trafila prosto do zawodnika joden co skonczylo sie kontra. Papiez moglby raz sie do czegos przydac i przy okazji swojego urbi et orbi powiedziec: Pirlo boj sie Boga. Gdzie ten Pirlo ktory piescil pilke koncem stopy jak kochanke? To byl czysty pilkarski seks tak ze nachodzila cie ochota w tym wlasnie momencie na seks z wlasna dziewczyna (czy tam cudza) czego oczywiscie nie robiles bo ogladales przeciez mecz.
A Seedorfl? Seedorf to chyba sam nie wie co robi na boisku. Wiadomo ze tylko niektore kluby moga sie poszczycic wieksza iloscia zwyciestw w LM odkad istnieja niz ten czarnuch przez 18 lat zawodowej gry w pilke. Nie moge mu niczego zarzucic w kwestii podejscia do wykonywanego zawodu bo to wzor profesjonalisty. Ale trzeba wiedziec kiedy zejsc ze sceny... Ten moment byl dobre 2 lata temu jak nie wczesniej. Wrocic sobie do Holandii i cieszyc swoja osoba tamtejszych kibicow.

Wedlug danych „La Gazzetta dello Sport” na sezon 09/10 Pirlo zarabia 6 milionow euro rocznie a Seedorf 4 miliony (nie slyszalem zeby renegocjowali kontrakty ostatnio zatem pewnie dalej tyle dostaja). Przypomianam ze sa to kwoty netto czyli klub musi przeznaczyc na ich pensje 2 razy wiecej. I nie chce im sie schylic po 800 tysiecy? Za co oni tyle zarabiaja pytam sie za co? Za wystawianie rywalom pilek na kontry i czlapanie na boisku? Jak ci sie nie chce to [k****] powiedz ze ci sie nie chce niech zagraja mlodzi szczegolnie gdy mecz nie mial takiego ciezaru gatunkowego jak wczorajszy. Jednak nie! „Graja” i kosza za to kase a jak bedziesz chcial ich ruszyc to przyjdzie Oddo polozy sie Rejtanem w progu biura Gallianiego i powie ze nie mozna. Ze kontrakt podpisany i chocby zawodnik nic nie dawal zespolowi na boisku to jedyne co mozna to odstawic go od skladu ale placic musisz. Paranoja. Nalezalo sprzedac Pirlo w lecie gdy Chelsea dawala podobno sporo kasy. Juz za jego pensje mozna by kupic pilkarza ktory przynajmniej bedzie sie staral.

Tak jak mi napisal kolega: Ajax przyjechal na San Siro jak do jakiejs Rody wzial swoje i wyjechal. Tego chcemy? O to mamy nie miec pretensji? Mysle ze gdy Pirlo wroci do domu po kolejnym slabym meczu moze sobie spojrzec na stan swojego konta i zobaczyc co tydzien kolejne 115 tysiecy euro tam ksiegowane. Wtedy moze sie usmiechnac jezeli wciaz robi to na nim jakies wrazenie. Ale my kibice? Jezeli ktos dostaje tyle kasy za opierdalanie sie (stanie w miejscu) to gratuluje. Przecietny kibic nie zarobi tyle przez 25 lat harowy piatek swiatek. Wiec sie nie usmiechnie. Ja sie nie usmiecham.

Dziekuje forza Milan i dobranoc.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 gru 2010, 12:32

Chlopaczek pisze:Mam nadzieje ze niewielu bylo takich glupich jak ja zeby postawic na Milan w tym spotkaniu...
No widzisz 8) Dla Milanu występ się już nie liczył, a piłkarze nawet jakby wygrali to i tak by więcej nie zarobili. Nie pamiętasz historii z przed kilku lat? Jak z Lille graliśmy i było to samo.

Nawet nie wiem po co Allegri wystawiał Ibrę, Ambro, Silvę, Pirlo i Robinho. Chyba tylko po to żeby dostali kontuzję :roll:

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 09 gru 2010, 15:41

Oj Milan Milan wy to potraficie zepsuć kupon professionala.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 gru 2010, 16:52

Babel pisze:W tej chwili nie da sie grac tak jak Inter, my nawet jak dostajemy w dupe to jestesmy jedyni w swoim rodzaju.
Da się. Pozdrowienia z niebieskiej części Londynu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”