FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1291

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 17 sty 2011, 12:36

Wczoraj kolejny świetny mecz Barcelony. W drugiej połowie już nie narzucaliśmy takiego tempa gry, czego konsekwencją był ten jeden stracony gol. Na szczęście za chwilę chłopaki wzięli się do gry i strzelili czwartego gola, a gdyby Barca tyle się nie bawiła, to tego piątego gola także by zdobyła, a były ku temu okazje.

Szkoda, że Pep wczoraj tak późno wprowadził Afellaya oraz Bojana. Mam nadzieję, że z Betisem od pierwszych minut zagra Holender oraz Thiago.

Pod nieobecność Alvesa okazję do zaprezentowania się będzie miał Adriano, który wczoraj zagrał całkiem dobrze, miał nawet kilka ciekawych rajdów z piłką. które wzbudziły panikę w szeregach Malagi.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 17 sty 2011, 12:57

Mentor pewnie miał na myśli przepis, wg którego na w kadrze na mecz nie może być więcej niż 6 graczy zgłoszonych w drugiej drużynie, czy coś w tym stylu ale nie ma potrzeby, żeby ąz tylu graczy zabierać Luisowie Enrique, zwłaszcza,że Barct B ostatnio nie idzie, i jakt tak dalej podzie to wkońcówce ligi będą waliczyli o utrzymanie :roll:

Skład Urgiego mozna nazwać "rezerwowym" i jest całkowiecie do przyjęcia 8)

edit: no może z tą walką o utrzymanie to przesadziłem, Barca B jest na 6 miejscu z 10 punktami przewagi na strefą spadkową :|

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 sty 2011, 14:10

Dr.Football1 pisze:
fieldy pisze:Kiedyś liga była ciekawa, a teraz ? Barca ma 4 pkt przewagi i kibice Realu (a także kilku postronnych) już pogodziło się, że Real nie odrobi strat. Real, który też praktycznie wszystko wygrywa. :lol:
Zaczyna mnie to juz wkurzac. Moja druga po Serie A ukochana liga wyglada jak SPL 10 lat temu :maruda:

Najgorsze jest jednak to,ze w przeciagu conajmniej 5 lat nic w tej kwestii raczej sie nie zmieni :roll:

za to w anglii stojacy na boisku MU nie moze znalezc pogromcy mimo ze nie gra w tym sezonie niczego godnego uwagi :)

czas pogodzic sie z tym ze obecna druzyna barcelony to jedna z najlepszych w historii swiatowej pilki i po prostu jest od innych lepsza. tak samo jak lepszy od innych jest w lidze real. barcelona ma zaczac przegrywac by sila ligi wzrosla? :jupi:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 17 sty 2011, 14:12

czas pogodzic sie z tym ze obecna druzyna barcelony to jedna z najlepszych w historii swiatowej pilki i po prostu jest od innych lepsza
Przecież wy nic nie wygraliście ostatnio godnego uwagi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sty 2011, 14:23

rkoeman pisze:
Dr.Football1 pisze:
fieldy pisze:Kiedyś liga była ciekawa, a teraz ? Barca ma 4 pkt przewagi i kibice Realu (a także kilku postronnych) już pogodziło się, że Real nie odrobi strat. Real, który też praktycznie wszystko wygrywa. :lol:
Zaczyna mnie to juz wkurzac. Moja druga po Serie A ukochana liga wyglada jak SPL 10 lat temu :maruda:

Najgorsze jest jednak to,ze w przeciagu conajmniej 5 lat nic w tej kwestii raczej sie nie zmieni :roll:

za to w anglii stojacy na boisku MU nie moze znalezc pogromcy mimo ze nie gra w tym sezonie niczego godnego uwagi :)

czas pogodzic sie z tym ze obecna druzyna barcelony to jedna z najlepszych w historii swiatowej pilki i po prostu jest od innych lepsza. tak samo jak lepszy od innych jest w lidze real. barcelona ma zaczac przegrywac by sila ligi wzrosla? :jupi:

Czy mi się wydaje, że chcesz znó zaczynac wielką dyskusję o tym, która liga jest lepsza ?
jak mniemam do mnie pisałeś, bo doktor ligą angielską się raczej nie interesuje.
Ja nie wyśmiewam ligi hiszpańskiej (moja druga ulubiona po angielskiej) tylko mówię, ze "nudna" jest dla postronnego widza, skoro na półmetku pierwsza drużna ma 4 pkt przewagi nad drugą i już "jest po zawodach".
W Anglii jest dużo ciekawiej imho. najlepsi gubią punkty bardzo często i wszystko jest mozliwe.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 sty 2011, 14:29

nic. dwie ligi, lige mistrzow, klubowe mistrzostwa swiata i kilka pomniejszych trofeow. w minionej dekadzie 2 LM, dwa superpucharu europy, 4 ligi i kilka pomniejszych

to wszystko w stylu w jakim nie gra nikt innyc pozostajac wiernym swojej filozofii i wychowankom klubu

zreszta poczytaj co mowi guru wszystkich milanistow czyli arrigo s. :] ale co on tam moze wiedziec, prawda? :jupi:

tylko wyjatkowy hejter badz osoba ktora nie rozumie na czym polega pilka nie widzi oczywistego

EDIT - tak fieldy. do ciebie. bo juz mam dosc powtarzania w kolko tego samego. barcelona w obecnej formie jezeli ma normalny dzien i sedzia prowadzi zawody poprawnie wygrywa z kazda druzyna swiata. nie jest to zadna napinka ani jej proba tylko ocena faktow. w katalonii stworzono terminatora i oby trwalo to jak najdluzej

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sty 2011, 14:34

rkoeman pisze:EDIT - tak fieldy. do ciebie. bo juz mam dosc powtarzania w kolko tego samego. barcelona w obecnej formie jezeli ma normalny dzien i sedzia prowadzi zawody poprawnie wygrywa z kazda druzyna swiata. nie jest to zadna napinka ani jej proba tylko ocena faktow. w katalonii stworzono terminatora i oby trwalo to jak najdluzej
przecież ja nie neguję wielkości Barcy. Własnie dlatego, że Barca ma taką znakomitą drużynę, liga zrobiła się nudna, bo wiadomo kto ją wygra na półmetku. Gdzie tu emocje ? Liga to nie tylko Barca, was taka sytuacja oczywiście cieszy, ale postronnego widza niekoniecznie.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 17 sty 2011, 15:06

Marco_Van_Basten pisze:
czas pogodzic sie z tym ze obecna druzyna barcelony to jedna z najlepszych w historii swiatowej pilki i po prostu jest od innych lepsza
Przecież wy nic nie wygraliście ostatnio godnego uwagi.
jesli za godne uwagi uznasz wygranie scudetto, to masz racje - barca nie wygrala nic szczegolnego.

---------

a co do anglii:
mysle sobie, jakim cudem w lidze gdzie grają "prawdziwi mezczyzni" najwiekszymi gwiazdami, lub jednymi z najwiekszych, są Modrić, Arteta, Silva(!), Tevez, Nani, Nasri czy Cesc? przeciez maluchy sa podobno "deptane" przez brutalnych obroncow z mocarnego Stoke? jakim cudem w lidze gdzie grają "prawdziwi mezczyzni" od 10 lat zespol ktorego gra oparta jest na technice i grze po ziemi, czyli Arsenal, jest nonstop w legendarnym "top4", przy tym kilka razy wygrywajac trofea? ba! raz nawet bedac niepokonanym przez caly sezon! a podobno F.C.Barcelona, ktora chyba nikt nie ma watpliwosci, jest jakies 2x lepsza od ekipy Wengera - nawet tej "Niezwyciezonej" - wszak spotkali sie wowczas w LM - ta Barcelona podobno dostawalaby regularny lomot na Britania Stadium? jak to jest mozliwe? moze mnie oswieci jakis fan kanonierow.

ogladam w tym sezonie Everton i swiat stanal na glowie. mister D.Moyes gra po ziemi! nie wierze wlasnym oczom, wyprowadzaja pilke po ziemi przy presingu. tak sie wlasnie zmienia futbol na wyspach. i mysle ze idzie to wlasnie w tym kierunku. brawo Everton!

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 sty 2011, 15:24

ogladam w tym sezonie Everton i swiat stanal na glowie. mister D.Moyes gra po ziemi! nie wierze wlasnym oczom, wyprowadzaja pilke po ziemi przy presingu. tak sie wlasnie zmienia futbol na wyspach. i mysle ze idzie to wlasnie w tym kierunku. brawo Everton!
Pewnie dlatego zajmują niską 12. lokatę. :lol:

Arsenal? Od kilku lat nic nie wygrał, mimo, że tacy gracze jak Cesc, Nasri, van Persie, Vermaelen, Song itd. - to już są piłkarze ukształtowani piłkarsko, a nie żadne młodziki, spokojnie mogą walczyć o mistrzostwo, tyle, że czasami próbują wejść z piłką do siatki "po hiszpańsku". Nie chcę nic sugerować, bo jestem przekonany, że Gunners w Lidze BBVA byliby 3. siłą tej ligi, ale gdyby pozbyli się tego nawyku "nie strzelamy, tylko wchodzimy do bramki", to nie tracili by tylu punktów. Najbardziej w drodze o mistrzostwo Anglii hamuje ich styl. Sam Walcott chyba kiedyś gadał, że trzeba porzucić styl, na rzecz twardszej gry.
Barcelona podobno dostawalaby regularny lomot na Britania Stadium
Myślę, że byście ich rozklepali, ale w tej lidze Messi znacznie częściej by pauzował. Raz już płakaliście, jak zaatakował go Ujfalusi, mimo, że przerwa wcale długa nie była. Dlatego moje zdanie na temat Premier League i Primera Division wygląda tak:

Dominatorzy: W Hiszpanii absolutnie lepsi
Reszta stawki (w Anglii 5-20, w Hiszpanii 3-20): zdecydowanie stawiałbym na Anglię

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 sty 2011, 15:29

Taaa bo we wcześniejszych sezonach Everton to grał tylko długie piłki, kick and rush itd. :haha:

Wszystko pięknie i ładnie piszecie, że liga nie osłabła tylko Barcelona jest terminatorem...zajebiście, tylko dlaczego też Real wszystkich miecie jak dziwki? ten sam Real który potem w lidze mistrzów dostaje czwórkę na anfield, ten sam Real który potem w LM kompromituje się z Lyonem, oho zapomnieliście o tym? Już nie pasuje do chorej teorii? :lol:

Ile bym dał żeby móc wymienić tak z połowę zespołów z Premiership na tych z La Liga.... Tak łatwo byłoby się przygotować do LM, co jakiś czas w lidze tylko pograć z kimś lepszym, tak to ogrywać tych ogórasów o takie Wigan mieć co tydzień w lidze :pray:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sty 2011, 15:47

miguel indurain pisze: F.C.Barcelona, ktora chyba nikt nie ma watpliwosci, jest jakies 2x lepsza od ekipy Wengera - nawet tej "Niezwyciezonej" - wszak spotkali sie wowczas w LM - ta Barcelona podobno dostawalaby regularny lomot na Britania Stadium? jak to jest mozliwe? moze mnie oswieci jakis fan kanonierow.
szczerze powiem, że mam wątpliwości czy tamta Barca była 2 razy lepsza od tamtego Arsenalu, skoro grając w przewadze do 20 minuty meczu musiała gonić wynik.

czy jakiś fan Kanonierów mówil, że Barca dostawałaby regularny łomot na Britannia, że ma cię teraz oświecać ?

Skąd w ogóle ta dyskusja ? Bo napisałem, że liga jest nudna dla postronnego kibica ? dlatego próbujesz mi wmówić, że niby moim zdaniem Stoke ogrywałoby Barcę ? Gdzie tu logika ?

I od kiedy Silva jest gwiazdą ligi ?

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 17 sty 2011, 15:59

Pawel875 pisze:
Arsenal? Od kilku lat nic nie wygrał, mimo, że tacy gracze jak Cesc, Nasri, van Persie, Vermaelen, Song itd. - to już są piłkarze ukształtowani piłkarsko, a nie żadne młodziki, spokojnie mogą walczyć o mistrzostwo, tyle, że czasami próbują wejść z piłką do siatki "po hiszpańsku". Nie chcę nic sugerować, bo jestem przekonany, że Gunners w Lidze BBVA byliby 3. siłą tej ligi, ale gdyby pozbyli się tego nawyku "nie strzelamy, tylko wchodzimy do bramki", to nie tracili by tylu punktów. Najbardziej w drodze o mistrzostwo Anglii hamuje ich styl. Sam Walcott chyba kiedyś gadał, że trzeba porzucić styl, na rzecz twardszej gry.
Najbardziej w drodze po mistrzostwo Anglii hamuje ich ciągłe wyprzedawanie najlepszych piłkarzy. Często jeszcze młodych, a już na ich miejsce sprowadza się jeszcze młodszych. Arsenal, który wygrywał mistrzostwo Anglii i dochodził daleko w Lidze Mistrzów pełen był piłkarzy światowej klasy, potem rozpoczął się proceder, który opisałem w pierwszym zdaniu.
Myślę, że byście ich rozklepali, ale w tej lidze Messi znacznie częściej by pauzował. Raz już płakaliście, jak zaatakował go Ujfalusi , mimo, że przerwa wcale długa nie była. Dlatego moje zdanie na temat Premier League i Primera Division wygląda tak:
Typowy argument, niestety słaby. Przepisy gry w piłkę nożną są jednakowe dla wszystkich, to że w Anglii pozwala się na ostrą i często brutalną grę potem dzieją się różne dziwne rzeczy, np bywa, że przez bezmyślny faul jakiś piłkarz ma z głowy mistrzostwa Europy albo w lidze mistrzów del Horno dziwi się że za odbicie korków na udzie Messiego wylatuje z boiska.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 sty 2011, 16:04

Wszystko pięknie i ładnie piszecie, że liga nie osłabła tylko Barcelona jest terminatorem...zajebiście, tylko dlaczego też Real wszystkich miecie jak dziwki? ten sam Real który potem w lidze mistrzów dostaje czwórkę na anfield, ten sam Real który potem w LM kompromituje się z Lyonem, oho zapomnieliście o tym? Już nie pasuje do chorej teorii?
tak samo mozna napisac o waszej lidze ze jest top 4 tylko z nazwy bo liga toczy sie wedlug TYLKO 2 druzyn. Reszta to marketing :lol: oho zapomnieliście o tym? Już nie pasuje do chorej teorii?

fajnie sie ponapinac. Dawno tego na forum nie bylo. jadziemy dalej :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 sty 2011, 16:06

Jakich dwóch drużyn? United walczyło o tytuł i z Chelsea i z Arsenalem i z Liverpoolem w ostatnich sezonach(w różnych konfiguracjach rzecz jasna), a teraz do gry włączyły się i Spursi i City, więc o jakich ty dwóch zespołach mówisz? :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 sty 2011, 16:09

Villarreal rowniez walczylo tak samo skutecznie jak Lpool czy Arsenal

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”