Fajnie. Ale w dzisiejszym meczu choćby pokazał niezłe wykończenie i bardzo dobrą technikę podania, jak dotąd najlepszy gracz Milanu dziś.Prince to typowy srodkowy pomocnik - twardy,wytrzymaly,nieustepliwy.
Chłopak ma niesamowite przygotowanie atletyczne, dzięki czemu jest w stanie grać na wielu pozycjach - jest bardzo szybki (w moim rankingu po Pato, Abate, Robinho jest czwartym piłkarzem w Milanie pod względem szybkości), ma niezłe przyspieszenie, jest silny fizycznie, ale to wszystko, jak mówiłem, kwestia przygotowania atletycznego. No i ten charakter.
Ale facet ma coś jeszcze - wspominałem o tym wyżej. Na razie cieniem na jego wizerunek kładzie się niesamowicie brutalna gra, przez co ludzie nie oglądający Milanu na co dzień mają wrażenie, że to taki młodszy Gattuso. Natomiast ja już kiedyś pisałem - żeby dogonić Ambrosiniego, De Rossiego, Cambiasso, Gattuso, słowem czołówkę na pozycji środkowych pomocników we Włoszech, to facet musi się podciągnąć w odbiorze, a raczej nauczyć się nie łamać rywalom kości, a tylko odbierać piłkę. Ma w tym elemencie błyski, ale na dzień dzisiejszy nie wiem, czy on po prostu ma słaby odbiór, czy po prostu jego marzeniem boiskowym jest urwać komuś nogę.
Do Pirlo natomiast nie porównuję go z jednego względu - to nie będzie nigdy rozgrywający. Nadaje się bardzo dobrze do gry z klepki, jest strasznie dynamiczny, wszędzie go pełno, ale nie ma takiej wizji gry, jaka jest na tej pozycji wymagana. Ja jednak jestem przeciwnikiem gry takimi długimi podaniami już od dawna, więc dla mnie środek pola Milanu mógłby się składać z dwóch takich Boatengów i jednego Gattuso, byłbym szczęśliwy.
Jeśli już przy Pirlo jesteśmy, to chciałbym powiedzieć, że on jest dziś żenujący. Na milannews wspominano o możliwym eksperymencie z wprowadzeniem na jego pozycję Seedorfa, czekam na to.
Fakt. Chciałem tylko stwierdzić powyższymi słowami, że chłopak jest uniwersalny, i jakby go rzucić na skrzydło czy ofensywnego pomocnika, to nadal byłby naprawdę solidnym zawodnikiem.Środkowy pomocnik to nominalna dla niego pozycja.
Mówiąc szczerze nie zauważyłem u niego tej wady. Na początku sezonu imponował mi zwrotnością, więc nie wydaje mi się, by nie był zwinny. Ale przyjrzę mu się pod tym kątem.Jest silny i szybki, ale nie ...zwinny (if ju noł łot aj min).