AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1008

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lut 2011, 13:11

Flamini przeprosił za zagranie w kierunku Corluki - ładny, dżentelmeński gest, bo nie był wcale potrzebny. Po wielu naprawdę ostrych i idiotycznych wejściach Francuz nie potrafił przeprosić. Ciekawe, czy Chorwatowi stało się coś złego.
Z cyklu - żart dnia - VdV po swoim skandalicznym zachowaniu w trakcie meczu zaatakował za to samo Gattuso. Jeszcze niech skrytykuje Włocha Crouch lub Jordan, to wesoła gromadka hipokrytów zostanie dopełniona.

Na Chievo do drużyny wróci aż pięciu piłkarzy - Emanuelson, Van Bommel, Boateng, Strasser, Cassano, prawdopodobnie na ławce będzie też gotowy do gry Abbiati. Mam nadzieję zobaczyć w pierwszym składzie Boatenga, obok Flaminiego i Gattuso to najlepszy nasz pomocnik obecnie, ale chyba jeszcze nie będzie gotów do gry na 100%. Tak czy owak sytuacja Allegriego będzie wyglądała kapitalnie - ośmiu pomocników do dyspozycji. :shock: Obrona powinna zostać wzmocniona Silvą, w ataku komplet graczy minus Pippo. Po przeżyciach związanych z LM pytania do Allegriego są dwa:
Jaki ma długofalowy plan na Milan, który może teraz już spokojnie wprowadzać, bez presji związanej z wygrywaniem meczów na wczoraj;
Jak widzi przyszłość w zespole piłkarzy z wygasającymi kontraktami;

Na pierwsze pytanie odpowiedź da nam pozycja w składzie dwójki rozgrywających pomocników - Boatenga i Seedorfa, bo Emanuelson i Merkel to piłkarze do tego dziwnego pomysłu z lewym pomocnikiem, a nie normalnego ustawienia. Na drugie pewnie poczekamy do końca czerwca.
Jeśli nie wygrają z Chievo spokojnie i wysoko, to będę bardzo niezadowolony. Muszą odkupić swoje winy, powinni o tym wiedzieć.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 lut 2011, 13:21

Ciekawą rzecz można wyczytać z pomeczowej wypowiedzi Zlatana. Poinformował, że klub powiedział, że potrzebują 3 lat na powrót do elity klubów Europejskich. Znaczy to pewnie, że jest jakiś długofalowy plan na Milan, który został wdrażany w tym sezonie.

Ganso powiedział, że za rok będzie grał w Mediolanie. Oby wybrał dobrą stronę.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lut 2011, 13:44

O tym planie wiemy już od lata - najpierw ofensywa, później defensywa. W lecie pewnie zamiast kolejnych atakujących zobaczymy kilku sensownych obrońców, a do przodu pojawią się raczej uzupełnienia, jak Sokratis z tyłu.
Chievo to może nie jest najlepszy mecz, zwłaszcza że zaraz czekają nas starcia z Napoli i Juventusem (możliwe, że w podobnym momencie, co rok temu, poddamy walkę o tytuł, jeśli się gracze nie sprężą), ale w spotkaniu z Bari za parę tygodni chciałbym zobaczyć kilka eksperymentów - Merkela na środku, a nie jako lewo-środkowego, Emanuelsona na lewej obronie, Strassera i Sokratisa w składzie, Pato od początku zamiast Ibry w składzie.

ACM13
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ACM13 » 17 lut 2011, 11:43

Damy radę :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 lut 2011, 14:00

Lucas Marcelinho podpisał nowy kontrakt z Sao Paulo. Także chyba możemy o nim narazie zapomnieć. Galliani dziś potwierdził walkę z Interem o Ganso(wczoraj Brazylijczyk powiedział, że od przyszłego roku będzie grał w Mediolanie). Pojawiła się plotka, że Milan dogadał się z Mexesem i Cassettim(ma pełnić rolę Oddo) i będą grali w Mediolanie od lata. Jak już wspominałem Ibra powiedział po meczu o budowie drużyny zdolnej do wygrania CL. Dziś pojawiły się plotki, że Łysy obiecał Zlatanowi stworzenie takiej ekipy przy podpisywaniu kontraktu. Podanp 5 nazwisk graczy, którzy mieliby trafić do Milanu, jednak bardziej patrzyłbym na pozycje na których grają, bo to nam więcej powie o planach zarządu na lato. Ci gracze to: Astori(środek obrony), Cissokho(lewa obrona), Ganso(ofensywny pomocnik) i Bendtner/Balotelli(Duńczyk jako zmiennik Ibry, a Mario raczej jako ewentualny następca Pato). Widać na to, że prawdopodobnie wzmocnienia będą tam gdzie najbardziej ich potrzebujemy i to cieszy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 lut 2011, 15:55

Bendtner i Ganso mi się podobają.
Cissokho spuścił z tonu, ale grać potrafi.
Astori i Balotelli już mniej - Balotelli z dopłatą za Pato to dobra opcja, ale Astori jako piłkarz wspomagający zespół w LM? Żart? Milanowi Astori jest potrzebny, ale jako następca starzejącego się Yepesa czy zastępca Bonery, za Nestę musi w lato przyjść ktoś naprawdę wybitny. Nie wierzę, że zespół z Cissokho i Abate na bokach obrony coś zmieni.

Mexes - bardzo dobry transfer, jeśli dojdzie do skutku. Od dawna liczę na jego transfer do Milanu i wierzę, że jest w stanie z Silvą stworzyć bardzo mocny duet obrońców, choć to nie jest spełnienie moich marzeń na środku obrony.
Cassetti? Gra dobrze, fakt, ale nie widzę w nim jakiegoś wiele lepszego piłkarza od Oddo, poza tym kto ściągnie Massimo w lecie? Wydaje mi się, że jednak Massimo zostanie w klubie i będziemy mieli niepotrzebnego piłkarza na trybunach psującego atmosferę.

W to mercato spodziewam się:
Co najmniej jednego środkowego obrońcy (Mexes), co najmniej jednego prawego (Cassetti nas nie zbawi), lewego obrońcy (Cissokho może, ale wcale nie musi być ratunkiem dla tej pozycji), rozgrywającego (Montolivo lub Poli, nie widzę alternatyw), ofensywnego pomocnika (Ganso) i w ostateczności kogoś jako zmiennika dla Ibrahimovicia, ale jeśli nie sprzedamy Pato, to będziemy mieć czterech świetnych napastników i Pippo, więc ciężko powiedzieć, by ktoś był niezbędny.
Nawet bez wzmocnienia obrony z Ganso i Montolivo w pomocy dodatkowo będziemy o wiele silniejsi. Mam cholerną nadzieję, że rozgrywający Fiorentiny do nas trafi, a pożegnamy Pirlo.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 lut 2011, 14:01

Kilka zagranicznych portali podaje, że Milan dogadał się z Mexesem. Ponoć kontrakt do 2014 roku i 3 bańki rocznie(Ile on zarabia w Rzymie?). Mexes może wybitnym graczem nie jest, ale wzmocnieniem będzie dużym. Jeszcze tylko wziąć Taiwo za free i będzie fajnie w defensywie i kasa na inne pozycje. Jeżeli miałbym do wyboru Nigeryjczyka a Cissokho to bez wahania zakontraktowałbym gracza Marsylii. Różnica wieku nie wielka, Taiwo za free i ogólnie uważam go za lepszego gracza od Francuza. Noi chyba nie ma problemu z zębami :).

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 lut 2011, 14:31

w opublikowanym przed sezonem przez lgds raporcie o pensjach napisali że zarabia w Romie 2,9 mln euro. Jeśli Milan naprawdę go zakontrakował to świetny ruch. Gdyby w JUVE był potrzebny środkowy obrońca to bym w pierwszej kolejności chciał właśnie jego. Mexes ma duże umiejętności, ciężko kogoś lepszego na rynku, a kase na pozostałe pozycje dalej będziecie mieli.
Taiwo aż tak optymistycznie nie oceniam. Nie znam go jakoś specjalnie, ale poza warunkami fizycznymi i pierdolnięciem czy on ma jakieś atuty?

A na prawą Milan coś kombinuje? Bo w JUVE media mędzą, że jakiegoś Becka sprowadzamy :maruda:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 lut 2011, 14:45

Beck dobry młody obrońca, kapitan Hoffenheim. Pamiętam jak widziałem jego pierwszy sezon w Stuttgarcie to słabo bardzo się prezentował. Przeszedł do Hoffe i niesamowicie się rozwinął i wciąż ma potencjał na więcej. Może grać na prawej i lewej obronie, choć najlepiej idzie mu to na prawej.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 lut 2011, 14:50

moje uprzedzenie do Becka wynika głównie z tego, że najnormalniej w świecie bym chciał Cassaniego. Bardzo pewny i w defensywie i ofensywie. Zna ligę, moim zdaniem Mattia by był doskonały. Ale możesz mi jeszcze coś o nim powiedzieć, bo nie mam pojęcia jaki to typ obrońcy (ofensywny, czy defensywny? silny czy szybki? czy jest gotowy na pierwszy skład w JUVE?) bo pamiętam go tylko z gola przeciwko włochom w u21.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 lut 2011, 17:57

Szybkość ma dobrą, siłę również, obie na dobrym poziomie, choć jeszcze nie na topie :wink: jak widziałem waszych obrońców bocznych sezon temu i obecnie to zdecydowanie gotowy jest na granie w Juve od razu. Balans między ofensywą a defensywą też ma zachowany, często podłącza sie do przodu, ale raczej jako wsparcie skrzydłowego, bez zapędzania się co akcję pod końcową linię. Grać głową też w miarę dobrze potrafi. Generalnie jest to młody, dobry już zawodnik, który wymaga końcowego oszlifowania i raczej tylko lepszy klub niż Hoffenheim mu je zapewni.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 lut 2011, 18:22

(L)oczkerson pisze:Nie znam go jakoś specjalnie, ale poza warunkami fizycznymi i pierdolnięciem czy on ma jakieś atuty?
Dośrodkowanie na poziomie Oddo, w defensywie ustawia się także bardzo słabo, zresztą pisałem o tym tutaj niedawno.
To fajny grajek, ale w pewnym momencie stanął w miejscu, być może zmiana otoczenia na niego jakoś wpłynie, ale przynajmniej dla mnie w Ligue 1 jest kilku lepszych od niego. Cissokho może ostatnio spuścił z tonu, ale to gracz przynajmniej o klasę lepszą od Nigeryjczyka w dalszym ciągu. To nie jest też tak, że on z OM chce/chciał odejść bo jeśli dostanie/dostałby podwyżkę to zostanie/zostałby, ale samej Marsylii jakoś nie bardzo na tym zależy i nikt nie pali/ł się do rozmów. Zresztą ja i tak jestem niemal pewny, że te plotki o dogadaniu się z Benfiką się potwierdzą, będę bardzo mocno zdziwiony jeśli ostatecznie do tego nie dojdzie bo Record za mocno to rozdmuchał już, a nie chce mi się wierzyć by pisali o tym z taką pewnością gdyby nie mieli pewnych informacji.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2260
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 lut 2011, 18:38

Sammyy ja podzielam Twoje zdanie, mete trochę na wyrost chwali Taiwo, moim zdaniem też zdecydowanie jest za słaby na Milan.Taki nijaki styl prezentuje, zawsze mówi się, że ma petardę w nodze, ale jemu strzał wyjdzie na dwadzieścia prób raz, z wrzutkami też nie jest rewelacyjnie, czasem mu wyjdzie czasem nie, taki mocno przeciętny obrońca, nie gwarantowałby lepszej pewności od Antoniniego.Ja jestem sceptycznie nastawiony do tego zawodnika.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2891

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 19 lut 2011, 11:05

Jeszcze odnośnie meczu z Totenhamem takie małe spostrzeżenie z mojej strony. Mam nadzieję, że z kontuzjami już nie będzie takiej padaki bo upadł mit Thiago Silvy jako pomocnika, wystarczy trochę lepszy przeciwnik i widać jak na dłoni, że jest to środkowy obrońca, który do pomocy kompletnie nie pasuje.

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 19 lut 2011, 11:27

EnJoy's pisze:Sammyy ja podzielam Twoje zdanie, mete trochę na wyrost chwali Taiwo, moim zdaniem też zdecydowanie jest za słaby na Milan.Taki nijaki styl prezentuje, zawsze mówi się, że ma petardę w nodze, ale jemu strzał wyjdzie na dwadzieścia prób raz, z wrzutkami też nie jest rewelacyjnie, czasem mu wyjdzie czasem nie, taki mocno przeciętny obrońca, nie gwarantowałby lepszej pewności od Antoniniego.Ja jestem sceptycznie nastawiony do tego zawodnika.
Taiwo "za słaby na Milan", a już kolejny rok mamy szaraków na bokach obrony. :? Nigeryjczyk w każdym elemencie jest lepszy od Antonini'ego i w przeciwieństwie do Luki nie boi się gry. Antonini gra asekuracyjnie, to gracz nie przymierzając na poziomie Chievo, typowy średniak. Taiwo to dużo lepsza opcja i ciekawa perspektywa na przyszłość.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”