Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 782

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 gru 2010, 23:15

Wenger ponoć sprowadził drugiego Ronaldo :D Wie kto coś o tym Japończyku :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 gru 2010, 8:07

widziałem kompilacje z nim i chyba nawet na forum wrzucałem. ma ciąg na bramkę, świetny drybling. z tego co wiem już dawno miał do nas trafić, ale chyba nogę złamał, czy jakoś tak, mam nadzieję, ze nie pomyliłem piłkarzy :lol: Ciekawe czy dostanie pozwolenie na pracę, bo Wellington nie dostał ostatnio.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 gru 2010, 0:55

Cesc Fabregas przyznał, że Arsenal był przestraszony wizją porażki w Manchesterze. Kapitan powiedział też, że ten mecz to nieodosobniony przypadek gdy Kanonierzy boją się przegranej w ważnym meczu.

- United byli bardziej agresywni od nas. Mają wiarę dzięki temu, że jeszcze w tym sezonie nie przegrali. To na pewno bardzo pomaga psychicznie. Coraz bardziej rozumiem, że piłka nożna to gra psychologiczna. Czasem możemy robić wszystko dobrze na boisku, ale gdy ludzie mówią ci, że robisz to źle, zaczynasz w to wierzyć mimo, że tak naprawdę to ty masz racje a nie oni. - mówi Fabregas.

- Różnica na boisku polegała na tym, że byliśmy przerażeni wizją porażki. Oni z drugiej strony nie bali się wygrać. To była największa różnica w naszych umysłach. Czasem boimy się przegrać w ważnych spotkaniach - nie atakujemy tak jak normalnie byśmy atakowali tylko wolimy grać defensywnie i czekać na to, co zrobi przeciwnik. Chcemy zobaczyć w jakiej są formie i co potrafią zrobić. Zamiast tego, powinniśmy narzucić im własne tempo gry, tworzyć problemy i zdominować spotkanie. - dodał kapitan.
chyba pierwszy raz ktoś z klubu powiedział coś, o czym wszyscy wiemy ale co jest bolesne. Tylko co teraz powie Wenger ktory raczej twierdzi, mamy pecha ale jestesmy silni psychicznie by wygrywac? :think:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 gru 2010, 11:56

Szczęsny stał się przez ten jeden mecz tak popularny, że Onet już na głównej stronie umieszcza "dramatyczną" informację, że usunięto mu konto na Facebooku :haha:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 gru 2010, 12:12

onet robi newsa z każdej bzdury którą Wojtek na twitterze napisze :roll:
szkoda, ze mecz ze Stoke się nie odbył, bo Fabian moze być gotowy na Chelsea, a ja wolałbym Wojtka właśnie. Szkoda, ze odwołali szlagier, bo Chelsea miałby w nogach mecz z United, a tak od razu grają z nami

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 gru 2010, 12:15

Myślisz, że Wojtek jest pewniejszym punktem drużyny od Fabiana?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 gru 2010, 13:24

ciężko oceniać, bo Wojtek dopiero zagrał 1 mecz w lidze. Talent, predyspozycje, warunki - wszystko ma lepsze, doświadczenie mniejsze, ale i tak bym wolał Wojtka widzieć w pierwszym składzie. Chociaż w kilku meczach z rzędu, bo sam nie wiem jak by bronił. Już wiemy jak Fabian grał z Chelsea :P teraz chciałbym Wojtka zobaczyć przeciwko Drogbie, Maloudzie, czy Anelce.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 gru 2010, 16:32

Fieldy, myslisz ze ta dwutygodniowa przerwa od pilki nam pomoze? Od 27. grudnia przez 2 miechy gramy co 3 dni a akurat zazwyczaj po tym okresie schodzi z nas para.. Moze ta przerwa - krotka, ale jednak - pomoze? :think:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 gru 2010, 1:38

Ktos tam się wczesniej pytal skad to zdjecie Vermy Robina i Cesca z gali. Teraz juz wiemy. Chodzilo o fundację SOS Children's Village która jest pozarządowa organizacja dobroczynną. Pomaga opuszczonym i osieroconym dzieciom. Działa w 132 krajach. ;)

Tutaj jest wideo z gali.
http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... rity-event

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 gru 2010, 4:16

Drodzy Kanonierzy,

Dzisiaj obchodzimy 124. rocznice powstania naszego kochanego klubu.

Drużyna pod nazwą Dial Square FC została utworzona w tym pubie w Dzień Bożego Narodzenia w roku 1886 przez Davida Danskina i kilku znajomych robotników z fabryki Royal Arsenal która dostarczała broni i amunicji dla brytyjskich sił zbrojnych.

:king: :beer: :pijemy:

W poniedziałek będzie prezent :smile2:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bhutanmbewe
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bhutanmbewe » 26 gru 2010, 17:58

Wielu sukcesów. Oby był prezent, jest dobra ku temu okazja, Chelsea nie wygrała od 5 meczów, grają prawie jak nasz Piach Gliwice : )
Arsenal nie wygrał bodaj od 2 lat z Chelsea, tak słyszałem, nie wiem czy to prawda, poprawcie mnie, jeśli się mylę.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 gru 2010, 2:37

Jedynie dzień po świetnym zwycięstwie nad Chelsea na Emirates, zespół poleciał na północ Anglii, do Wigan. Dzisiaj spotkanie z Wigan któro trzeba po prostu wygrać, bo inaczej poniedziałkowe zwycięstwo nad Chelsea nic nie będzie znaczyc. Ostatnio na DW Stadium było nieciekawie - prowadziliśmy 2-0 po bramkach Walcotta i Silvestre'a i potem po fatalnych błędach w obronie i indywidualnych błędach Łukasza Fabiańskiego..

Wenger będzie miał trochę ból głowy przy wyborze składu. Przez następny miesiąc z hakiem gramy co 3 (!) dni i po prostu trzeba rotować. Zawodnicy są zmęczeni i cholera wie, na kogo postawi. Czy wróci Arshavin? Czy zagra Van Persie? A moze Chamakh czy Bendtner dostaną szansę? Moim zdaniem pewniakiem do gry jest Walcott gdyż zszedł stosunkowo wcześnie. Oprócz niego myślę, że może zagrać Diaby który dawno nie grał. Tak czy inaczej, ja bym chciał zobaczyć coś takiego:

-------------Fabiański--------------
-Sagna-Djourou-Koscielny-Clichy-
----Diaby----Song----Rosicky
---Walcott--Van Persie--Nasri--

Myślę jednak, że Arszawin powróci do gry. Nasriego chciałbym zobaczyć w środku ale pewnie zagra tam Tomas a Nasri tradycyjnie na lewej flance. Jest też inny wariant - Nasri dostanie wolne (wątpliwe), w środku Rosicky a na lewej Arszawin lub Rosicky będzie dalej grzał ławę, Nasri do środka a Arszawin na lewą :think: Cholera jasna, kiedy ostatnio mieliśmy aż tyle opcji? Mamy naprawdę głęboki skład i ciężko poskładać z niej coś bo mamy świadomość, że kilku zawodników wielkiego kalibru się w niej nie mieści, ale na boisko może wybiec tylko 11 :P Wengerowi płacą, więc niech on główkuje :P Dobrze wymyślił na Chelsea, teraz liczę na Wigan. Wynik z Emirates w Carling Cup mile widziany. Jeśli wygramy różnicą pięciu bramek to skończymy rok na pozycji lidera więc może wartoby i tak spróbować :lol: ale nie nastawiam się na coś takiego, bo na DW Stadium łatwo się nie gra i po prostu chcę trzy punkty.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2010, 20:00

Squillaci wrócił :?
Fabian
Sagna, Squillaci, Koscielny, Eboue
Denilson, Diaby, Rosa
Arshavin, Bendtner, Chamakh

Nie ma Samira, Djourou, Gaela, Ceska (to wiadomo) Robina i Songa.

pojechał Wenger ostro ze zmianami, oby sie to czkawką nie odbiło

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 gru 2010, 21:44

Do wejścia Jacka na boisko totalny piach graliśmy. Potem już nieco lepiej, ale też bez rewelacji. Dobrze, że Arszawin miał jakieś przebłyski, bo mogło być krucho. Chamakh w ogóle nie istnieje, ale nie ma się co dziwić skoro musi biegać na boku. Pozytywnie Rosa, Arsza i Jacek.

Wynik lepszy niż gra, ale co tam. Trzeba wydrzeć te trzy oczka.

Karny dla Wigan :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 gru 2010, 22:40

Okradli nas. Karny z dupy a z drugiej strony koleś z Wigan zrobił to co Fabregas z Tottenhamem - podniosl reke w murze a sedzia nic nie zrobił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”