Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Douglas
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Douglas » 15 mar 2011, 20:08

Nie sadze aby Eriksen byl bardziej 'sprawdzony' niz Lamela.
Myślę, że granie w bardzo solidnej Eredivisie - EUROPEJSKIEJ LIDZE mówi więcej niż granie w słabej mimo wszystko Lidze Argentyńskiej.
Dunczyk dopiero w tym sezonie tak naprawde wywalczyl sobie miejsce w skladzie Ajaxu i nic wielkiego jak na razie nie pokazal.
Po pierwsze, Eriksen jest podstawowym zawodnikiem Ajaxu - drużyny nieporównywalnie lepszej od River Plate - gdzie z tego co się mniej więcej orientuję Lamela nie ma pewnego miejsca w podstawowym składzie. Po drugie, nic wielkiego nie pokazał? Dosyć dużo meczów w tym sezonie Ajaxu widziałem i to jest naprawdę błyskotliwy zawodnik, jeszcze bardzo wątły fizycznie, ale już mający naprawdę znakomite występy i akcje.
Jeśli przedłużą kontrakt z Inzaghim (czego jestem przeciwnikiem) i z medycznego punktu widzenia nie będzie przeciwwskazań do wykorzystywania go przez cały sezon, a nie na końcówki meczów LM, to nie będzie żadnej potrzeby wzmacniania ataku przy zachowaniu obecnego stanu osobowego. Tyle że Barcelona chce Pato, a Cassano był łączony z City. Jeśli jeden z nich odejdzie, to wtedy Balotelli byłby pożądany. Problemu zmiennika Ibry jednak w żaden sposób nie rozwiąże.
A jaka jest na to szansa? ;-) Bo mi się wydaje, że jednak mało prawdopodobne to jest. Na dziś, z Inzaghim, który wydaje się nie nadawać fizycznie do gry na takim poziomie brak Milanowi zmiennika na ławce, z tym, że pozyskując Balotelliego, płacimy fortunę jak na nasze środki tylko za tego ławkowicza, mając poważne luki w składzie.

Wróć do „Włochy”