AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1044

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 mar 2011, 17:26

Czemu niedobrego? Jak dla mnie sytuacja została trafnie zinterpretowana jako wygłupy. Przecież nikt tego nie potraktował jak bójkę czy choćby niesnastki (mam nadzieję)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 mar 2011, 18:08

Czy normalną praktyką postępowania w codziennych relacjach może być kopanie ?
Makabra.
Znasz relacje wewnątrz szatni w zespołach? Nie? Bo to bardzo specyficzne środowisko i porównywanie tego do czegokolwiek innego jest oznaką głupoty.
Piłkarze na treningach i po nich robią względem siebie rzeczy daleko wystające poza normy.
Ibrahimović to bardzo specyficzny gość, ale to, co się zdarzyło na tym treningu Szwecji, po prostu się zdarza. Dość często nawet między dobrymi kumplami w zespole, którzy znają granice tolerancji.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 mar 2011, 18:17

Czemu niedobrego? Jak dla mnie sytuacja została trafnie zinterpretowana jako wygłupy. Przecież nikt tego nie potraktował jak bójkę czy choćby niesnastki (mam nadzieję)
Widziałeś post kibica Chelsea? Nie wie o co chodzi a pisze głupoty.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 mar 2011, 18:19

mete pisze:Widziałeś post kibica Chelsea? Nie wie o co chodzi a pisze głupoty.
Kajo ma swoje dni i ostatnio nie potrafi wytrzymać bez prowokacji. Traktuj to raczej jako normę :wink:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2889

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 mar 2011, 18:48

Ostatnio grając w piłkę kumpel co grał w drużynie przeciwnej sfaulował 2 razy pod rząd ode mnie kogoś (a oprócz niego to ludzie, z którymi parę razy grałem ale nie znam ogólnie) więc mu powiedziałem żeby się ogarnął, ten coś tam pieprzył pod nosem i akurat koło mnie przechodził to mu powiedziałem, że się uspokoił bo jak koło mnie podbiegnie to mu zajebie i go odepchnąłem. Jakąś chwilę później mi i jemu przeszło i atmosfera była normalna i na spokojnie wróciliśmy razem autem na osiedle. :wink: Szukanie czegoś gdzie nic nie ma jeśli chodzi o Zlatana, ale to już problemów kibiców innych drużyn.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 mar 2011, 20:41

Ponoć Borriello ma wrócić i zostać oddany za drugą połówkę Boatenga. W takim wypadku chyba można by się pokusić o jakąś dopłatę i wzięcie w drugą stronę Criscito. Daliśmy już Genoi połówkę Paloschiego(nie wiadomo za co) i jeżeli oddamy całego Borriello za połówkę Boatenga to nie wyjdziemy na tej operacji na plusie. Boateng musi być nasz i Borriello oddałbym tam bez żalu(za numer, który nam wywinął w lecie) i zrobił podwaliny pod transfer Mimo.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 mar 2011, 20:56

Przecież Borriello po takim sezonie w Romie jest na pewno wart więcej niż 10 milionów euro, a połowa karty Boatenga na pewno nie jest tyle warta. Mam nadzieję, że jeśli do takiej transakcji dojdzie, to albo za Criscito, albo za któregoś z młodych graczy dodatkowo, albo za Amelię, w innym przypadku to jest bardzo niekorzystne dla nas.
Swoją drogą dziwią mnie te informacje o odejściu Amelii po sezonie - jak gra, to się prezentuje super, a tu informacje o Marchettim, który wcale nie wyglądał w lidze lepiej.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6635

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 mar 2011, 21:02

Wilmore pisze:Swoją drogą dziwią mnie te informacje o odejściu Amelii po sezonie - jak gra, to się prezentuje super, a tu informacje o Marchettim, który wcale nie wyglądał w lidze lepiej.
I który w tym sezonie w ogóle nie gra. Bez sensu ruch.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 28 mar 2011, 22:32

Amelia jest świetnym rezerwowym i do jest bezdyskusyjna sprawa. Grzeje ławę bo grzeje ale jak gra to jest pewny i nic nie można mu zarzucić, jeśli już miałbym go na kogoś z ligi włoskiej wymieniać to na bramkarza Palermo Salvatore Sirigu.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 mar 2011, 22:36

Wilmore pisze:Swoją drogą dziwią mnie te informacje o odejściu Amelii po sezonie - jak gra, to się prezentuje super, a tu informacje o Marchettim, który wcale nie wyglądał w lidze lepiej.
Amelia nie chce zostać w Milanie, ponieważ nie gra. A słyszałem, że Milan chce go wykupić.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 mar 2011, 22:44

Wilmore pisze:Swoją drogą dziwią mnie te informacje o odejściu Amelii po sezonie - jak gra, to się prezentuje super
Jak gra, a tych meczy było w tym sezonie pięć na krzyż. Może po prostu ma większe ambicje niż drugi bramkarz nawet w takim klubie jak Milan. Pamiętajcie że on swojego czasu uchodził za naprawdę duży talent, tyle że popełnił błąd zbyt długo siedząc w Livorno. W pewnym momencie przestał się rozwijać, bo brakowało mu w klubie konkurencji, która motywuje piłkarza do podnoszenia umiejętności.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 mar 2011, 23:08

Amelia nie chce zostać w Milanie, ponieważ nie gra.
Skąd masz takie informacje? Bo miesiąc temu góra była wypowiedź Amelii, w której mówił, że marzy o zostaniu w Milanie i ma nadzieję zostać wykupionym w lecie. I to już padło po pierwszych plotkach o Marchettim i po zimowym mercato. W kilku źródłach czytałem więc dokładnie odwrotne od Twoich informacje. ;)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 31 mar 2011, 19:12

A'propo Zlatana:

parę statystyk za LGdS:

--------------------------------------

Drużyna zdobywa gola,który daje 3 lub 1 pts (wykluczone więc porażki i remisy):

Procentowy udział piłkarza w tych bramkach:

Zlatan (Milan) 17 z 24 - 74%
Messi (Barca) 18 z 26 - 69%
Cavani (Napoli) 13 z 19 - 68%
C Ronaldo (Real Madryt) 13 z 22 - 59%
DiNatale (Udinese) 10 z 18 - 56%
Eto'o (Inter) 11 z 20 - 55%
Tevez (Man City) 9 z 19 - 47%

Liczba punktów,w zdobyciu których pomogły bramki zdobyte przez danego zawodnika:

Messi 50 pts
Zlatan 41 pts
C.Ronaldo 39 pts
Cavani 35 pts
Eto'o 29 pts

mała dygresja - Barcelona ma zdecydowanie więcej punktów niż Milan na tym etapie sezonu (78 do 62),więc prymat Messiego nie dziwi

Procentowy udział w kluczowych bramkach (pod pojęciem 'udział' pewnie mają na myśli także asysty):

Zlatan 68%
Cavani 54%
Eto'o 46%
Pedro 45%
Messi 40%
Tevez 38%
C.Ronaldo 37%

Statystycznie i indywidualnie Ibra to king of the world,mnie niepokoi jedno - aż takie uzależnienie drużyny od formy tylko 1 zawodnika :o Sucha statystyka poraża...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 mar 2011, 19:34

Drużyna która jest w przebudowie potrzebuje właśnie takiego gracza, który wygra mecze, w których wychodzą braki kadrowe. Zlatan się z tego wywiązuje znakomicie. Ostatnio jest w dołku, ale nie zmienia to tego, że rozgrywa wielki sezon i jest w grupie najlepszych napastników na świecie w tym sezonie. Myślę, że w przyszłym sezonie po odpowiednich wzmocnieniach siła drużyny będzie się dzielić na więcej ogniw.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 31 mar 2011, 19:58

Statystycznie i indywidualnie Ibra to king of the world,mnie niepokoi jedno - aż takie uzależnienie drużyny od formy tylko 1 zawodnika :o Sucha statystyka poraża...
Szczególnie w meczach o wysoką stawkę.
Drużyna która jest w przebudowie potrzebuje właśnie takiego gracza
Uzasadniają to ostatnie mecze, kiedy Zlatan był/jest pod formą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”