AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1021

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
gienio
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gienio » 28 lut 2011, 22:38

Co by tu powiedziec.Napoli jeszcze nie doroslo do tego aby zostac mistrzem Wloch.
Wszystko rozstrzygnie sie miedzy wami a Interem.I uwazam,ze jednak wyscig ten wygra Inter.
Maja lepszy,szerszy sklad.Do tego wydaje mi sie,ze tez nieco lepszy uklad gier.
Wy macie 3 ciezkie wyjazdy do Juve,Romy i Udinese.Moze nie sa to jakies mocarne druzyny ale wiadomo jak np Juve spina sie na mecze z wami :wink:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2896

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 lut 2011, 22:45

gienio pisze:ale wiadomo jak np Juve spina sie na mecze z wami :wink:
Rok temu pokazali. :wink:
Kurde ale tego Boatenga brakowało :!: Wszedł i robił naprawdę sporo szumu, Pato świetny występ, widać po nim ogromne chęci na grę, skreśliłem go w tym sezonie ale chyba trzeba będzie odszczekać jak tak będzie grać. Takim meczem jak dzisiaj Van Bommel pokazał dlaczego został sprowadzony w styczniu, naprawdę przydaje się nam Holender.
Sędziowie beznadziejni dzisiaj, karnego wcale nie musiało być, ale ręka była. :wink: Napoli dostawało spalone, których nie było, karnego przeciwko dostali trochę naciąganego ale bądźmy szczerzy, bramka dla Milanu to i tak była kwestia czasu. A w kwestii ich mistrzowskich aspiracji - z czym do ludzi :?: :!:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 lut 2011, 22:48

Wygrywamy niezwykle ważny mecz z Napoli 3-0.

Pierwszy akapit chciałem poświęcić sędziemu. Nie mam w zwyczaju oceniania pracy sędziego. W tym meczu najbardziej konfliktowy był karny i na nim się skupie. Sędzia miał podstawy by go odgwizdać. Idiotycznie zachował się Aronica. Celowe zagranie ręką jest faulem a w tym przypadku karnym. Jednak tak jak pisałem jestem zniesmaczony tą decyzją, bo Milan i tak zasługiwał na zwycięstwo. A tak będzie więcej gadania o karnym niż o postawie graczy z Neapolu.

Drugi akapit przeznaczam na niebieskich. Do tej pory nie wiem po co oni dziś stawili się na San Siro, bo napewno nie po to by udowodnić, że aspirują do miana mistrza Włoch. Zagrali beznadziejnie i dostali to na co zasłużyli. Identyczna sytuacja jak w meczu Milan-Lazio tylko wynik inny.

Pato genialna druga połowa. Bramka, asysta. Dotego praca pressingiem w całym meczu. Ten chłopak ma wszystko, aby być wymieniany obok najlepszych. Oby go tylko kontuzje ominęły.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 lut 2011, 22:49

JUVE nic na 100% nie udowodniono, więc jeśli ktoś by chciał pogrążyć Milan podając się na takie wydarzenia jak to czy 2? kolejki temu miałby spore szanse na sukces.
Jeśli Juventusowi nic nie udowodnili, to po dzisiejszym meczu też nic nie udowodnią. To tak na wstępie.

Piłkarzy Napoli krytykować nie zamierzam i nie będę. Groźne akcje przy stanie 0:0 kasowali im sędziowie, którzy uniemożliwili im w gruncie rzeczy ofensywną grę. Karny... Dyskusyjny o tyle, że ostatnia powtórka dała mi dopiero podstawy do rozważań, czy był, bo pewnie większość sędziów wybroniłaby się z decyzji o puszczeniu akcji rzutem bramkowym. Niemniej, to właśnie ten karny podciął już zupełnie skrzydła Napoli i oni przestali cokolwiek grać.
Z drugiej strony to samo Napoli grało z Interem i Milanem wcześniej o kilkadziesiąt procent gorzej, niż w normalnych meczach. Rozkładali nogi i liczyli, że krótko będzie boleć.
Przez to trudno mi oceniać też piłkarzy Milanu - niby robili wszystko to, co powinni, i tylko Zlatan z Robinho mnie zawiedli, ale z drugiej strony sędzia zatroszczył się o piłkarzy Napoli i trudno byłoby na ich tle nie błyszczeć. Co tu mówić o Jankulovskim, skoro bardzo dobrze poradził sobie z Maggio, ale przecież z nazwiskiem Maggio na plecach grał jakiś amator, a nie postrach ligi? Niby trzeba chwalić van Bommela za perfekcyjną grę na środku pola, ale przecież jego rywale z pomocy nawet na metr nie potrafili podać piłki, mylili się przy podaniach do swoich obrońców.

Jednego jestem pewny - gdyby nie sędzia, to albo wymęczylibyśmy 1:0 po o wiele trudniejszym meczu, albo stracilibyśmy punkty. Dopisanie nam dwóch punktów do wirtualnej tabeli nikogo oburzyć nie powinno. Byliśmy zdecydowanie lepsi, ale bronił wszystkie dobre okazje de Sanctis, mogło tak być do końca.

Jest mi wstyd za zwycięstwo w interowskim stylu. Jest mi wstyd za to, że Milan drugi mecz z rzędu wygrywa grając 4-3-3-3. Czuję, że będzie mi wstyd za mistrzostwo.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 lut 2011, 22:55

Napoli bylo dzis słabe i ten karny prawidłowy czy nie, w niczym nie wypaczyl wyniku meczu. I tak by swoje bramki stracili. Fajnie jakby byl remis, ale go nie ma i trudno by kibice Inter mogli miec pretensje, ze Napoli nie walczylo. Oni grali dla siebie i strach czy zmeczenie nie pozwolilo im zagrac co potrafa. Samo sobie spartolii wielka szanse. Inter musi patrzec na siebie.
Jest mi wstyd za zwycięstwo w interowskim stylu
:D

Raz ze styl juz jest zdecydowanie milanowski, myslalem ze to ustalone. Dwa, macie Ibre ale w niczym nie przypominacie Interu nawet tego za Manciniego. Taka prawda.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 lut 2011, 23:05

Jeszcze zdanie na temat Pato, bo to w końcu jego mecz. Zagrał kapitalny mecz. Mnie bardziej cieszy to jak drużyna wierzy w niego. Po jego bramce cała ekpia zleciała się do niego z gratulacjami(nawet Ibra a prasa wietrzyła problem między nimi. Zresztą Kaczor pierwszy rzucił się na Zlataną po karnym i Szwed już przy bramce Boatenga celebrował razem z brazylijczykiem i Kevinem). Wszyscy wiedzą, że Alex przechodził ciężki okres(rozwód, kontuzje), ale Milan pomógł mu to przezwyciężyć i to napawa optymizmem. Dawno nie mieliśmy gracza o takim potencjale w Mediolanie(jak dla mnie talent i wiele większy od Kaki).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 lut 2011, 23:09

Ja z ocenami wszystkich graczy, nawet Pato, wstrzymam się do meczu z Juventusem. Ostatnie mecze nie napawają optymizmem - Juventus jest raczej okradany, a Milan oczywiście wspierany przez sędziów - można się więc spodziewać "odpowiedniego" gwizdania w prawdziwych derbach Italii, jednak nie spodziewam się kolejnego tak oczywiście pod jedną stronę odgwizdanego meczu. Wtedy będziemy wiedzieć coś więcej, a przecież dojdą do pierwszego składu Boateng i Zambrotta, dzięki temu będziemy spokojniejsi z tyłu, Juventus nic wielkiego nie gra, więc my nawet bez wsparcia sędziów powinniśmy wygrać. Zobaczymy, jak się gospodarze zepną.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 mar 2011, 0:39

"Jakosc" karnego pozostawia wiele do zyczenia ale chyba nikt nie ma watpliwosci ze Milan byl druzyna lepsza (Napoli oddalo jakis celny strzal na bramke?) i wygral zasluzenie.

Pierwsza polowa bardzo niemrawa typowe badanie sil. Mozna bylo sie na niej wynudzic na szczescie druga odslona glownie za sprawa Milanu wynagrodzila nam to.
Cieszy powrot Boatenga. Mial pare dobrych zagran i najwazniejsze zaliczyl gola. Jedyny minus to brutalne zdjecie koszulki na polowie Napoli za co slusznie zostal ukarany zolta kartka przez sedziego.
Radowac musi takze coraz wyzsza chcialoby sie rzec zblizona do normalnej dyspozycja Pato. Jezeli jakis kibic rossonerich jeszcze nie tak dawno rozwazal sprzedaz Brazylijczyka to dzisiaj chyba wyzbyl sie takich dylematow.
Co do Allegriego to dokonywal zmian jak szalony :)

Przewaga w tabeli jest w miare bez pieczna atoli nie mozna nawet na chwile stracic czujnosci gdyz jest to 5 punktow a nie 15. Za 5 dni jedziemy do Turynu i sadzac po ostatniej dyspozycji tamtejszej druzyny powinno pojsc latwo. Problem w tym iz nie mozna tak myslec bo jak wiemy SD mobilizuje sie na mecze z moznymi Serie A. Mimo wszystko jedziemy tam po zwyciestwo.

Forza Milan!

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 mar 2011, 7:59

Jest mi wstyd za zwycięstwo w interowskim stylu. Jest mi wstyd za to, że Milan drugi mecz z rzędu wygrywa grając 4-3-3-3. Czuję, że będzie mi wstyd za mistrzostwo.
Weź koło i pierdolnij się w czoło :?

Czy Ty po za decyzjami sędziowskimi coś widzisz na boisku :?: . Wstyd Ci za mistrzostwo :?: Tu na forum wszystkim kibicom Milanu jest wstyd że mają takiego klauna w swoich szeregach...

Karny do zagwizdania. W pierwszym momencie oczywiście wszyscy byli zaskoczeni, jednak na powtórkach widać że gdy Pato uderza piłkę, ręka Aronici już jest na piłce. Sędzia miał duże przekonanie co widział i dla mnie jak i dla niego karny.

Cieszy te zwycięstwo w dobrym stylu, Napoli przyjechało broniło się całym zespołem jednak w 2 połowie nie dali rady. Drużyna chcę grać o mistrzostwo a przyjeżdża po remis i broni się całym zespołem. Gdzie tu sens...

Teraz czas na Juve, jak znam życie z nowu ekipa z Turynu mimo wielkiego kryzysu zagra akurat z Milanem najlepsze zawody na wiosnę i możemy być w dupie.

Forza Milan :!: :!:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 mar 2011, 8:02

Wczoraj na trybunach meczu był ojciec Kaki i od razu pojawiła się masa spekulacji o powrocie Ricardo. Nie zaprzeczył żaden z piłkarzy ani Allegri. Z całym szacunkiem, ale nie chcę go już oglądać w naszych barwach, bo powtórzy się sytuacja z Szewą.

Awatar użytkownika
mozdok
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mozdok » 01 mar 2011, 10:44

Milan zagrał to, co miał zagrać. Perfekcyjnie wykorzystane błędy Napoli. Druzgocąca przewaga w drugiej linii. Do tego bezbarwny Hamsik, odcięty od podań Cavani. Brak Lavezziego widoczny aż nadto, bo spodziewałem się lepszych zawodów w wykonaniu Mascary. Szkoda tego karnego, bo był zagwizdany na siłę. Największe wrażenie ze zwycięskiej ekipy zrobił Pato. Druga i trzecia bramka absolutnie dowodzą jego geniuszu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 mar 2011, 15:55

Czy Ty po za decyzjami sędziowskimi coś widzisz na boisku :?: . Wstyd Ci za mistrzostwo
Niestety, jesteś zwykłym hipokrytą, jak gorsza część fanów Interu. Gdy Inter wygrywał tytuły dzięki ewidentnemu wsparciu sędziów, to widziałeś problem. Gdy Milan jest liderem mając nad rywalami przewagę mniejszą od tego, co dostał od sędziów - problemu nie widzisz.
To jest naprawdę smutne, zwłaszcza, że zachłyśnięcie się fanów Interu sukcesami zdobytymi przy zielonym stoliku rozumiem bardzo długim okresem bez prawdziwych tytułów. Milan takiej posuchy nie miał i teraz nagle udawanie, że nic się nie dzieje i jesteśmy w lidze najlepsi, wygląda fatalnie.
Z całym szacunkiem, ale nie chcę go już oglądać w naszych barwach, bo powtórzy się sytuacja z Szewą.
Dokładnie tak. Kaka nie ma nic, co mógłby Milanowi zaoferować na miarę pensji, którą by pewnie pobierał. Tu nie chodzi o osobiste kwestie, tylko o to, że nam taki piłkarz jest w zespole zbędny.
W Rosji piszą dzisiaj, powołując się na włoską prasę, że Gattuso na dniach podpisze umowę z Anżi Mahaczkała. Włoch miałby zarabiac 10 mln rocznie. To jednak, to prawda to? :?
Bzdura. Zastanawiałbym się, gdyby taką ofertę dostał Flamini czy van Bommel. Gattuso jest z Milanem autentycznie związany, przeżywa naprawdę dobry okres, dla niego jest chyba ze dwa, trzy lata za wcześnie na taki klub, jeśli faktycznie chciałby dorobić do emerytury.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 mar 2011, 18:02

Cześć Wilmore :witam: :beer:
Wilmore pisze:Jest mi wstyd za zwycięstwo w interowskim stylu. Jest mi wstyd za to, że Milan drugi mecz z rzędu wygrywa grając 4-3-3-3.
Jestem pewien że gdybyś urodził się jakieś 100 lat temu, byłbyś ministrem propagandy i oświecenia publicznego w III Rzeszy :wink:
Wilmore pisze:Niestety, jesteś zwykłym hipokrytą, jak gorsza część fanów Interu (czytaj: wszyscy fani Interu tudzież innych klubów ośmielający się podważyć niepodważalną myśl Wilmore'a
Ilu to już userów wyzwałeś od hipokrytów? Ilu, waleczny Lordzie?
Wilmore pisze:Juventus nic wielkiego nie gra, więc my nawet bez wsparcia sędziów powinniśmy wygrać.
Nie wierzę, jesteś też fanem Barcelony? :o

Odnośnie samego meczu, nie sądzę aby ten karny znacząco wpłynął na przebieg spotkania. Napoli zagrało bojaźliwie i bramki pewnie i tak by padły. Gdyby mecz zakończył się wynikiem 1:0, wówczas możnaby było spekulować "co jeśli". Milan jednak jeszcze od siebie dołożył i na zwycięstwo zasłużył. Świetny Pato, mam nadzieję że po sezonie pójdzie do ManCity, bo chłopak ma niesamowite umiejętności, a takich w Milanie nie chcę :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 mar 2011, 18:13

Nie idzie Ci odczytywanie znaczeń moich postów, więc nie udawaj, że Ci to wychodzi, ani nie przedstawiaj jakiejś słusznej opinii na ten temat, bo to wygląda smutno, naprawdę. Wciąż się waham, czy ta liczba przy Twoim nicku to IQ czy wiek, każdy kolejny Twój post wzbudza we mnie nowe wątpliwości. Widzę, że nieprędko je rozwieję przy takich Twoich popisach.

Nie chcę podsycać dyskusji w innym temacie, więc wrzucę ten news tutaj, bo mnie ta informacja rozbawiła:
Znamy jeden z powodów dobrej gry Alexandre Pato we wczorajszym spotkaniu. Tego samego dnia Kaczor podpisał papiery rozwodowe, które zakończyły jego małżeństwo ze Stephany Brito. Sprawa alimentów? Piłkarz będzie musiał od marca 2011 przez rok płacić miesięczne odszkodowanie w wysokości 50 tys. reali brazylijskich (około 22 tys. €). Co ciekawe, Brito po ślubie chwaliła się, że piłkarz daje jej miesięczne "kieszonkowe" o takiej właśnie wartości.
Fajne "kieszonkowe", pewnie na jej miejscu chciałaby być nawet zrażona do piłkarzy założycielka tamtego tematu. :wink:

Ronaldinho odszedł, ale formą sportową już się zaczął bronić, czytałem o jego ostatnich popisach w Brazylii. Jego kariera w Milanie nie mogła inaczej się potoczyć po wydarzeniach z tego sezonu, niemniej żałuję, tak jak i w przypadku Ronaldo, że nie mogliśmy skorzystać w pełni z jego talentu przez więcej, niż jeden sezon, tym razem w większości z winy klubu, a nie zdrowia zawodnika.
Oglądałem wczoraj na spokojnie powtórkę meczu Milanu na Canale i jestem zaskoczony postawą Jankulovskiego. Kurde, takiego gracza nam trzeba - bocznego obrońcy, a nie zagubionego czasem na tej pozycji Antoniniego. Czech to nie jest spełnienie moich marzeń, wiadomo, że odchodzi, ale życzyłbym sobie, żeby na jego miejsce przyszedł ktoś, kto wie, jak się ustawiać na boku obrony. Jeśli z Zambrottą będą dalsze problemy, to na Marka można spokojnie stawiać w kolejnych meczach.
Ciekawe, jak się potoczy sprawa Taiwo, bo chyba coś jednak jest na rzeczy.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 mar 2011, 18:37

Wilmore pisze:Nie idzie Ci odczytywanie znaczeń moich postów
Myślę że sam masz problem z ich odczytywaniem :wink:
Wilmore pisze:więc nie udawaj, że Ci to wychodzi, ani nie przedstawiaj jakiejś słusznej opinii na ten temat, bo to wygląda smutno, naprawdę.
Nie udaję, najpierw musiałbym Twoje antyinterowskie wypociny brać na poważnie, a to jest już niemożliwe. Nie oznacza to jednak że powstrzymam się od komentowania niektórych Twoich rewelacji. Hmm... Pewne słowa Czyngis-chana fajnie by tu pasowały, ale mógłbyś je opacznie zinterpretować, więc daruję sobie.
Wilmore pisze:Wciąż się waham, czy ta liczba przy Twoim nicku to IQ czy wiek, każdy kolejny Twój post wzbudza we mnie nowe wątpliwości. Widzę, że nieprędko je rozwieję przy takich Twoich popisach.
Myślałem że rozwiałem Twoje wątpliwości co do tajemnicy owej 11-tki w moim nicku której się tak maniacko uczepiłeś :think:
Salas11 pisze:
Wilmore pisze:Widzę, że liczba przy nicku to jednak wiek, choć miałem inne podejrzenia, inaczej Twojej umiejętności czytania ze zrozumieniem zaakceptować nie można. ;)
Otóż to, perfekcyjnie mnie rozgryzłeś :brawo: Opracowałem serum młodości dzięki któremu już zawsze będę na etapie późnej podstawówki. Teraz wybacz, ale jutro mam klasówkę z matmy i muszę trochę powkuwać, to może rodzice pozwolą mi obejrzeć mecz wieczorem :pray: Ciao.
Teraz jednak wymyśliłeś że to może być IQ, co będzie za tydzień? Rozmiar buta? :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”