Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 422

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 lut 2011, 22:03

Wilmore pisze:Pewnie sam takie rozmowy prowadziłeś, a jeśli nie, to polecam Ci zagadnąć kilka osób z Polonii na temat pracy Leo, sam się dowiesz, że ludzie ze świata piłki, o ile nie są od Smudy albo nie mieli indywidualnych konfliktów z Holendrem, cenili Leo bardzo wysoko, każdy chyba dobrze widział zmiany w kadrze i klimacie wokół niej. Kibicom to ma prawo umykać, ale lepiej, gdy na ten temat zdania nie mają, niż gdy wypisują takie herezje, jak petrdcm.
Przecież to oczywiste. Smuda ma w środowisku wielu wrogów, choć sam raczej nazwałbym ich ludźmi, z którym z Franzem nie po drodze. Leo do dziś jest ceniony przez rzeszę trenerów, lecz moda nakazuje cytować tylko "hejtersów". I na koniec dodam, że LB ma swoje za uszami, lecz nie ujmujmy mu zasług. Ale nie, przecież to takie polskie...
petrdcm pisze:Tak. A dla Ciebie dobrym trenerem jest ten, który nie potrafił ich pokonać.
Nie kumam Twojego toku myślenia. W owych eliminacjach nie mieliśmy prawa osiągnąć sukcesu. Przeanalizuj sobie kadrę, przeanalizuj formy poszczególnych zawodników, przeanalizuj atmosferę. My nawet z Guardiolą, Mourinho, Hiddinkiem, Fergusonem, Klinsmannem i kim tam chcecie nie wyszlibyśmy z tej grupy. Nie z tym potencjałem, który mieliśmy w owym czasie.
petrdcm pisze:(Czechy, Słowacja, Słowenia, Irlandia) razy 2 = 24pkt do zdobycia
Pomyśl trochę. Czy na te 8 spotkań dobrzy piłkarze, nie ugraliby chociaż 12 pkt? Zobacz ile straciliśmy przez indywidualne błędy. Każdy dołożył cegiełkę do nieudanych eliminacji - PZPN, media, trener, sztab i piłkarze.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 lut 2011, 22:08

Przecież to oczywiste.
Nie dla wszystkich, jak widać.
Ludzie krytykujący Leo zwykle posługują się argumentami kompletnie z sufitu, które zresztą jako pierwsi rzucali ulubieńcy prasy z PZPN. Ciekawe, jak zmieniłby się wizerunek Leo, gdyby w prasie przez jakiś czas cytowany wszystkich (często z naprawdę głośnymi nazwiskami) trenerów, którzy starali się o wstęp na treningi lub nagrania z nich, żeby liznąć trochę wiedzy Holendra, nawet w czasie, kiedy PZPN i Holender nawzajem sobie utrudniali pracę i Leo już przestał się przejmować na poważnie kadrą.
Skoro teraz powtarzają jak barany argumenty Laty, Piechniczka i spółki, które bez wysiłku można obalić, to co by się działo wtedy, gdyby gromadka pierwszoligowych trenerów ze stażem by się o nim wypowiadała w euforycznym tonie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 lut 2011, 22:35

Jeżeli chodzi o Franza. On ma zawsze swoich ulubieńców i "[ch**]" których nie lubi. Przykład Micańskiego jest chyba najlepszy. Wiecie jak chłopak dostał zdębiał gdy dowiedział się, że w Lubinie nastają rządy FS? Lecz wyszedł na swoje. Smuda gada od rzeczy, lubi się chwalić, szczycić i brandżlować nad swoimi wynikami. Dlatego w prasie potem można poczytać absurdalne porównania. Nikt nie wymaga, aby Franz przestudiował "Savoir-Vivre Bez Tajemnic" - Tadeusza Robaka, lecz zachowywał pozory. Niestety praca w klubie to dla naszego selekcjonera było pole do popisu. Rozstawiał po kątach wszystkich, a jak ktoś miał czelność zwrócić mu uwagę, to mógł się pakować. Zapytajcie rzeczniczkę Lecha - ona nie miała taryfy ulgowej.

Smuda nie ma planu działania. Jego praca opiera się na: "dzisiejszy trening", bądź "następny mecz". Często bywało tak, że przychodził rano na zajęcia, pokurwił i Bajor już wiedział, że ma zorganizować coś, bo szef jest nie w humorze. Smuda to pozer, którego praca z kadrą nie przyniesie nic dobrego. Jak osiągnie jakiś sukces to i tak nie pomoże w rozwoju piłki, bo niby jak? W sumie czego wymagać od Smudy, jak PZPN tez wali w [ch**]...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 lut 2011, 3:14

Norwescy piłkarze nie mogą uwierzyć, że w środowym towarzyskim meczu z Polską nie umieli poradzić sobie z 75. zespołem rankingu FIFA. Sami zajmują miejsce 11, jednak w Portugalii ulegli zawodnikom Franciszka Smudy 0:1. - To najgorszy zespół z jakim się mierzyliśmy - mówił o Polakach John Arne Riise.

30-letni piłkarz bynajmniej nie był pod wrażeniem gry polskiego zespołu. Obrońca AS Romy sam się zastanawiał, jak to możliwe, że jego kraj poległ w środowym spotkaniu z biało-czerwonymi.

- Jak to się stało, że Polska wygrała? To najgorszy rywal z jakim przyszło nam się zmierzyć, od kiedy Drillo przejął naszą kadrę (Egil Roger Olsen zwany "Drillo" przejął reprezentację w 2009 roku). Jeden strzał to wszystko na co było ich stać. Wcześniej nie mieliśmy nic do roboty - podsumował Riise.

Jedyne pozytywy w grze swojego zespołu piłkarz zauważył w drugiej połowie. - W pierwszej części meczu byliśmy trochę niechlujni w obronie i nie stworzyliśmy sobie wielu okazji pod bramką Polaków. Było nieco lepiej, gdy na boisku w drugiej połowie pojawili się Ruben Yttergard Jenssen i Bjorn Helge Riise. Grali dobrze i pomogli nam zdominować drugą połowę - ocenił Norweg, nie martwiąc się o formę swojego zespołu w nadchodzących kwalifikacjach do mistrzostw Europy. W marcu Norwegia zagra z Danią.
:lol:

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 11 lut 2011, 18:00

Wiadomo kiedy dokładnie wraca Boenisch po kontuzji ??? Będzie w składzie na Grecję ? A Arboleda kiedy dostaje z Perquisem paszport ? W maju czy czerwcu ?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 lut 2011, 18:07

Boenischowi kolano się dobrze goi, więc wiosną może być już gotowy do gry. Jeśli chodzi o Perquisa i Arboledę to mówi się głównie o maju.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 lut 2011, 18:37

Boenisch raczej dopiero gdzieś w kwietniu wznowi treningi z drużyną z ostatnich informacji tak wynika :wink:

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 12 lut 2011, 5:43

emdżej pisze: Jeśli chodzi o Perquisa i Arboledę to mówi się głównie o maju.
Czyli będą na otwarcie stadionu w Gdańsku w czerwcu, dobrze.
Boenisch raczej dopiero gdzieś w kwietniu wznowi treningi z drużyną z ostatnich informacji tak wynika
Myślałem, że z Grecją zagra... W takim razie cała trójka dopiero gdzieś na otwarcie stadionu w Gdańsku będzie gotowa. Jak pamiętam mamy grać z Francją albo inną mocną ekipą więc dobra obrona może nas uchronić od takich wyników jak z Kamerunem czy Hiszpanią.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1529
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 lut 2011, 9:14

darek123 pisze:
Dobrze to by było jakby w naszej kadrze nie grał kolejny naturalizowany zawodnik.

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 12 lut 2011, 10:16

NoName1989 pisze:
darek123 pisze:
Dobrze to by było jakby w naszej kadrze nie grał kolejny naturalizowany zawodnik.
Tylko nie mów, że jesteś nacjonalistą, "Polska dla Polaków" i te sprawy. Ja lubię Polskę ale nie mam nic przeciwko naturalizowanym zawodnikom typu Arboleda. Patrząc z pewnego punktu widzenia to całe USA to jedna wielka naturalizacja. Przecież cała Ameryka to potomkowie Niemców, Żydów, Polaków, Irlandczyków itp.
Tam nawet Schwarzenegger jest gubernatorem chociaż z pochodzenia jest Austriakiem. Dla ciebie nie do pomyślenia ?

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1529
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 lut 2011, 10:21

Jestem Polakiem i chcę, żeby to była Reprezentacja Polski, a nie piłkarzy z łapanki, którzy nie mają szans na grę w swoich reprezentacjach to szukają sobie możliwości wypromowania się i zdobycia obywatelstwa państwa z UE, co by później łatwiej fuchę w klubie z zachodu złapać.

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 12 lut 2011, 10:28

Rzeczywiście to rani dumę, że ktoś występuję tylko dlatego, że się nie dostał do innej repry. Ale ja zapominam o tej dumie jeśli mogę być potem dumny, że Polska dzięki niemu lepiej gra. Z Kościelnym mnie np. wkurwiło, że pogardził Polską dlatego, że ma szansę grać w kadrze Francji. Wiem, że to wnerwia ale cóż takie życie, trzeba się czasem godzić na to, że Boenisch gra dla nas tylko dlatego, że Niemcy go nie chcieli w imię lepszej gry całej reprezentacji. Może się Niemiaszkom odwdzięczyć w najbliższym meczu z nimi w Warszawie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8657
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lut 2011, 10:42

darek123 pisze:Ja lubię Polskę ale nie mam nic przeciwko naturalizowanym zawodnikom typu Arboleda
Czyli nie lubisz Polski.

Arboleda - nigdy nie będziesz Polakiem!

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 12 lut 2011, 10:57

darek123 pisze:Patrząc z pewnego punktu widzenia to całe USA to jedna wielka naturalizacja.
Jakbyś patrzył z innego punktu obserwacyjnego, dostrzegłbyś że nie jesteśmy w USA
Z jeszcze innego punktu patrząc, jeżeli tamte standardy Ci odpowiadają, to jedź do USA i im kibicuj.

Jeśli chodzi o Arbolede, to mieszka w naszym kraju już kilka lat, a co dużo ważniejsze, udowodnił swoje na boiskach i poza nim przynajmniej robiąc wrażenie (mylne czy nie) że jest bardziej Polski niż niektórzy piknikowcy w naszym kraju.

Czasem można zrobić wyjątek, ale też trzeba robić to mądrze a nie pochopnie.

Co do reszty wymienionych naturalizowanych sprawa bardzo dyskusyjna.

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 12 lut 2011, 11:13

cloner pisze:
darek123 pisze:Ja lubię Polskę ale nie mam nic przeciwko naturalizowanym zawodnikom typu Arboleda
Czyli nie lubisz Polski.

Arboleda - nigdy nie będziesz Polakiem!
Lubię Polskę ale nie jestem szowinistą. Toleruje inne nacje nawet jeśli chcą być Polakami. "Polska dla Polaków" "Księżyc dla księży" itp. to nie moje hasła.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”