Ale pamiętaj, że taktyka to nie wszystko. Wczoraj przez cały dzień mój bratanek (19lat) mi zawracał dupę, że mu Tottenhamem nie idzie. Wreszcie mówię mu zrób upa save. Odpalam a tam tragedia. Reżimy treningowe - domyślne, polecenia dla trenerów - domyślne! Treningów nie ustawiam sam, zazwyczaj ściągam jakąś paczkę z netu - taką która pasuje do mojej taktyki. Do tego ZAWSZE zbieram swój sztab, tak aby trening przynosił efekt. Niestety bez tego ani rusz.
Mniejszy nacisk kładę na scouting, bo wg mnie jeszcze nie jest taki rozwinięty i nie zawsze ich raporty są "poważne".
Grając AV nie robiłem wielu transferów. Pamiętam, że kupiłem do ataku Iaquintę, który trochę postrzelał. Z tego co pamiętam to grałem trochę defensywnie i z nastawieniem na kontrataki. 4-2-3-1, ale trójka pomocników grała na środku boiska w linii (bez ofensywnych pom) i Vicek na szpicy
Aaaaa i pamiętaj! STAŁE FRAGMENTY GRY! I ofensywne i defensywne. Dla mnie to jest bardzo ważna sprawa. Jak masz dobrze grającego głową zawodnika, to gwarantuję Ci, że przy doskonałym ustawieniu zawodników przy rzutach rożnych, stanie się on jednym z najlepszych strzelców w lidze