Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 822

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 mar 2011, 18:00

kilka statystyk via Orbinho

Arsenal's win percentage with Cesc starting this season in the Premier League is 72%, without him 36%. I dalej
... with Theo Walcott starting this season in the Premier League is 75%, without him 47%.
with Alex Song starting this season in the Premier League is 71%, without him 0%.
Arsenal's win percentage with Denilson starting this season in the Premier League is 33%, without him 65%. :roll:
with Andrey Arshavin starting this season in the Premier League is 52%, without him 75%.
with Johan Djourou starting this season in the Premier League is 79%, without him 40%.
with Sebastian Squillaci starting this season in the Premier League is 53%, without him 67%.
with Manuel Almunia starting this season in the Premier League is 43%, without him 64%.
with Lukasz Fabianski starting this season in the Premier League is 64%, without him 53%.
with Szczesny starting this season in the Premier League is 63%, without him 57%.
with van Persie starting this season in the Premier League is 70%, without him 53%.
Arsenal's win percentage since Aug 2009 with Alex Song starting in the Premier League is 65%, without him 44%.
with Marouane Chamakh starting this season in the Premier League is 53%, without him 67%.
with Tomas Rosicky starting this season in the Premier League is 75%, without him 52%.
with Wilshere starting this season in the Premier League is 63%, without him 40%.
with Emmanuel Eboue starting this season in the Premier League is 50%, without him 61%.
Arsenal's win percentage with Laurent Koscielny starting this season in the Premier League is 48%, without him 100%

Arsenal 'keepers PL saves to shots ratio - Almiunia 57%, Fabianski 71%, Szczesny 76%

Centre back pairs Win % Djourou/Squillaci 5 games 100%, Djourou/Koscielny 9 games 67%, Koscielny/Squillaci 12 games 33% Others 3 games 67%

Raven d(-_-)b
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Raven d(-_-)b » 20 mar 2011, 19:18

Fieldy podeślij to Wengerowi to może w końcu przejrzy na oczy :)
A tak poważnie to każdy bardziej ogarnięty kibic Arsenalu doskonale zdaje sobie sprawę że do czasu kiedy w klubie będzie Almunia, Denilson i Squillaci to nic konkretnego nie wygramy.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 20 mar 2011, 20:08

Jak wyżej wymieniona trójka magicznie zniknie to problem i tak ten sam zostanie.

Raven d(-_-)b
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Raven d(-_-)b » 20 mar 2011, 20:43

Nie jeśli w ich miejsce przyjdzie trójka z odpowiednimi umiejętnościami na taki klub jak Arsenal.
Transfery są potrzebne i zapewne po sezonie będą, tylko pozostaje pytanie czy przyjdzie ktoś lepszy czy kolejna łamaga tylko z innym nazwiskiem :wink:

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 21 mar 2011, 7:00

No Almunia dwa mecze przyzwoite zagrał to po prostu nie wypadało pociągnąć trzeciego. Na Denilsona patrzeć wręcz nie idzie, a z taką parą stoperów to daleko nie zajedziemy. Osobiście brakuje mi też bardzo Walcotta, czasami może nawet bardziej niż Fabregasa. Nasza gra jest strasznie statyczna ostatnio, jakby gdzieś z Kanonierów powietrze uciekło.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 21 mar 2011, 10:13

fieldy pisze: Arsenal's win percentage with Denilson starting this season in the Premier League is 33%, without him 65%. :roll:
A pamiętasz kiedy był ostatni sezon w którym Denilson nie miał problemów z kontuzjami?

To może ja przypomnę. 2 lata temu. Był nawet zawodnikiem który zagrał najwięcej spotkań w sezonie z wszystkich zawodników Arsenalu. I statystycznie był w 15 najlepszych zawodników całej premierleague według actim index dostępnego na oficjalnej stronie PL.

Ale ta liga angielska musiała być słaba :roll: :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 mar 2011, 10:52

Logan pisze:To może ja przypomnę. 2 lata temu. Był nawet zawodnikiem który zagrał najwięcej spotkań w sezonie z wszystkich zawodników Arsenalu. I statystycznie był w 15 najlepszych zawodników całej premierleague według actim index dostępnego na oficjalnej stronie PL.
po co przywołujesz statystyki z poprzednich lat, jak piszę o tym sezonie. Przed rokiem Denilson grał dobrze, w tym sezonie gra fatalnie.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 21 mar 2011, 11:34

Prawda jest taka, że jeżeli mamy o coś walczyć to miejsce zawodników takich jak:
Denilson, Diaby, Bendtner jest poza Arsenalem...

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 21 mar 2011, 11:55

Ponoć pijany Wilshere miał opluć taksówkarza, bo miał czapeczkę Spurs :lol:
Według doniesień prasowych, Jack Wilshere został pouczony przez policję za próbę oplucia taksówkarza, który miał na sobie czapkę lokalnych rywali Arsenalu - Tottenhamu Hotspur.

Brian Spencer, 61-letni londyński taksówkarz, stwierdził, że w swojej 38-letniej karierze nigdy nie spotkał się z równie haniebnym zachowaniem. Do incydentu doszło pod klubem nocnym w London West End, kiedy taksówkarz odmówił Wilshere'owi usługi przewozu, gdyż ten był zbyt pijany. Następnie młodziutki piłkarz próbował napluć na taksówkarza, ale trafił jedynie w okno pojazdu.

- Nie miałem zielonego pojęcia, kto to jest. Wskazał na moją taksówkę i powiedział: "Zabierasz nas stąd, kur**. Kiedy odmówiłem, stał się jeszcze bardziej agresywny - relacjonuje całe wydarzenie Spencer.

- Kiedy patrzył na moją czapkę Kogutów, widać było nienawiść w jego oczach. Na szczęście, koledzy powstrzymali go, bo sytuacja zaczynała się wymykać spod kontroli. Nigdy nie spotkałem się z tak haniebnym zachowaniem. Nie powinno się na kogoś pluć tylko dlatego, że kibicuje innej drużynie - dodał taksówkarz.

W całej sprawie wypowiedział się także rzecznik rodziny Wilshere.

- Jack ma jedynie 19 lat i dopiero przystosowuje się do życia w świetle reflektorów. Zdaje sobie sprawę, że źle postąpił i żałuje tego, co zrobił.

Ze strony Arsenalu także wypłynęło oświadczenie nt. zachowania pomocnika.

- Jack przeprasza za ten incydent i jest świadom, że takie zachowanie jest nieakceptowalne. Zajęliśmy się tą sprawą wewnątrz klubu.
Z Waszej ulubionej stronki kanonierzy.com

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 21 mar 2011, 14:33

Jak dla mnie koleś, który nocami jeździ po mieści w czapeczce Tottenhamu sam prowokuje los :P Ja mam koszulkę Widzewa ale na ulicach Tychów bym się w niej nie pokazał :lol:

Odnośnie wcześniejszych postów. Sytuacja chyba dojrzała już do tego żeby poważnie zastanowić się nad przyszłością niektórych zawodników w klubie. Manu raczej na 100 proc. po sezonie poszuka sobie nowego klubu. Nie jest jeszcze dziadem a i przecież jakieś tam umiejętności ma więc nie będzie miał z tym problemów. Inaczej trochę to wygląda jeśli spojrzymy na Denilsona. Umówmy się, że jest on dość odległą opcją na środek pola. Przecież wiadomo, że jeśli Alex, Jack, Abou, Aaron i Cesc będą zdrowi to Denilson może co najwyżej ręczniki im podawać. No i w kolejnym sezonie powinien jeszcze dołączyć Frimpong więc jest z czego wybierać. Jak dla mnie Denilson na wypożyczenie albo bilet w jedną stronę.

Diaby musi zostać bo papiery na granie ma. Czasami przechodzi obok meczów ale jak tam bym go nie oddawał. Tak samo jeśli chodzi o Nicklasa, no chyba, że potwierdzą się plotki o klubach, które mogą dać za niego 15 baniek +. Wtedy to i sam Wenger by się chyba skusił :P Co tam jeszcze? Vela przecież. Dać mu grać i koniec bo chłopak ma to coś ale w klubie dostaje ogony albo akurat się leczy. Jak nie to pewnie go stracimy, chociaż opcja z oddaniem Carlos w rozliczeniu za jakiegoś przyzwoitego stopera... Cahill :think:

No i chyba jednak czas Rosy w Londynie powoli dobiega końca. Pewnie znalazłby się jakiś klub z Bundesligi, który by się nim zainteresował.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 mar 2011, 10:15

Ciekawy artykuł ukazał się w Daily Star :) Szczęsny dalej kłapie dziobem nie wiem czy to pomaga kolegą z drużyny takie słowa otuchy :)

http://www.dailystar.co.uk/football/vie ... eam-mates/

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 22 mar 2011, 10:31

KajoFC pisze:kolegą
Kolegom, ja pieprze czy to aż taki wielki problem pisać poprawnie, raz za razem takie kwiatki widzę. Pierdolony XXI wiek :!:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 mar 2011, 11:33

Rezus pisze:
KajoFC pisze:kolegą
Kolegom, ja pieprze czy to aż taki wielki problem pisać poprawnie, raz za razem takie kwiatki widzę. Pierdolony XXI wiek :!:
sooorrrrryyyyyy !

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2434

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 22 mar 2011, 12:07

Zawsze jest opcja edytuj.
Wojtkowi pewnie nudzi się w domu i udziela wywiadów.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 mar 2011, 17:52

Wojtkowi pewnie nudzi się w domu i udziela wywiadów.
Ten wywiad byl na meczu z WBA (na stadionie mozna bylo obejrzec spotkanie) i wtedy byla sesja pytan z Wojtkiem. Na wideo wyraznie widac ze wszystkie te komentarze byly zartobliwe.

Tak w ogole to ledwo sie zaczela przerwa reprezentacyjna.. ba, jeszcze mecze sie nie zaczely, a tu juz kontuzja. Bendtner upadl podobno sam i ma jakas "powazna kontuzje kostki" :think: Boje sie myslec co bedzie jak juz sie zaczna mecze :boje się:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”