Re: LIGA HAXBALL

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Re: LIGA HAXBALL

Post autor: Chlopaczek » 25 mar 2011, 18:59

Wyslannik La Gazzetta dello Sport w Polsce przeprowadzil wywiad z Adidas Pro Team. Wschodzace gwiazdy ligi mowia jedni nadzieja na przyszlosc wieszcza drudzy. Zjednuja sobie kibicow radosnym stylem bycia polaczonym z dziecieca infantylnoscia. Na ich mecze wala tlumy a dziadkowie marza o takich chlopakach dla wlasnych wnuczek.
Na nasze pytania odpowiadali LeoMessi10 i LubiePlacki.

Na wstapie powiedzcie nam pare slow o sobie. Skad sie znacie jak trafiliscie do ligi pilka.pl?
LeoMessi10: Kolegę Play'a poznałem na turnieju 1vs1, a kolegę LubiePlacki poznałem tutaj na forum i tak to się wszystko zaczęło.

LubiePlacki: Byłem zainteresowany ligą pilka.pl i Majer mi zaproponował bym odezwał się do LeoMessiego gdyż on szukał zawodników do swojej drużyny i w ten sposób się poznaliśmy.

Debiutujecie w lidze. Jak sie czujecie w tej roli?
LM: Czuje się dobrze chociaż jesteśmy beniaminkiem to myślę ze będziemy dobrą drużyna.

LP: Dosyć komfortowo ponieważ nikt nie oczekuje od nas cudów więc nie czujemy presji.

Jakie macie cele na ten sezon?
LP: Nasz cel to pokazać na co nas stać i że jesteśmy w stanie być czołową drużyna w lidze.

LM: Nasze cele to sprawienie jakiejś niespodzianki w lidze i nie zajęcie ostatniego miejsca co na 1 sezon i małe zgranie będzie trudne ale myślę ze damy radę.

Szczegolnie wasza gra w obronie kuleje. Trenujecie ze soba pomiedzy meczami ligowymi?
LM: Staramy się jak najczęściej ze sobą grac i się zgrywać ale wiadomo ze nie zawsze mamy czas.

LP: No defensywa to nasz najsłabszy punkt lecz trenujemy ją jak tylko mamy czas.

Czy w zwiazku z ta slaba gra nabor do zespolu jest ciagle otwarty? Czy Play ma wciaz pelne zaufanie na pozycji bramkarza?
LP: Nabór jest obecnie zamknięty kto nie korzystał w porę niech żałuje[usmiech]. Play ma nadal pełne zaufanie z mojej strony nie skreślam go po 2 meczach, miejscami ma przebłyski gry bramkarza na światowym poziomie.

LM: Nie planujemy nikogo zatrudniać i Play ma u mnie pełne zaufanie, ponieważ w poprzednim meczu miał pecha bo miał lagi wiec nie zapisuje tego jako minus.

Wystartowaliscie od dwoch porazek. Czy taki obrot sprawy was nie zalamie? Jak motywacja w druzynie?
LM: Nie załamuje nas to, ponieważ wiemy ze tutaj są zaawansowani gracze i nigdy nie ma łatwego początku, a morale są bardzo dobre nawet po porażkach.

LP: Morale w drużynie są jak najbardziej dobre porażki tylko nas wzmacniają i lepiej przygotowują do następnych spotkań.

Wasza prostolinijnosc i pozytywne nastawienie zjednalo wam wielu zwolennikow. Wiemy ze kibicuje wam Chlopaczek z Nike Team. Rowniez Marco van Basten z GPE wypowiada sie o was bardzo cieplo. Jak sie gra dla takich kibicow?
LM: Mnie to motywuje tak jak resztę zespołu i przecież Chłopaczek i Marco Van Basten maja wykupione u nas karnety wiec nam to nie przeszkadza i ciesze się ze ktoś nas pochwala.

LP: Oczywiście, że tak poparcie zawodników z innych drużyn tym bardziej nas motywuje do dobrej gry.

Wasze marzenia? Chcecie sie wypromowac i zasilic lepsze na chwile obecna druzyny? Macie jakichs swoich faworytow do ktorych chcielibyscie zdobyc angaz?
LM: Ja chciałbym zagrać w GPE albo Juve, ale za wcześnie jest by myśleć już o jakimś transferze ale to jest takie moje małe marzenie.

LP: Na razie nie myślimy o zmianie drużyny koncentrujemy się na następnym spotkaniu. A nasze wspólne takie małe marzenie to zrobić z naszej drużny czołowy zespół.

Homosiow z forum oraz administrator Agnieszke na pewno interesuje czy macie dziewczyny. Uchylcie rabka tajemnicy.
LP: [smiech] Ja obecnie nie mam gdyż muszę przyznać że jestem trochę wstydliwy...

LM: [tajemniczo] Oficjalnie nie mam.

Kolejna kwestia ktora nurtuje wszystkich: czy LubiePlacki naprawde lubi placki?
LM: Lubi,lubi i to bardzo, a najbardziej to serniki [smiech]

LP: Więcej niż lubię ja je uwielbiam. Poza krowimi za tymi nie przepadam [smiech].

LeoMessi jestes kibicem Barcelony czy po prostu Messiego?
LM: Jestem fanem FC Barcelony od bodajże 2003 albo 2004 roku gdy Ronaldinho jeszcze czarował na boisku, a potem pałeczkę przejął po nim Messi.

Dziekuje za rozmowe i zycze sukcesow.
LM: Dopisz że w La Masii też móglbym zagrać.

Wróć do „Wracając Do Meritum”