Myślę, że granie w bardzo solidnej Eredivisie - EUROPEJSKIEJ LIDZE mówi więcej niż granie w słabej mimo wszystko Lidze Argentyńskiej.Nie sadze aby Eriksen byl bardziej 'sprawdzony' niz Lamela.
Po pierwsze, Eriksen jest podstawowym zawodnikiem Ajaxu - drużyny nieporównywalnie lepszej od River Plate - gdzie z tego co się mniej więcej orientuję Lamela nie ma pewnego miejsca w podstawowym składzie. Po drugie, nic wielkiego nie pokazał? Dosyć dużo meczów w tym sezonie Ajaxu widziałem i to jest naprawdę błyskotliwy zawodnik, jeszcze bardzo wątły fizycznie, ale już mający naprawdę znakomite występy i akcje.Dunczyk dopiero w tym sezonie tak naprawde wywalczyl sobie miejsce w skladzie Ajaxu i nic wielkiego jak na razie nie pokazal.
A jaka jest na to szansa?Jeśli przedłużą kontrakt z Inzaghim (czego jestem przeciwnikiem) i z medycznego punktu widzenia nie będzie przeciwwskazań do wykorzystywania go przez cały sezon, a nie na końcówki meczów LM, to nie będzie żadnej potrzeby wzmacniania ataku przy zachowaniu obecnego stanu osobowego. Tyle że Barcelona chce Pato, a Cassano był łączony z City. Jeśli jeden z nich odejdzie, to wtedy Balotelli byłby pożądany. Problemu zmiennika Ibry jednak w żaden sposób nie rozwiąże.