Ciekawe czy Probież doczeka końca sezonu na swojej posadzie. Co tu ukrywać w kilka dni przegrał PP, w lidze z jakieś tam przewagi jego zespół zrobił 5 oczek straty. Spada w tabeli i mimo, że ostatnio pisałem, że dobrze dla nich będzie jak utrzymają się na podium to teraz jestem zdania, że szanse na to są niewielkie.
Śląsk dobrze wygląda, Lechia, Wisła mimo jakiś strat ciągle punktuje. Lech nie licząc strat w Krakowie także wygrywa. Kilka zespołów także się poprawiło z porównaniem do jesieni, a Jaga wygląda zdecydowanie gorzej. Chyba tylko Polonia Warszawa wygląda gorzej w porównaniu gry w poszczególnych rundach.
Legia może dobrze weszła, podobno pokazał się ten Hubnik, a teraz padaka. Nie było mi dane zobaczyć tych popisów Hubnika, więc ciężko mi go ocenić pozytywnie. W poprzednim spotkaniu grał słabo, dzisiaj wywalczył karniaka inteligentnym zagraniem i to tyle. Po opiniach spodziewałem się więcej, co nie zmienia faktu, że lepiej to wygląda niż z Mezengą czy Chinyama. Tylko w Warszawie nie zrobili tego co w Krakowie. Ponaprawiali swoje błędy z lata i wzmocnili skład prawie w każdej formacji, bo tego Genkova ciężko mi chwalić. Widać to po ich grze i idą na mistrza dość pewnie, a Legia się dość regularnie od niego oddala.