AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 960

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 gru 2010, 14:16

Cassano co raz bliżej Milanu :wink:

Warunki kontraktu zostały uzgodnione, teraz dogadać się z Sampą a w zasadzie z Realem. Klub z Genoy nie chce za niego żadnych pieniędzy aby tylko dogadać się z działaczami z Madrytu.

Dla Milanistów to pewnie nadal jest szok. Od 5 a może 10 lat tak nie działaliśmy na rynku transferowym jak obecnie. Po letnich wzmocnieniach teraz może przyjść Antonio, Max podobno wczoraj był z nim na kolacji gdzie na pewno poruszył sprawę przydatności jego na boisku. Najpewniej widzi to tak że Włoch da nam wiele rozwiązań w ataku będzie można powrócić do ustawienia 4-3-3, w rombie będzie mógł grać na pozycji fantasisty a za nim trzech defensywnych pomocników co może dać zajebiste skutki. Silvio chcę ewidentnie powrotu Milanu na szczyt, na miejsce które należy się temu klubowi, na nowo ta drużyna może być konkurencyjna na wszystkich frontach na co czekamy od 2008 roku :wink:

Co do losowania nie jest najgorzej, do wylosowania była Barcelona, United czy Chelsea więc można było trafić dużo gorzej. Allegri musi zacząć od teraz myśleć o Bale bo w środku z VDV, Modriciem czy ich napadziorami mamy personalne możliwości aby dać sobie radę.

Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 gru 2010, 14:39

Skąd takie informacje?
http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=41069

Losowanie może nie idealne dla nas, ale mogliśmy trafić znacznie gorzej. Trzeci rok z rzędu trafiamy w tej fazie drużynę z Anglii i pora wreszcie wygrać. Na zwycięstwo w LM nie liczę w tym roku(choć nasze dwa ostatnie zwycięstwa miały miejsce w sezonach pomundialowych:)), ale pokonać Tottenham powinniśmy.

Wychodzi na to, że Cassano będzie nasz. Ponoć ma zarabiać 3 banki na rok(dwa razy mniej niz Dinho!). Teraz pytanie. Wie ktoś czy Antek trenuję??
Robi nam sie z Milanu taki pilkarski poprawczak.
Może to nam pozwoli się wyleczyć z łatki "domu starców".

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 17 gru 2010, 15:16

Wydaje mi się jednak, że Ronaldinho zostanie do końca sezonu, nawet jeśli Cassano pojawi się w Milanie. Antonio grał już w tym roku w pucharach w barwach Sampdorii i nie będzie mógł grać dla Milanu w CL, o ile się nie mylę? Jedyną opcją, żeby odszedł jest transfer jeszcze jednego ofensywnego pomocnika/napastnika, który będzie dopuszczony do gry w CL.
Tottenham jest spokojnie do przejścia i nie ma się co martwić tym dwumeczem. Do spotkań pozostało jeszcze prawie 2 miesiące, a moim zdaniem czas działa na naszą korzyść i z każdym tygodniem drużyna jest coraz pewniejsza w swojej gry i umiejętności.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 gru 2010, 15:32

Losowanie mi sie podoba z tego wzgledu ze zagramy z kims dla nas nowym. Beda dwa ciekawe spotkania. Czy zle trafilismy to sie okaze po meczu rewanzowym niemniej wydaje sie ze moglo byc duzo gorzej. Szanse mamy spore ale nie ma co wyrokowac juz w grudniu poniewaz do lutego sporo moze sie zmienic.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 gru 2010, 18:06

Wydaje mi się jednak, że Ronaldinho zostanie do końca sezonu, nawet jeśli Cassano pojawi się w Milanie. Antonio grał już w tym roku w pucharach w barwach Sampdorii i nie będzie mógł grać dla Milanu w CL, o ile się nie mylę? Jedyną opcją, żeby odszedł jest transfer jeszcze jednego ofensywnego pomocnika/napastnika, który będzie dopuszczony do gry w CL.
Wydaję mi się, że będzie mógł grać. W LM nie grał(tylko w kwalifikacjach). A zawodnika, który grał w PE można spokojnie zgłosić do gry w Lidze Mistrzów.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2155

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 17 gru 2010, 20:01

Jedna drużyna może zgłosić jednego zawodnika, który wcześniej grał w LE, do Ligi Mistrzów.
Jeśli kupiła dwóch albo więcej to musi wybierać.
BTW: ciekawe zasady są w LE. Jeśli zawodnik grał w rundzie eliminacyjnej w innym klubie to w nowym w LE będzie mógł zagrać dopiero jak jego poprzedni klub odpadnie :)
(ale nie wiem czy ma to cokolwiek wspólnego z LM - być może jednak zasady są identyczne)

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 17 gru 2010, 22:54

Massimiliano Allegri powołał 19. zawodników na jutrzejsze spotkanie przeciwko Romie.

Wśrod nieobecnych znaleźli sie: Pato, Pippo, T.Silva, Papasmerf, Oneywu, Flamini i Zambro. Cieszy powrót Rino, ktory borykal sie z jakims urazem. :jupi:

• Bramkarze: Abbiatti, Amelia;
    Obrońcy: Abate, Antonini, Bonera, Montelongo, Nesta, Oddo, Yepes;
    Pomocnicy: Ambrosini, Boateng, Gattuso, Merkel, Pirlo, Seedorf, Strasser;
    Napastnicy: Ibrahimović, Robinho, Ronaldinho;
zaczniemy najprawdopodobniej taj jak w ostatniej kolejce, tyle ze miejsce zambro zajmnie antonini.
jestem przed tym spotkaniem optymista i wierze, ze strzelimy choc jedną bramke więcej.

FoRza Milan !

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 gru 2010, 22:56

Gattuso miał mieć podobno na tyle groźny uraz, że ciekaw jestem, czy w ogóle wyjdzie od pierwszej minuty. Mam nadzieję jednak, że tak, bo Seedorfa lepiej jednak wprowadzać z ławki, niż od pierwszej minuty. :roll:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 gru 2010, 3:13

To prawda,ze Strasser wyjdzie w podstawowym skladzie na Rome ?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 18 gru 2010, 9:22

To prawda,ze Strasser wyjdzie w podstawowym skladzie na Rome ?
Jest taka możliwość. Jeżeli Gattuso nie wyjdzie od pierwszej minuty to jego naturalnym zmiennikiem byłby Strasser jednak Max może zadecydować zagrać ofensywniej i cofnąć Boatenga do pomocy a z przodu wystawić Seedorfa.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 gru 2010, 10:16

Obok Filippo Inzaghiego na świątecznym spotkaniu kibiców pojawił się również Adriano Galliani, który udzielił wywiadu dla portalu MilanNews.it: "Nie mogłem przegapić okazji by się tu pojawić. Po kilku latach wygrywamy pierwszą rundę i to jest wspaniałe uczucie. Jedyne czego mam dosyć, to denerwującego mrozu (śmiech). Dokonaliśmy ciekawych zakupów i myślę, że wybaczyliście nam suche lata, które towarzyszyły Milanowi jeszcze w poprzednim roku. Silvio i ja już się znudziliśmy być w cieniu Interu. Jeśli nadarzy się okazja do zakupienia kogoś zimą, to czekajcie na prezenty, nie tylko w ataku, ale również na inne pozycje".
Pamięta ktoś kiedy ostatnio Galliani w tak pozytywnym tonie opowiadał o możliwych transferach i to w zimie??

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 gru 2010, 19:56

MILAN: Abbiati; Abate, Nesta, Bonera, Antonini; Gattuso, Ambrosini, Pirlo; Boateng; Ibrahimovic, Robinho.
ROMA: Doni; Burdisso, Mexes, Juan, Riise; Brighi, De Rossi, Simplicio; Menez; Borriello, Adriano.
Przeciwko nam stanie absolutny rekordzista, mistrz w swojej kategorii i nieosiągalny przez lata idol dla wszystkich graczy, którzy chcą zdobywać Bidone d'oro - Adriano. Nesta ma się czego bać. :wink:
W ustawieniu nie ma żadnych niespodzianek, oby tylko Gattuso wytrzymał jak najdłużej, bo czy wejdzie za niego Strasser, czy Seedorf, to zespół sporo straci.
Dziś o zwycięstwo będzie ciężko, ale chyba żaden kibic nie zadowoli się innym wynikiem.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 18 gru 2010, 20:05

No.. żeby czasem mu nie zeszła z lewej i żeby Wam nie sieknął nic. Obstawiłem - mam nadzieję, że wygracie :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 gru 2010, 20:28

Vucinic nie zdazyl sie wykurowac. Ja bym jednak namiejscu Ranieriego wystawil Greco zamiast Adriano i sprobowal zagrac skrzydlami - Menez na prawej i wlasnie Greco na lewej. Szykuje sie bitwa o srodek pola w ktorej faworytem zdecydowanie jest ACM.

Strzezcie sie Meneza. Francuz jest w swietnej formie i czuje,ze dzisiaj troche namiesza.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 gru 2010, 20:32

a ja czuję, że Ranieri dziś będzie grał na 0:0 i kolejny raz się na tym przejedzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”