Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post autor: bellus » 14 gru 2010, 17:54

Ogólnie jesteście nudni. Padło dobre hasło - osobny temat dla Dextera.

Kilka rzeczy:
1. Lie to me. Obejrzałem już 2 pełne sezony i jestem w połowie 3 (znaczy tego co już się pojawiło). Ogólnie na plus. Temat mi odpowiada, ale pomysł jest zdecydowanie zbyt mało wykorzystany. Urwane wątki (za spoilery przepraszam) - taka moja lista wad i niedociągnieć fabuły tego serialu: jak Cala torturował (?) ten student socjopata. W odcinku była tylko jedna scena z tego, mogło to być najciekawsze w tym odcinku, a zostało zepchnięte na dalszy plan. Urwany wątek agenta Secret Service, który był z Ria. Nic o nim nie wiadomo.
Scenarzyści naprawdę mają pomysły na barwne postacie: gwałciciel, który najpierw puszcza kobiecie film z tym co robił jej poprzedniczce, potem wielokrotnie gwałci, a następnie wypala oczy, żeby ostatnie co miała w głowie była jego twarz. Albo ten wspomniany przeze mnie już student socjopata, topiący i ratujący na przemian swoje ofiary, do momentu aż błagają o śmierć, a raczej o nieratowanie ich.
Mam czasami wrażenie, że ktoś przy tym serialu nie ma odwagi zmienić go w coś bardziej profesjonalnego coś bardziej realnego. Scenarzyści tutaj są trochę jak niebezpieczne psy w kagańcach.Nie wiem co jest tego przyczyną? Czy stacja? Ogólnokrajowa a nie kablowa? Ponoć kablowe mogą więcej. Czy grupa docelowa jest zbyt młoda? Nie wiem, mogę tylko teoretyzować. Serial niewątpliwie umiera od 2 sezonu. W trzecim to już niemal nie ma czego oglądać, no bo ile można patrzeć na Cala i jego zachowanie? Jak go zdejmą z anteny, to się nie zdziwię. Szkoda.
2. nominacje do Złotych Globów, jakim ignorantem trzeba być żeby nie docenić BB? Tragedia. Nic tylko polityka i układy. Jak wszędzie.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”