Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 21 mar 2011, 16:28

Bardzo podoba mi się pomysł z uszczupleniem kadry. Mamy za dużo graczy w kadrze i z tego powodu nie możemy zrobić nowych wzmocnień. Oferty przedłużenia kontraktu przedstawiłbym dwóm graczom: Nesta i Ambrosini. Obaj nie powinni robić problemu z obniżeniem pensji. Pirlo bardzo cenie, ale przeprowadzka powinna wyjść i jemu i nam dobrze. Inzaghi to fajny gracz, ale nie potrafił zejść ze sceny w odpowiednim momencie.

Ostatnio znów pojawiła się informacja, że Marchetti od lata zajmie miejsce Amelii i będzie kosztował 5 milionów euro. Jako opcja rezerwowa to całkiem solidny gracz, ale jeżeli zarząd myśli o nim jako sukcesorze Abbiatiego to średnio mi to przypada do gustu. Jako ewentualnego następcę naszego bramkarza widziałbym Stekelenburga, Sirigu(obom panom kończą się kontrakty w 2012 roku i obaj nie chcą ich przedłużać co znacząco wpłynie na kwotę odstępnego) bądź piłkarza, który by do nas zawitał już dawno, gdyby Abbiati zdecydował się na transfer bodajże do Torino, czyli Lloris. Jako 3 bramkarza widzę Romę.

Obrona i tu zaczyna się problem. Jako pewniaków w przyszłym sezonie z naszej obecnej kadry widzę: Nestę, Silvę, Abatę, Antoniniego, Zambrottę i Yepesa. Nie wiadomo co z Vilą i na jaką pozycję szykowany jest Emanuelson. Papastathopoulos pewnie odejdzie. Ruscy dobrze płacą to może się nawet zwróci. Ciągle niewiadomo co z Mexesem, ale liczę, że jest nasz. W takim wypadku trzeba ściągnąć dwóch bocznych obrońców z miejsca gotowych do gry w pierwszym składzie. Za priorytet uważam lewą stronę defensywy. Mówi się o Taiwo(jeżeli będzie możliwość ściągnięcia dwóch graczy z po za UE to jestem na tak, w przeciwnym wypadu na nie) i o Cissokho. Znacząca różnica między nimi to około 10-15 mln euro. Kiedyś pisałem, że Milan zainteresuję się napewno sytuacją kontraktową Alvesa i ostatnio prasa nas z nim łączy. Jeżeli miałbym wybrać między nim a Ramosem(dwóch drogich obrońców z nami łączonych) to bez wahania wskazuję Brazylijczyka. Zobaczymy jak sprawa się rozwinie w lecie.

W pomocy liczę na Boatenga, Ambrosiniego, Gattuso, Merkela i Strassera. Po Flaminiego liczę, że się ktoś zgłosi póki można jeszcze na nim coś zarobić, ale w innym przypadku zostawiłbym go na kolejny sezon. O Pirlo już pisałem, van Bommela nie chcę, Seedorf niech wybierze się do MLS. Ściągnąć trzeba ofensywnego pomocnika i nie mam tu na myśli Kaki. Moim faworytem jest Ganso, Lucasa będę obserwował w kadrze Brazylii i jak się uda w jakimś meczu ligowych, a Lamela mnie nie przekonuję, ale ufam Braidzie. W przypadku odejścia Pirlo, Bommela trzeba ściągnąć kogoś na środek pomocy, który potrafi coś zagrać do przodu. Montolivo, Poli to ciekawe nazwiska i łączone z nami.

O ataku nie ma co dużo pisać. Oby nie przyszedł Balotelli i w przypadku odejścia Pippo powinna nas tam czekać czysto kosmetyczna zmiana. Matri ciekawa opcja, wychowanek, ale zapewne drogi i trudno mi się zdecydować kogo bardziej bym wolał - jego czy Astoriego. Trzeba też dodać, że jeszcze nie wiadomo jakie plany ma wobec niego Juve

Wiecie z kim dziś Galliani jadł lunch? :)

Wróć do „Włochy”