Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 810

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 lut 2011, 16:39

Skład taki jakiego się spodziewaliśmy i taki jaki był zapowiadany. Fajnie, że Miguel dostanie szansę bo chłopak gdzieś musi się jednak ogrywać i jeśli nie ogarnie przeciwko Leyton to nie wiem czy będą z niego ludzie. Ja tam bardziej boję się o Sebastiena bo to kaleka niebywała. Duża rola Songa w dzisiejszym meczu!

Tak czy inaczej na wyjazdach gramy całkiem nieźle w tym sezonie i nie spodziewam się jakichkolwiek problemów. Przeniesienie rywalizacji na ES przyjmę jaką sporą niespodziankę a kolejny mecz w i tak napiętym kalendarzu jest nam do niczego niepotrzebny.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 lut 2011, 17:07

Duch
21872828734 - The number of Arsenal fans who spell Miquel's name 'Miguel'. Ignorant.
:lol: :P

Almunia - Sagna, Miquel, Squillaci, Gibbs - Denilson, Song, Rosicky (C) - Arszawin, Chamakh, Bendtner
ławka: Fabregas, Koscielny, Nasri, Wilshere, Clichy, Eboue, Szczęsny

Nie wiem czemu, ale mam zle przeczucia przed tym meczem. :?

W ćwierćfinale - jeśli oczywiscie przejdziemy Orient - gramy z United na Old Trafford :angry:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 lut 2011, 17:11

Magnum pisze:Duch21872828734 - The number of Arsenal fans who spell Miquel's name 'Miguel'. Ignorant.
:hardkor:

Korytkow123
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Korytkow123 » 20 lut 2011, 21:26

Arsenal 1 : 1 Leyton :)) Nic dziwnego, takim składem.

Ale za tą bramkę w zupełności można wini Almunie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 lut 2011, 16:10

Ale za tą bramkę w zupełności można wini Almunie.
Nie. Największą winę za to ponoszą obrońcy którzy nie potrafili nogi przystawić - Miquel i Gibbs. Miquelowi można to wybaczyć - debiut w końcu w pierwszej drużynie w wieku 18 lat. Gibbs natomiast ma juz sporo doswiadczenia, jest reprezentantem kraju i takie coś nie powinno mu się zdarzać.

To był cholernie trudny strzał dla bramkarza do obronienia bo - jeśli przyjrzymy się dokładnie na powtórkach - widać, że to strzał tuż obok niego. To są najgorsze strzały dla bramkarza (oprócz oczywiście tych, których się nie da wyciągnąć np. w okienko :lol: ) bo trzeba sie rzucić szybko tuż obok siebie na dół a to dośc nienaturalne. Pewnie mógł to wyciągnąć, ale cholera - nie wińmy go w całości za tą bramkę.

Ogólnie nie jest fatalnie, bo i tak (chyba) zagrają rezerwy w powtórce. Wenger się cieszy, bo kasa dodatkowa będzie, cholera, nawet sam Bob Wilson powiedział, że dobrze bo będzie kasa na spłatę stadionu :lol: Szkoda, że Ramsey nie będzie mógł zagrać w powtórce, ale przynajmniej wróci Diaby (oby). Myślę, że na Emirates nie chłopaki się skoncentrują i większych problemów nie będzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lut 2011, 11:31

Mała ciekawostka (via opta joe)
Cesc Fabregas has created a chance from open play every 29 minutes, the best rate of any player in Europe's top 5 leagues.
Oezil co 30 minut :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 lut 2011, 16:02

Cholera. Jutro ze Stoke nie zagraja Koscielny i Van Persie. Podobno jakis problem z udem. Mam tylko nadzieje, ze to taka zaslona, albo raczej po prostu chronienie ich przed Carling Cup. Stoke to rzeznicy a Robina po prostu nie mozemy stracic. Para Djourou-Squillaci bedzie straszyc na srodku obrony, ale w sumie o wiele lepsza taka para niz Koscielny-Squillaci. Bedzie dobrze. Przynajmniej taka mam nadzieje.

Ciekawe, kogo Boss wystawi na srodku napadu. Pewnie bedzie Bendtner, bo ostatnio Chamakh w gorszej formie, ale z drugiej strony.. Bendtner tez gowno robi :P

Ciekawi mnie, czy beda jakies streamy, bo przeciez w tym samym czasie gral Inter z Bayernem i Manchester United z Marsylia w LM :P Najwyzej sie na ATVO pozniej obejrzy.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2011, 16:11 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 lut 2011, 16:08

Magnum pisze:Ciekawi mnie, czy beda jakies streamy, bo przeciez w tym samym czasie gral Inter z Bayernem i Manchester United z Marsylia w LM :P Najwyzej sie na ATVO pozniej obejrzy.
Canal+ Sport będzie transmitował to może nawet po polsku znajdziesz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 lut 2011, 4:44

Dzięki emdżej ;)

Dobre wieści - Aaron Ramsey wraca z wypożyczenia z Cardiff City i - po roku nieobecności - powinien wybiec na Emirates 2 marca z Leyton Orient. Świetnie.

Teraz jednak mecz ze Stoke. Będzie to interesujący test dla obrony i bramkarza. Szkoda, że nie zagra Koscielny, ale przynajmniej będzie Djourou i Squillaci obok niego gra w miarę OK. Tak czy inaczej, wyrzuty z autu Rory'ego Delapa zawsze powodowały bramki - ani Almunia ani Fabiański nie potrafili sobie z nimi poradzić. Myślę, że z Wojtkiem będzie inaczej. Wszak na pewno słyszał/widział te wyrzuty i wie, czego się spodziewać.

Moim zdaniem skład powinien wyglądać tak:

-------------Szczesny-------------
Eboue-Djourou-Squillaci-Clichy
---Wilshere--Song--Fabregas---
---Nasri---Bendtner---Walcott---

Można się spierać, że Eboue przy i tak zdupczonej obronie może nam zaszkodzić, ale myslę, że sobie poradzi. Z Barceloną zagrał dobrze, najwyżej Djourou pokryje. ;) Sagna zagrał z Leyton Orient więc myślę, że teraz zagra Eboue, w niedzielę na Wembley Sagna i we środę znowu Eboue - z Leyton na Emirates. I takim oto sposobem wrócimy do normalności. Bendtner ostatnio w lepszej formie, niż Chamakh (choć i tak dość tragicznej). Można by się pokusić o Walcotta na środku ataku ale coś w to nie wierzę. Bendtner ostatnio grał na skrzydle, więc może lepiej się wykaże na środku ataku. Pożyjemy, zobaczymy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lut 2011, 10:51

Sagna jest naszym najlepszym obrońcą w tym sezonie i nie widzę sensu by go oszczędzać. A jak mu przerwa źle zrobi przed meczem finałowym ? Ja bym nie oszczędzał nikogo. Przecież walczymy o tytuł i każdy punkt jest ważny. Stoke to nie są jacyś frajerzy, by wychodzić na nich rezerwami. Stracimy punkty i United już możemy nie dogonić. Finał ważniejszy od meczu ze Stoke, ale jak Sagni nic nie dolega, to bym go zostawił w składzie.

Pojawiły się głosy, że Arsenal był bliski sprowadzenia w zimie Subotica z Borussi. Ponoć wszystko było dogadane, cena 14 mln, która miała wzrosnąc do 18 :o , jednak piłkarz w ostatniej chwili zmienił zdanie i zdecydował się zostać. Ciekawe czy latem znów będzie próba wyciągnięcia go.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 lut 2011, 11:17

Subotić to dobry obrońca, ale ja osobiście wyżej cenię umiejętności Hummelsa. Dobra decyzja, że został, dzięki temu BVB może zdobyć mistrza, a jego cena wtedy na pewno i tak nie spadnie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lut 2011, 12:11

haha zagadka rozwiązana, już wiemy dlaczego z Leyton był tylko remis.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 lut 2011, 12:48

Dobry ten młodzik, którego kupiliście z Barcelony?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lut 2011, 12:58

pytaj kibiców Barcy, ja go na oczy nie widziałem, nawet nie wiem jak wygląda

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 lut 2011, 15:54

sbQ pisze:
idąc Twoim tokiem rozumowania, to ten pierwszy z prwawej jest gejem ? :lol:
Koscielny ma zone i dziecko. jak widac jest wierny. :lol: Bendtnerowi chyba to nie przeszkadza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”