Re: FMy

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: FMy

Post autor: bartbuks » 21 gru 2010, 18:10

Kamil232 ja nigdy nie używam standardowych ustawień. Dużo kombinuję, w wolnych chwilach czytam różne podsumowania i poradniki z netu, ściągam taktyki innych użytkowników, tylko po to, aby zobaczyć jak oni rozwiązują pewne problemy. Załóżmy, że masz np środkowego pomocnika, który jest zajebisty technicznie i ma niezłe kopyto do strzału z dystansu. Co robisz? Przecież nie ustawisz mu suwaka na przy strzałach z dystansu, tak aby nie robił tego. Trzeba mu na to pozwolić. Tak jak masz skrzydłowego, który tak wkręca obrońców w ziemię, że potem trzeba ich korkociągiem wyciągać. Pozwól mu poszaleć, powozić się, przytrzymać piłkę, a nawet daj mu Free Role i zrzuć z niego taktyczne obowiązki. Niech chłopak poszaleje.

Ale pamiętaj, że taktyka to nie wszystko. Wczoraj przez cały dzień mój bratanek (19lat) mi zawracał dupę, że mu Tottenhamem nie idzie. Wreszcie mówię mu zrób upa save. Odpalam a tam tragedia. Reżimy treningowe - domyślne, polecenia dla trenerów - domyślne! Treningów nie ustawiam sam, zazwyczaj ściągam jakąś paczkę z netu - taką która pasuje do mojej taktyki. Do tego ZAWSZE zbieram swój sztab, tak aby trening przynosił efekt. Niestety bez tego ani rusz.

Mniejszy nacisk kładę na scouting, bo wg mnie jeszcze nie jest taki rozwinięty i nie zawsze ich raporty są "poważne".

Grając AV nie robiłem wielu transferów. Pamiętam, że kupiłem do ataku Iaquintę, który trochę postrzelał. Z tego co pamiętam to grałem trochę defensywnie i z nastawieniem na kontrataki. 4-2-3-1, ale trójka pomocników grała na środku boiska w linii (bez ofensywnych pom) i Vicek na szpicy :P

Aaaaa i pamiętaj! STAŁE FRAGMENTY GRY! I ofensywne i defensywne. Dla mnie to jest bardzo ważna sprawa. Jak masz dobrze grającego głową zawodnika, to gwarantuję Ci, że przy doskonałym ustawieniu zawodników przy rzutach rożnych, stanie się on jednym z najlepszych strzelców w lidze :P Kiedyś w Elche miałem taki duet DC, który siekał co sezon po 15-20 goli! Albo wynik 6:0, gdzie dwaj stoperzy walą po hattricku ;)

Wróć do „Hyde Park”