Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 11 gru 2010, 17:51

Jest to zestawienie najstarszych piłkarzy obu klubów. Chciałbym teraz powiedziec, że najpierw przeanalizujcie a potem piszcie.
Fajnie, tylko Inzaghi to głęboki rezerwowy, Pirlo wcale nie był ostatnio podstawowym graczem, Jankulovski czy Oddo już w ogóle nic nie znaczą dla zespołu.
Ale nie ma co ciągnąć tej dyskusji, w Chelsea średnia wieku rośnie (odejmij 17 latków z kadry i zobacz, jaka Ci wyjdzie), w Milanie maleje, przyzwyczaiłem się, że jeśli ktoś nie wie, jak wygląda rzeczywistość w Mediolanie, to myśli, że to nadal jest dom starców.

Adiyiah wyszedł w pierwszym składzie Regginy (wywalczył sobie miejsce niedawno!) i zdobył gola na miarę zwycięstwa z Grosseto. Podtrzymuję tezę sprzed kilku tygodni, że wolałbym widzieć go jako trzeciego cofniętego napastnika, niż męczyć się z Robinho na okrągło w razie urazu Pato. Z drugiej strony może nareszcie w Regginie chłopak się ogra i w kolejnym roku będzie już grzał trybuny? Przyda nam się szeroka kadra, ale taka z prawdziwego zdarzenia, a nie w wersji Allegriego, który na część piłkarzy nie stawia, bo nie.

A już na pewno, co mówię z pełną stanowczością i świadomością ;) , wolę Berettę, Verdiego, czy Adiyiaha w kadrze, niż Floro Floresa. Włoch jest totalnie niepotrzebny, sportowo nic nie da zespołowi.
Po przeczytaniu plotek o zainteresowaniu Floro Floresem ze strony Parmy jestem przekonany, że to gra Gallianiego na wykupienie Paloschiego - udaje zainteresowanie piłkarzem Udinese, przez co Ghirardi prędko będzie chciał go ściągnąć, a wtedy niepotrzebny Paloschi będzie już znacznie tańszy. To by się ładnie układało z wizytami Paloschiego w MilanLab, a skoro po kontrolach w Mediolanie jego stanu zdrowia nadal jesteśmy nim zainteresowani, to jestem spokojny o jego przyszłość. :wink:
Ostatnio zmieniony 11 gru 2010, 18:27 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”