AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1024

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 mar 2011, 19:58

Jeśli gadamy o młodych to tak to jakoś śmiesznie wyszło, że słabsze włoskie kluby w ostatnich latach ostro wyruchały największe potęgi calcio (i nie tylko). Hamsik, Jovetic, Sanchez, Ilicic, Pastore, Cavani, wszyscy sprowadzeni za niewielką kasę, a teraz warci fortunę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 mar 2011, 20:02

Ekipy pokroju Napoli, Palermo itp. mogą sobie pozwolić na takie ryzyko. Mniejsza presja w takim klubie, mniejsza konkurencja a jak gracz wypali to interes życia. W końcu średniaki z tego "żyją". Dla mnie najgorsze jest to, że za niedługo tych graczy możemy nie oglądać na boiskach Seria A :(

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 mar 2011, 20:05

Napoli akurat ma z czego żyć, więc Hamsika nieprędko sprzedadzą, on sam też się do transferu nie pali, jemu dobrze być wielką rybą w małym stawie.
Przyszłość Palermo pod Zamparinim jest niepewna, więc i nie wiadomo, czy Pastore nie odejdzie, żeby Zamparini odzyskał część środków. On tam raczej długo nie pobędzie, bo Palermo się sypie dość szybko.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 mar 2011, 20:08

Napoli dzięki Hamsikowi i Cavaniemu raczej na stałe wedrze się do czołówki bo gracze Napoli nie są raczej dostępni. Typowym dostarczycielem jest biedne Udine. Palermo natomiast to klub dziwny. Zamparini z jednej strony mówi, że on nie musi zarabiać na graczach i woli cieszyć się ich występami więc taki Pastore może być wręcz nietykalny, z drugiej strony co jemu odbije w konkretnym momencie to nikt nie wie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 mar 2011, 21:10

Inna sprawa, ze w takich klubach jak Inter, Milan czy nawet dzisiejszy Juventus presja i konkurencja jest wieksza. Moze po prostu maja madrych menedzerów, którzy im dobrze doradzili by zaczeli od nizego poziomu by moc sie rozwinac. Pastore ogladajac plecy Ronaldinho czy Cavani grajac ogony za Eto'o czy Milito by sie nie rozwineli tak jak grajac w pierwszym skladzie slabszej druzyny. Nalezy oddac tym ekipom, ze swietnie maja zbanay grunt na którym buduja swoje druzyny. Gdyby tylko Zamparini byl mniej emocjonalny.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 03 mar 2011, 22:15

Z tym Hamsikiem to dajcie spokój, dla mnie jest totalnie przereklamowany, gracz dobry, ale bez przesady. A kwoty jakich żąda Napoli (30-35ml) to już całkowite science-fiction.
Z Pastore jest ten problem, że przeciwko mocnemu przeciwnikowi rzadko kiedy potrafi pokazać swoja klasę, dodatkowo w tym sezonie jest mocno chimeryczny. Chociaż pewnie przejście do wielkiego klubu mogłoby pozytywnie wpłynąć na jego rozwój, bo Palermo jest już dla niego za małe. Kwota też w okolicach 40 milionów skutecznie odstrasza.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 03 mar 2011, 22:24

Z Pastore jest ten problem, że przeciwko mocnemu przeciwnikowi rzadko kiedy potrafi pokazać swoja klasę, dodatkowo w tym sezonie jest mocno chimeryczny. Chociaż pewnie przejście do wielkiego klubu mogłoby pozytywnie wpłynąć na jego rozwój, bo Palermo jest już dla niego za małe. Kwota też w okolicach 40 milionów skutecznie odstrasza.
Nie wiem czy może zdajesz sobie sprawę ale ten Pastore 2 sezon zadziwia wszystkich swoimi umiejętnościami i olbrzymim potencjałem. Ma dopiero 20 lat. Zdecydowanie większy talent niż Kaka czy obecnie Hamsik. Javier ma coś więcej, może stać się graczem Top na swojej pozycji i Ja z całego serca temu zawodnikowi tego życzę.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 03 mar 2011, 22:30

Ale ja to wszystko dokładnie wiem i uważam go za wielki talent :)
Co nie zmienia faktu, że tak jak napisałem:
- jest chimeryczny
- powoli dusi się w Palermo i dla dalszego rozwoju powinien przejść do lepszego klubu
- jest bardzo drogi

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 mar 2011, 10:30

Z Hamsikiem jest taki problem, że on poprostu za długo siedzi w Napoli. Niebiescy to fajny klub na początek kariery. Doszlifować umiejętności, ustabilizować formy, wybić się i zmiana otoczenia. Już w tamtym roku mówiłem, że każdy kolejny sezon Marka w Neapolu zmniejsza jego szansę na naprawdę wielką karierę.

Pastore gra już drugi rok w Palermo i myślę, że po tym sezonie będzie najlepszy moment na zmianę otoczenia. Sęk w tym, żeby wybrał sobie dobry klub.

Trzeba dodać, że wszyscy piłkarze z listy podanej przez (L)oczkersona naprawdę fajne kluby z punktu sportowego wybrali sobie na początek wielkiej kariery i chwała im za to.
Nie wiem czy może zdajesz sobie sprawę ale ten Pastore 2 sezon zadziwia wszystkich swoimi umiejętnościami i olbrzymim potencjałem. Ma dopiero 20 lat.
Javier ma 22 lata co nie zmienia tego, że dysponuje olbrzymim potencjałem. Oby tylko nie został zmarnowany przez chciwość Zampariniego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 mar 2011, 18:06

Ponoć do Brazylii Galliani wysyla... Raiolę w celu przyśpieszenia w sprawie Ganso i zbadania co można zdziałać w sprawie Lucasa Marcelinho. Nasz najlepszy atak w tej chwili to Raiola - Braida Galliani. Mino to playmaker tworzący okazję, Braida to cofnięty napastnik wspomagający Łysego, a Galliani to napastnik (dopełnia formalności) :)(z zagranicznego forum).

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 05 mar 2011, 9:35

Zapomniałeś o Silvio, który wykłada cash na tą całą zabawę. 8) Co do Lucas'a to mam nadzieję, że w końcu zdobędziemy jego podpis. Chłopak może być lepszy od Ganso.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 mar 2011, 11:25

Sylvio to scout. Sprawdza młode talenty :)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 06 mar 2011, 17:54

Bardzo złe informacje docierają z Mediolanu mówiące o kontuzji Boatenga :? Mówi się nawet że mógł skręcić kolano co byłoby katastrofą.
Ciekawe co Max wymyśli na środę. Bez Boatenga praktycznie przesądzony jest występ Silvy w pomocy :? . Clarence najpewniej też musi się szykować na pierwszy skład chyba że Max zaryzykuje Merkelem.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 mar 2011, 17:57

Do treningów wrócił również Strasser i mam nadzieję, że to na jednego z wychowanków postawi Allegri, a nie Silva, szkoda go marnować w pomocy. Ja wiem, że to mecz bez stawki dla nas, ale tym bardziej lepiej stawiać na młodych, a nie marnować ich na ławce.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 06 mar 2011, 20:22

Jak zwykle media trochę dodały i Kevin doznał skręcenia stawu skokowego a nie jak wcześniej informowano skręcenia kolana. Całe szczęście w Polsce junior jak Ja miał miesiąc przerwy i nie wyleczone skręcenie odbija się mi do dzisiaj. W Milan Lab powinni postawić go na nogi w kilka dni :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”