Doprawdy? A scigane z polskiej TV Family Guy czy Little Britain za zarty wlasnie o Krk to najlepszy dowod jak mozna zartowac. Te same FG czy Mala Brytania w UK leca sobie kilka razy dziennie w TV i nikomu to nie wadzi. Dobrze, ze powoli doganiamy normalnosc. No chyba, ze chodzi Ci o to Islamisci beda grozic smiercia i jihadem? Oni juz tak maja, ale jakos zyjac w Polsce nie spotkalem sie, zeby mnie ktos ukaral czy grozil za opowiadanie kawałów o muzulmanach, zydach czy murzynach. Tym bardziej uzywac tych słow. Jakos wam nie wierze, ze ktos stoi nad wami i zabrania co mozecie mowic, pisac i manifestowac.Z Katolika można się nabijać do woli, na białego można powiedzieć pierdolony białasie, powiesz co podobnego o Żydku czy Czarnuchu i już jesteś rasistą
Wartoscia jest po głupim zachowaniu przyznac sie do niego, przeprosic, poniesc wszelkie konsekwencjami czynu i obiecac poprawe. To nawet katolickie wartosci z tego co wiem, na które sie podajecie. Ale przeciez nie w tym przypadku. Straszni uzurpatorzy z was. Ciekawe kto wam to wmowil, ale ok, nie moj cyrk i nie moje małpy.Ostatni strażnicy wartości w kraju czyli kibole pokazują, że jednak można.