Re: Wasze prywatne typy

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Wasze prywatne typy

Post autor: Morrow » 22 mar 2011, 19:00

W NHL w tym sezonie ciężko pisać o pewniakach bo wyniki często są bardzo zaskakujące i nawet pozornie łatwe do wytypowania mecze nie wchodzą.

Jeśli chodzi o dziś to grałbym Nashville - Edmonton 1 ML 1,35. Na moje oko to najpewniejszy typ, Nashville u siebie jest świetne, walczą o playoffy, na zachodzie jest szalenie ciasno i Predators po prostu muszą wygrywać. Ostatnio są w gazie, wygrali 3 mecze z rzędu. Edmonton to najsłabsza drużyna ligi, która czasem potrafi zaskoczyć ale dziś nie widzę szans żeby wygrali ten mecz. Powinno spokojnie siąść Nashville 1 (1x2) po kursie 1,65 ale jak pisąłem to NHL i nigdy nie wiadomo czy nawet tak słaba drużyna jak Oilers nie dotrwa do dogrywki.

NY Rangers - Florida Panthers. Rangers w ostatnich tygodniach to jedna z lepszych drużyn w lidze. Panthers potrafią zaskakiwać i to bardzo a Rangers u siebie grają gorzej niż na wyjazdach. Mimo wszystko myślę, że NY to wygra. Pytanie czy w regulaminowym czasie czy później. NY 1 ML 1,45/ 1 (1x2) 1,75.

Dalej. Boston Bruins - New Jersey Devils. Ostatnio konsekwentnie gram w meczach New Jersey Devils under 5,5(ostatnio obniżyli do under 5) i tylko raz mi ten typ nie wszedł - (padło 5 bramek=zwrot). Dziś grają na wyjeździe z Bostonem i kurs na under 5 wynosi 1,78. Ryzyko jest takie, że Bruins to typowo overowa drużyna i nie zdziwi mnie jak w końcu worek z bramkami pęknie aczkolwiek typ warty uwagi. Typ NJD 2 ML kurs 2.12, też ryzykowny ale możliwy. New Jersey jak chyba żadna inna drużyna w ostatnich tygodniach jest zmotywowana żeby wejść do PO, z ostatniego miejsca wciąż pną się w górę a każda porażka może okazać się decydująca ale jak pisze kolejny niepewny typ.

Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs. Tu zagrałbym over 5,5 - kurs 2,15. Wild w obronie grają ostatnio tragicznie, Montreal wcisnął im 8 bramek, Blue Jackets 5, a Toronto to typowo overowy team. Inna opcja, bardziej ryzykowna to ML na Leafs(kurs 2,0) . Też pchają się do PO, a Wild ostatnio grają słabo.

Z innych typów. Odradzałbym w najbliższych dniach granie na najlepsze drużyny ligi czyli Vancouver i Philadelphię. Obie zapewniły sobie awans do playoff i często występuje syndrom rozprężenia. Nie jest powiedziane, że zaczną przegrywać ale ostatnia porażka Canucks u siebie z Phoenix pokazuje, że to nie są żadne pewniaki. Dziś mecz z Capitals czyli zagrają ze sobą dwie najlepsze obecnie teamy wschodu i jak ktoś lubi ryzykować to postawiłbym Washington 2 ML po kursie 2,35. Washington w ostatnim czasie gra naprawdę fajnie, Ovechkin wreszcie gra na miarę oczekiwań, zresztą ostatnie 10 meczów Capitals to 9 wygranych i jedna porażka. Ale to mecz na szczycie, żaden pewniak więc podkreślam, że to ryzykowny typ.

Zostaje jeszcze Montreal i Phoenix. Oba teamy w gazie, oba grają u siebie i oba teoretycznie powinny wygrać swoje mecze. Tyle, że ich przeciwnicy Buffalo i St.Louis to cholernie nieprzewidywalne teamy.

Pozdro, jak nic z tego nie wejdzie nie miejcie żalu ;)

/edit
Owca dziś nie zagra w Capitals dlatego ją tego meczu nie ruszam.

Wróć do „Bukmacherka”