FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1314

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lut 2011, 18:38

Ciekawie będzie na Balearach. Puyol, Valdes, teraz Xavi są wyeliminowani przez kontuzje, Dani przez kartki. Rywal zawsze na swoim stadionie potrafi się przeciwstawić najlepszym. Patrząc jeszcze na ogólną dyspozycję czeka Barcę cholernie ciężkie spotkanie. Co gorsza trójka kontuzjowanych może nie zagrać także w innym spotkaniu na boisku liczącego się przeciwnika- Valencii. Wiadomo, że Barcelona gra krótką ławką, teraz praktycznie jej nie będzie. Oby nic jeszcze przed Arsenalem nikomu się nie stało i na rewanż była gotowa cała kadra.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 lut 2011, 12:47

Na polskim forum Liverpoolu przeczytałem właśnie, że Barcelona gra piłkę całkowicie pozbawioną dynamiki. :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lut 2011, 19:19

Po naszej porazce z Arsenalem fani MU z polskich stron wyrazili swoja wielka radosc poprzez fantastyczne felietony. Bylem pewien ze jest to jednorazowy wyskok ale debilizm roku musial uderzyc z jeszcze wieksza sila.

Uprzedzam cos dla ludzi o mocnych nerwach.....

http://www.manusite.pl/?co=aktualnosci&id=26481

Jednym zdaniem mozna jedynie tylko wspolczuc ze tacy kretyni kibicuja MU.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 23 lut 2011, 19:22

Normalność. Sam zauważyłem, że niektórzy kibice MU wolą rozpisywać się na temat innych klubów niż United. Choć tym razem nie na devipage, łał :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 23 lut 2011, 19:26

Bienias pisze: Jednym zdaniem mozna jedynie tylko wspolczuc ze tacy kretyni kibicuja MU.
Identyczne zdanie moglbym popelnic, wstawiajac zamiast kibica United, kibica Barcelony, Juventusu, Interu, Realu, etc.
Ba, u Was jest to ostatnimi czasy bardziej powszechne zjawisko, ale to oczywiscie tylko z racji dostatku nowoprzybylych, po Waszych ostatnich sukcesach, kibicow. :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2011, 19:28

Uprzedzam cos dla ludzi o mocnych nerwach.....

http://www.manusite.pl/?co=aktualnosci&id=26481

Jednym zdaniem mozna jedynie tylko wspolczuc ze tacy kretyni kibicuja MU.
I po co wklejasz takie brednie? Autor zobaczy oglądalność i się ucieszy z pisania prawdy objawionej. A przecież to są brednie w każdym szczególe, dotarłem do hipokryzji i straciłem ochotę na czytanie. Absurd, po prostu absurd.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 lut 2011, 19:32

Normalny pogląd kibica MU, oni chyba mają to gdzieś wpajane. Fakt nie czytałem tego, tylko odnośnik o Pepie, ale to wystarczy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 lut 2011, 19:38

:rotfl4: :rotfl4: :rotfl4:

Bienias jak tam TYLKO Puyol jest taki wyjątkowy że potrafi podłączyć się do akcji ofensywnych? Takie rzeczy możliwe TYLKO w Barcelonie!
Gdyby Eto'o i Dinho byli w normalnej formie to byście nas zmietli w półfinale w 2008 roku co?

Jarzinho może wkleisz jakiś filmik udowadniający nam, że w spotkaniu z Chelsea to Barcelone przekręcono? Jak tam z wyborem Iniesty do złotej piłki to znakomity wybór za jeden mecz, za to wybór Cannavaro za całą imprezę to żenada roku?

Co tam jeszcze było? :think: Że też mi pamięć teraz uciekała.

Niebywałe, że najgłośniej o kretyństwie innych fanów, krzyczą takie osoby :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 lut 2011, 19:45

Widzisz ja nie napisałem, że Iniesta dostanie za jeden mecz, to jest taki szczegół. Wkleiłem filmik gdzie były błędy na niekorzyść Barcy, dal debili aby się trochę powk... :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lut 2011, 19:45

I po co wklejasz takie brednie?
czytajac posta mistrza emot to juz sam nie wiem po co. bylem przekonany ze takie debilizmy omija przynajmniej to forum. mylilem sie.

ed.Lustro mam ale uzywam do inncyh celow w przeciwienstwie do ciebie sadzac po twoim poscie :wink:
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 19:51 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lut 2011, 19:46

Najlepszy jest akapit, który mówi, że nie lubimy Barcelony za .... krótką ławkę. Nie wiem ile lat ma ten gość co to pisał, ale albo jest jakimś dzieckiem z zabawkami przybitymi do podłogi albo się porządnie gość zjarał. Ogólnie cały tekst niszczy system.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 lut 2011, 19:47

bylem przekonany ze takie debilizmy omija przynajmniej to forum
Fakt, proponuje zaopatrzyć się w tak przydatną w naszym życiu rzecz jak lustro :wink:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 lut 2011, 19:50

Tekst świetny.

Zdanie o trolach kibicujących Barcie czy coś takiego takie bardzo przewrotne i groteskowe.

Na tym forum zauważyłem, że fan(i) United bardziej cieszą się z porażki Barcy aniżeli z wygranej Man, ale że to owładnęło wszystkich nawet zapychając stronę o ich Klubie artykułami o...Barcelonie to już śmieszne.

Obsesja, zazdrość, nie wiem jak to nazwać :lol: .

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 lut 2011, 20:06

Wenger: wróg numer jeden Barçy?

Menedżer Arsenalu zrobił to ponownie. I dokonał tego w najbardziej delikatnym momencie. Arséne Wenger wyciągnął z La Masíi kolejnego utalentowanego zawodnika, co wyszło na jaw w trakcie rywalizacji obu klubów o ćwierćfinał Ligi Mistrzów.

W 2003 roku Cesc Fábregas, w 2005 Fran Merida, teraz Jon Miquel Toral. Wenger, który powołuje się na fair play, ocenia pracę sędziów i chętnie krytykuje podejście innych drużyn do transferów, wpada we własne sidła. Jego moralizatorski i pouczający ton wypowiedzi wydaje się farsą, gdy przyjrzymy się temu, co robi.

W 2006 roku, po paryskim finale Ligi Mistrzów, gdy Barça pokonała Arsenal 2:1, Wenger stwierdził, że Katalończycy wygrali "przez błędną decyzję sędziego, który uznał gola ze spalonego" i że należy "coś z tym zrobić w przyszłości".

Już trzy lata wcześniej, gdy z La Masíi wyciągnął Ceska, powoływał się "na przepisy", które pozwalały mu na takie działania. Stwierdził też, że nie była to "kolejna wojna, jak ta, którą Arsenal stoczył z PSG o Anelkę". Co ciekawe w 2005 roku oskarżył Chelsea o arogancję, zarzucając, że przedstawiciele tego klubu "spotykają się z jego zawodnikiem Ashleyem Cole'm". "Działają ponad obowiązującymi przepisami", dodał.

W 2007 roku zarzucił Manchesterowi, że "zatrudnia zbyt wielu cudzoziemców". Dzisiaj takim klubem jest Arsenal. Zarzucał też "politykierstwo" hiszpańskim klubom, które jego zdaniem kuszą gwiazdy światowego futbolu, a te zamieniają Premier League na la Liga. "Nie sądzę, by ktoś, kto chce pozostać konkurencyjnym, odszedł do Hiszpanii", powiedział.

Później zaczęła się saga z Ceskiem w roli głównej. "To, co dzieje się ze strony Barçy, to tylko hałas, próba destabilizacji", grzmiał w lipcu 2010 roku.

"Arcydziełem" Wengera był jednak 16 lutego 2011 roku, gdy przed meczem z Barçą bronił swojej polityki transferowej na łamach oficjalnej strony internetowej Arsenalu, mówiąc że Barça poszła po Leo Messiego, gdy ten miał tylko 12 lat. Przygotowywał moralne alibi, wiedział że w garści ma już kolejny talent z La Masíi.
:lol:

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=35558

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lut 2011, 20:10

UEFA powinna zrobić tak jak choćby brazylijska federacja i zakazać transferów graczy poniżej 18 roku życia. Tak będzie najlepiej i skończy się mamienie pieniędzmi przed oczyma młodych graczy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”