Re: Polscy kibice

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Polscy kibice

Post autor: Babel » 30 sty 2011, 20:34

Tu nie chodzi o poprawnosc polityczna tylko o elementarna grzecznosc. Jesli pijesz do kultury Brytyjczykow to oni w relacjach z druga osoba sa grzeczni az do wyrzygania. Moze taka wymuszona kurtuazja jest nieszczera, ale na pewno jest wzorcem, ktory Polakom by sie bardzo przydal by takich sytuacji nie rozwiazywac za pomoca plucia na druga osobe. Skoro ta pani sedzina znalazła sie w obsadzie sedziowskiej czyli zdobyla jakies licencje, to takie zarty nawet nie tyle sa seksistowskie, co podwazajace prace, jaka wykonala zeby sedziowac mecz na takim poziomie. Reakcja wladz TV byc moze przesadzona, ale to oni najlepiej wiedza co im sie oplaca, bo maja swoje statndarty, badania fokusowe itp.
Z Katolika można się nabijać do woli, na białego można powiedzieć pierdolony białasie, powiesz co podobnego o Żydku czy Czarnuchu i już jesteś rasistą
Doprawdy? A scigane z polskiej TV Family Guy czy Little Britain za zarty wlasnie o Krk to najlepszy dowod jak mozna zartowac. Te same FG czy Mala Brytania w UK leca sobie kilka razy dziennie w TV i nikomu to nie wadzi. Dobrze, ze powoli doganiamy normalnosc. No chyba, ze chodzi Ci o to Islamisci beda grozic smiercia i jihadem? Oni juz tak maja, ale jakos zyjac w Polsce nie spotkalem sie, zeby mnie ktos ukaral czy grozil za opowiadanie kawałów o muzulmanach, zydach czy murzynach. Tym bardziej uzywac tych słow. Jakos wam nie wierze, ze ktos stoi nad wami i zabrania co mozecie mowic, pisac i manifestowac.
Ostatni strażnicy wartości w kraju czyli kibole pokazują, że jednak można.
Wartoscia jest po głupim zachowaniu przyznac sie do niego, przeprosic, poniesc wszelkie konsekwencjami czynu i obiecac poprawe. To nawet katolickie wartosci z tego co wiem, na które sie podajecie. Ale przeciez nie w tym przypadku. Straszni uzurpatorzy z was. Ciekawe kto wam to wmowil, ale ok, nie moj cyrk i nie moje małpy.

Wróć do „Polska”