Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post autor: bartbuks » 07 sty 2011, 14:46

Nie porównujcie brzucha Murawskiego z brzuchem Rooneya. Obaj mają inną budowę ciała. Roo jest nabity, a Muraś ma dość szczupłą budowę, więc nie opowiadajcie bajek. Anglik jest typem grubokościstego kolesia i jak zakończy karierę, to zapewne w 2-3 miechy złapie takie ciałko, że się zdziwicie. Tak jak napisał cloner - z takim sadłem Polak się ośmiesza i tyle.
Jarzinho pisze:To czy dadzą mu odejść za śmieszną cenę to się zobaczy. śmieszna cena to będzie 200 tys. euro. Skoro by nie był ceniony i nie miał zaufania to by po prostu nie grał.
Dla mnie to trochę dziwne, że środkowy pomocnik nie zalicza ani jednej asysty, nie mówiąc o bramkach. Wiesz jaka jest prawda? Rubin strasznie zawiódł w rozgrywkach Primjer Ligi i LM (gdzie miał PAO i Kopenhagę) i raczej z części zawodników po prostu rezygnuje, gdyż są słabi. Pamiętaj, że w sierpniu z Kazania odszedł Semak, którego obecność raczej wzmagała walkę o skład, a potem niestety nie ma się co oszukiwać - pomoc Rubina okazywała się dość średnia.
Jarzinho pisze: Do końca nie mogę odczytać statystyk Murasia w 2010, bo w Rosji grają innym systemem, ale w lidze w 2010 rozegrał 23 spotkania + kilka w LM+ kilka w LE. Tu mówimy ciągle o zespole, którego stać na kilkunastu takich Murawskich. Gdyby nie był ceniony to by po prostu nie grał.
No i właśnie taki Murawski jest na wylocie, bo kosztował nie za dużo, ale Rosjanie potrzebują kogoś bardziej doświadczonego, obytego w Europie i posiadającego lepsze umiejętności. W Polsce robią z niego nie wiadomo kogo, a w Rosji za 5 mln euro to się kupuje piłkarzy wewnątrz ligi (ten niskie transfery). Średnia wartość piłkarza w szerokiej kadrze RK to 3 mln funtów. Tak więc Murawski to dla Rubina jedną z wielu nieudanych inwestycji i chętnie oddadzą go za pewnie około 500-800 tys euro.
Jarzinho pisze: Weszło ma to do siebie, że lubi dopierdzielać się do zawodników, a jak np. Murawski grał w meczach LM, LE czy z czołówką w Rosji to ich nie było, teraz widzę ponownie odnaleźli się w temacie.
A co mieli napisać? Odnotować jego obecność na boisku? Z Barcą miał setkę, którą lepiej wykończyłby niepełnosprawny na wózku. Koleś jest przeciętny i tyle. W pierwszym sezonie nie pokazał nic, dano mu szansę, bo Rubin wygrał ligę. W drugim cały team zawiódł, więc przyjdą na ich miejsce lepsi. Kto bogatemu zabroni? Takie jest prawo piłkarskiej natury.
Jarzinho pisze:Murawski nigdy nie miał specjalnie dobrze zbudowanej sylwetki. Fakt faktem w Lechu wyglądał nieco lepiej, ale czy to ważne, chłop i tak jest jednym z najlepszych naszych zawodników, a o kondycję jego nie ma się co martwić.
Teraz to mnie rozbawiłeś. Jednym z najlepszych? Dobry to był Sobolewski, Kałużny, a nawet J.Bąk na DM, a Murawski jest co najwyżej solidny. Za granicą nigdy nie zrobi kariery, może przez swój charakter, dupowatość, ale w Ekstraklasie zawsze będzie się wyróżniał.

Wróć do „Polska”