Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1296

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 09 lut 2011, 23:15

sigane pepe pisze:Brawo dla naszych reprezentantow. Gol Angela i Ronaldo w meczu Argentyny z Portugalia i zwycięski gol Karima w prestizowym meczu Francji z Brazylia. Hiszpania pewnie zremisuje, sorrry Real zremisuje z Kolumbia, bo jak Hiszpania przegrywa albo remisuje to Real, a jak wygrywaja Mistrzostwo Swiata albo Europy to Barcelona.
:lol: Dawno nie widziałem gorszej napinki :P

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 09 lut 2011, 23:17

ehehe to nie napinka tylko prawda xD :D
rozbawil mnie tytul na wp czy onecie ze messi znowu lepszy od ronaldo

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lut 2011, 23:25

Hahaha nie widziałem tego tytułu, ale bez kitu to niezłe jaja :D Powinno być "wciąż" zamiast "znowu" :D
sigane pepe pisze: Hiszpania pewnie zremisuje, sorrry Real zremisuje z Kolumbia, bo jak Hiszpania przegrywa albo remisuje to Real, a jak wygrywaja Mistrzostwo Swiata albo Europy to Barcelona.
To jest dobre. Real krzywdzony nawet u siebie w kraju :/ Wstyd i żenada. Ogólnoświatowy spisek dosięgnął serc i umysłów ludzi mieszkających niemalże nieopodal Santiago Bernabeu :o Czy jest jeszcze nadzieja dla ludzkości czy może przekazujemy już władzę świniom?

PS: Jeżeli ktoś chciałby odpisać specjalnie w moim kierunku to niech się zastanowi jakieś 1892742848923 razy. To, że na moment wpadłem w błoto, wziąłem garść i rzuciłem gdzieś w tłum nie oznacza, że deklaruję udział w zawodach.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lut 2011, 23:26

Messi grał dobrze. W pierwszej połowie nawet bd, lepiej od Ronaldo, jeśli już o to chodzi.
Hiszpanie wygrali, nie dzięki zawodnikom Barcy, co gorsze kilku się w tym meczu nie popisało. Co nie zmienia faktu, że jeśli Puyola ma zastępować Albiol, a Capdevile - Arbeloa to będzie ciekawie(żeby nie było Pique także chciał dać dobrą asystę).

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 lut 2011, 11:26

jak tam ronaldo ktory jest faulowany kontra messi przed ktorym uciekaja obroncy?

polecam gola numer 1 autorstwa di marii - i to jak mozna sie nie wywalic po kolejnym w meczu chamskim wejsciu

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 10 lut 2011, 14:14

Pewnie ma się dobrze.

Jeśli wiedziałby, że piłki nie dogoni to pewnie by leżał i kwiczał :wink:

Ronaldo owszem potrafi zanurkować, jak każdy obecnie piłkarz, ale też są i akcje w, których widzi mimo faulu swoją szansę i idzie jak czołg...lub jak Messi w wspominanej przez Ciebie akcji.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 10 lut 2011, 14:19

Ja tam pamietam lans kibicow pewnej druzyny, ze przegrane Hiszpanii z Portugalia, czy Argentyna byly wina Sinksa, ale przyjme "genialna" taktyke zaprezentowana przez Mentora, i prosze o uznanie, ze tego posta nie ma :rotfl: , bo ja sie nie napinam :D (aha i zastanowcie sie trilion razy czy chcecie sie napinac).

I znowu ten "zlot" kibicow blaugrany z byle powodu, ach to bordowo-granatowe kibicowanie :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lut 2011, 14:37

Ronaldo podobno, żeby uwarygodnić Mou prosił partnerów z drużyny, żeby nie faulowali wczoraj Messiego. Ten z Zielonego Przylądka chyba jeszcze nie kuma, bo się nie zastosował, podobnie jak Martins.
tylerdurden pisze:Ja tam pamietam lans kibicow pewnej druzyny, ze przegrane Hiszpanii z Portugalia, czy Argentyna byly wina Sinksa, ale przyjme "genialna" taktyke zaprezentowana przez Mentora, i prosze o uznanie, ze tego posta nie ma , bo ja sie nie napinam (aha i zastanowcie sie trilion razy czy chcecie sie napinac).
A kto odpowiada za tą kadrę, zresztą wczoraj nie lepsze sprawiali wrażenie Hiszpanie, Kolumbia miała wiecej sytuacji niż wszystkie ekipy przeciwko Aragonesowi od MŚ 2006 do Euro 2008. Tej drużynie brakuje jakiejkolwiek świeżości i nowej motywacji.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 10 lut 2011, 16:50

Chodzilo o to, ze jak to mowi sie w "pewnych kregach" MS wygrala tak naprawde Barcelona i Pep (wedlug niektorych z "tych kregow" nawet wbrew Sfinksowi),a za porazki w towarzyskich odpowiada juz tylko Sinks. Dosyc pokretna logika, dokladnie w stylu prezentowanym zazwczyczaj przez "pewne kregi"

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 lut 2011, 16:58

MS wygrala tak naprawde Barcelona
Widac znaja sie na pilce
a za porazki w towarzyskich odpowiada juz tylko Sinks
ale kto sie przejmuje porazkami w sparingach? Z tego co pamietam wielu uzytkownikow tego forum na co sie powolujesz krytykowala VdB nie za porazki a za brak rozwoju kadry itp. La Roja stoi w miejscu i po Euro 2012 moze skonczyc jak Francja. Jest to chyba najczerniejsza wersja ale realna. Aragones postawil dom a Sfinks jedynie go udekorowal. Teraz brakuje renowacji.....

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lut 2011, 17:20

Jedyny nowy pomysł jaki wrowadził Sfinks do reprezentacji to była gra z prawdziwymi skrzydłowymi. Jak wiadomo dość szybko ten pomusł udapł, bo mecze po prostu nie układały się tak jak powinny. Dzisiaj VdB nic nie robi, wystawiać 11 z Fianłu Mś to może i Smuda, jak przychodzi do urazów to bierze pierwszego jaki przyjdzie mu do głowy, a był w kadrze na MŚ. Mając taką kadrę i nie próbować wprowadzać nowych zawodników to głupota, ja nie piszę, że powinno to się odbywać masowo, ale kto pojawił się do MŚ w tej drużynie(Borja, Bruno?- gdzie oni są).
A Pep wygrał nie tylko MŚ ale i Euro w 2008r. EOT.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 10 lut 2011, 18:00

"Brak rozwoju kadry" polegal na tym, ze zly Sinks smial powolywac zawodnikow Barcelony, zamiast dac im odpoczac, taka stala za tym aluzja, bo na ten "brak rozwoju kadry" powolywali sie kibice tylko jednej druzyny.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 10 lut 2011, 18:45

tylerdurden pisze:Czytanie ze zrozumieniem sie klania "Panie",albo nie przeczytales tego co podlinkowales, albo nie rozumiesz tego co napisal realfan, albo ja jestem slepy :)
nie pisz mi o czytaniu ze zrozumieniem lamo , jak sam nie jarzysz. Pisałem odnośnie katalońskiego pismaka, a nie biegu. Jak nie zrozumiał to do gimnazjum marsz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lut 2011, 18:59

tylerdurden pisze:"Brak rozwoju kadry" polegal na tym, ze zly Sinks smial powolywac zawodnikow Barcelony, zamiast dac im odpoczac, taka stala za tym aluzja, bo na ten "brak rozwoju kadry" powolywali sie kibice tylko jednej druzyny.
To, że Barcelona ma tylu reprezentantów mi nie przeszkadza, przynajmniej w trakcie sezonu, bo oni nie wyglądają obecnie jakby potrzebowali odpoczynku. Wk... mnie to kiedy były powołania zawodników wracających z urlopów. Takie same postulaty musiałbym wysyłać w kierunku pozostałych trenerów, bo jeśli dobrze pamiętam 14 z 15 powołanych z Barcy zagrało w podstawowym składzie.
Brak rozwoju kłade na to, że w miejsce Puyola gra Albiol, sorry ale posiadanie takiego zawodnika na ławce mistrzów Świata i Europy to żenada, dla Hispzańskiej piłki. Nie ograniał nigdy tematu rperezentacji i robi to nadal. Wołabym zobaczyć kogoś młodego, który moze zaskoczy. Marchene i Albiola na co stać w wszyscy wiedzą(zaraz będzie, ze jadę po Realu). Zamykanie kadry w 23-25 zawodnikach zabija wg. mnie rywalizację, a Hiszpanie posiadają zawodników, którzy coś nowego mogą dać tej kadrze i wzmóc rywalizcję.

aml
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aml » 10 lut 2011, 20:31

Wcale to nie jest takie oczywiste, czy Del Bosque powinien grac drugim garniturem. Nie wydaje mi sie zeby drugi sklad mogl wygrac Mundial oraz ME i przejsc do historii futbolu jako jedna z najlepszych reprezentacji, napewno oporcz Bra'60, Hol'74, czy Zlotej Jedenastki (mimo ze dwie ostatnie nie nie wygrały pucharu świata, ale tworzyły przełom w futbolu). Takie momenty chwały sie wykorzystuje, wyciska sie reprezentację/pilkarzy jak sok z cytryny, bo na podobna generecje Hiszpanie moga czekać niewiadomo ile - Francja w 2000 tez wydawala sie ze bedzie niezwyciezona przez 10 lat. Granie rezerwami nic Hiszpanii nie przyniesie, ani chluby ani pewnie rekordow statystycznych, a o to idzie gra, żeby za 50 lat ktos powiedział: patrz ten Sfinks co umarł 20 lat temu, wygrał kiedys 100 meczy z rzedu(cyfra 100 to przykład). To byly czasy.

---
to samo dotyczy Barcelony, PG tez moglby dac pograć Milito, Bojanowi czy Alcantarze, ale wowczas rekord DiStefano mielibysmy ciagle aktualny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”