LM: Arsenal - Barca - Strona 75

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Czy Eboue znów da nura ?

Wiadoma sprawa
24
71%
Nic z tych rzeczy
10
29%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: LM: Arsenal - Barca

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 09 mar 2011, 13:30

[quote="MGiggs"
Pep widze coraz bardziej przypomina Jose na konferencjach co mnie smuci.[/quote]

Ojtam, ojtam, kręgosłup go napierdala i najchętniej na konferencję by pewnie Tito Villanovę wysłał, ale to był zbyty ważny mecz :wink:
Guardiola od nasilenie się objawów rzadko wypowiada sie w mediach

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 mar 2011, 13:43

Bienias pisze:
ak wygrają CO NAJMNIEJ 3x LM pod rząd jak Real,Bayern czy Ajax
Nazywasz rzeczy po imieniu..... to sie doucz bo nikt nie wygral LM 2x pod rzad a co dopiero 3. Poza tym specjalnie dla twojej super mega wiedzy mozna uzyc tezy ze jak Milany Realy czy Ajaxy zdobeda w jednym sezonie wszystko co jest mozliwe do wygrania to pogadamy :lol:
Aha,czyli np. mistrzostwa Anglii przed i powstaniu Premiership liczymy osobno,Puchar Rimeta to zupełnie inne rozgrywki niż te o Złotą Nike...a jakiś klubik z Azerbejdżanu wygrywając wszytko w 1 sezonie jest większy dajmy to na to od Realu.Doprawdy rozbrajająca logika.
Zanim komuś każesz popracować nad wiedza ogólną (błędnie nota bene) sam popracuj nad elementarną (odmiana),bo aż zęby bolą...abstrahując od braku szacunku dla innych klubów,bo przecież istnieje tylko - BACZNOŚĆ - wielka Barcelona - SPOCZNIJ - a inne kluby to jakieś tam Reale,Ajaxy czy bliżej niezidentyfikowane Milany...Pozdrawiam i więcej luzu życzę...:)

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 09 mar 2011, 14:22

KajoFC pisze:Arsenal miał szanse ale sędzia podciął im skrzydła i już wiedzieli że lecą w dół.
A chronologia się gdzieś chyba zagubiła i już nie wróci. Gdyby był karny na Messim w pierwszej połowie to by nie podciął skrzydeł? Arsenal by 'ruszyl' jak po pierwszym golu dla Barcy?
MGiggs pisze:Pep widze coraz bardziej przypomina Jose na konferencjach co mnie smuci.
Dokładnie, mógł przyznać Arsene'owi rację... To raczej Francuz przypomina Jose szukając wytłumaczenia dla braku sukcesu w błędach arbitra, zamiast w tragicznej grze zespołu.

Generalnie bardzo fajnie się ten mecz oglądało, jeszcze w kinie w paręset osób to już w ogóle masakra jakaś. Wszystkich kontrowersji związanych z sędziowaniem nie chce mi się podnosić, bo i tak dla części osób zostanie w głowach to, że Far$a kradnie także nie ma co się bawić w takie dywagacje. Przypomnę, że w 1/8 ostatnimi laty mieliśmy problemy, chyba ze Stuttgartem, ale potem już było lepiej. Teraz wyeliminowaliśmy Arsenal już na tym etapie, także jest b. różowo, jeszcze fajnie jakby napinka Abidala się ziściła i naszym kolejnym rywalem zostałby Lyon (nie żebym coś im umniejszał, ale poprostu boję się drużyny Mourinho, który nie może sobie pozwolić na kolejne upokorzenia od Barcy w tym sezonie).

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 09 mar 2011, 14:28

Bienias pisze:
ak wygrają CO NAJMNIEJ 3x LM pod rząd jak Real,Bayern czy Ajax
Nazywasz rzeczy po imieniu..... to sie doucz bo nikt nie wygral LM 2x pod rzad a co dopiero 3. Poza tym specjalnie dla twojej super mega wiedzy mozna uzyc tezy ze jak Milany Realy czy Ajaxy zdobeda w jednym sezonie wszystko co jest mozliwe do wygrania to pogadamy :lol:
Zanim zaczniesz kogos pouczac, sam sie doedukuj. Akurat Ajax zdobyl w jednym sezonie wszystkie mozliwe puchary. Takze dokonali tego przed Barcelona. :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 mar 2011, 15:11

Arsene Wenger i Samir Nasri mogą zostać ukarani przez UEFA za komentarze pod adresem sędziego Massimo Busacci.

Nasri i Wenger zostali oskarżeni o używanie "nieodpowiedniego słownictwa" pod adresem sędziego po meczu. Sprawa dyscyplinarna odbędzie się 17 marca.

Arsenal miał prawo być zdenerwowany decyzjami Busacci który pokazał czerwona kartkę Van Persiemu za kopniecie piłki sekundę po gwizdku. Ten sam sędzia nie zareagował jednak gdy Abidal złapał Van Persiego za szyje.

Van Persie po meczu stwierdził ze sędzia nie powinien sędziować takiego meczu i ze był "kompletnym żartem", jednak nie ma żadnych sygnałów jakoby UEFA miała oskarżyć holenderskiego napastnika za jego słowa.
:lol: niech im 3 mecze dadza, zeby podkreslic swoje kompetencje.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2011, 15:19 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 09 mar 2011, 15:13

Cos malo rzetelna ta strona, ktora cytujesz. Za szyje Van Persiego chwycil Abidal.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 09 mar 2011, 15:16

krzychu212 pisze:
KajoFC pisze:Arsenal miał szanse ale sędzia podciął im skrzydła i już wiedzieli że lecą w dół.
A chronologia się gdzieś chyba zagubiła i już nie wróci. Gdyby był karny na Messim w pierwszej połowie to by nie podciął skrzydeł? Arsenal by 'ruszyl' jak po pierwszym golu dla Barcy?
Chodziło mi że ich morale raczej ostro spadły po tej drugiej żółtej kartce. Jak by dostali karnego w I połowie to by mieli całą drugą na wymyślenie czegoś a tak w drugiej połowie gdy RvP zszedł nie pozostawało wiele czasu a Barcelona już i tak wtedy mocno z nimi jechała.

_samoth_
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _samoth_ » 09 mar 2011, 15:20

MazurXIII pisze:problem w tym,że po raz kolejny na podobnym poziomie potrzebuje pomocy sędziego by przejść dalej (Chelsea,rok temu prawie udało się z Interem (Motta),teraz Arsenal).Niesmak pozostaje...
HAHA
Milito strzela gola ze spalonego ale [ch**] tam Barca prawie ukradła bo Motta :haha:
Barca strzela prawidłowego gola na 2-0 na ES ale [ch**] tam Barca kardnie bo Van Persie :haha:
Messi faulowany w polu karny ale [ch**] tam Barca kardnie bo Van Persie :haha:
Frustracja polaczków to miód na moje serce

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 mar 2011, 15:20

Zwykla pomylka i tyle arek ;)

a tu ciekawostka o sedzim.

http://www.sport.pl/sport/1,65025,92247 ... arski.html
Wściekły Ferguson

Jako pierwszy 'ofiarą' Busacci padł Manchester United w półfinale Ligi Mistrzów w 2008 roku. Według szkockiego trenera tej drużyny Alexa Fergusona, rzut karny za faul Rafaela Marqueza z Barcelony na Cristiano Ronaldo podyktowałby każdy, łącznie z jego własną małżonką. Sędzia faulu się nie dopatrzył a Manchester zremisował 0:0. W rewanżu u siebie wygrał po golu Paula scholesa i ostatecznie awansował do finału, w którym po karnych pokonał Chelsea.

Środkowy palec dla kibiców

W 2009 roku Busacca został zawieszony na trzy spotkania przez szwajcarską federację, za pokazanie środkowego palca w kierunku kibiców podczas meczu pomiędzy FC Baden i Young Boys Berno. - Zostałem sprowokowany przez fanów, którzy przez całe spotkanie ubliżali mi. Żałuję jednak swojego zachowania - tłumaczył wówczas Busacca.

Siku na boisku?

Ledwie kilka dni po incydencie w lidze szwajcarskiej, Busacca sędziował mecz pomiędzy zespołami Al-Gharafa i Al-Khor w Katarze. Jak donoszą portale internetowe, w pewnym momencie sędzia... oddał mocz na środku boiska.

"Nie zasługuje na mundial"

Na zeszłorocznym mundialu w RPA Busacca rozwścieczył selekcjonera gospodarzy Alberto Parreirę, po tym jak wyrzucił z boiska Itumelenga Khune w grupowym meczu z Urugwajem (RPA przegrała 0:3). - To najgorsze zawody na tych mistrzostwach jak do tej pory. Sędzia był bardzo niesprawiedliwy dla mojego zespołu od samego początku, działał przeciwko nam. Mama nadzieje, że nie spotkamy go już na tym turnieju, nie zasługuje, by tu być - pieklił się po meczu Brazylijczyk.
dobry koles :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 09 mar 2011, 15:26

_samoth_ pisze:Frustracja polaczków to miód na moje serce
Patrzcie go prawdziwy Hiszpan nas odwiedził, jak bym wiedział to bym się stosowniej ubrał :oops:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 mar 2011, 15:34

Magnum pisze:niech im 3 mecze dadza, zeby podkreslic swoje kompetencje.
Tym się oczywiście zajmą ale żeby pouczyć arbitrów to już nie łaska. Cholera, żeby przynajmniej raz jakaś UEFA, FIFA czy tam FA najzwyczajniej w świecie przyznały, że ich sędzią popełnił błąd i przepraszają. To naprawdę takie trudne :roll:

Swoją drogą ja na miejscu jakiegoś z naszych piłkarzy wziąłbym po końcowym gwizdku piłkę i podszedł do czarnego z zamiarem mu jej oddania. Przed samym Busaccą bym ją wyjebał w trybuny i powiedział, że teraz mnie też może z boiska wyrzucić. Przynajmniej wiedziałbym za co.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 mar 2011, 15:51

nie oglądałem 2 raz meczu, ale doszły mnie głosy, że Messi też uderzał po gwizdku po tym jak Robin wyleciał, prawda to, ktoś pamięta ?

nie piszę tego by się napinać i sugerowac, ze Arsenal odpadł przez sędziego, jestem po prostu ciekaw, czy była tak sytuacja.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 mar 2011, 15:55

byla, pamietam dobrze, ale nie wiem w ktorej minucie.

co ciekawe, Almunia wszedl w dokladnie tej samej minucie (18.) co w finale LM 2006 :lol: Wynik po raz kolejny nieciekawy :P

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 mar 2011, 16:17

_samoth_ pisze:Frustracja polaczków to miód na moje serce
Wolę być 'polaczkiem' niż Katalończykiem.Poważnie.BTW całkiem nieźle władasz językiem polskim - ile kosztuje 1h nauki tego języka w takiej Barcelonie?
BTW - gdybyś mnie tak nazwał w realu (bo czuję się Polakiem a nie jakimś europejczykiem czy inną lewacką popierdułką) to dostałbyś w kły.A tak sieć wszytko przyjmie.Wracaj na główną waść - tam znajdziesz równy sobie poziom.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 mar 2011, 16:20

A oto _samoth_, bardziej kataloński niż nie jeden Katalończyk.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”