Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 553

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 02 kwie 2011, 15:46

"Dziękuję sędziemu za zostawienie na boisku Vidicia. 10 a 11 graczy to zawsze różnica"---> Podziękowaliście za pozostawienie Luiza?

Właśnie za takie mecze polubiłem ten klub. Szkoda, że nie oglądałem. Opiszcie na chłodno jak to wszystko wyglądało.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 02 kwie 2011, 15:49

Wiedziałem, że będziecie z czymś takim wyjeżdżać... Pamiętacie jak Giggs powinien wylecieć w tamtym meczu w pewnym momencie? Tak, wiem, że to było w końcówce. Sędzia się mylił, ale nie tylko na naszą korzyść.

EOT

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 kwie 2011, 15:54

smurano pisze:Opiszcie na chłodno jak to wszystko wyglądało.
w rożnych chyba z 15 do 0 dla United.
WHU dobrze się bronił, United z początku fatalnie, dlatego karne, słuszne zresztą. Vidic powinien wylecieć jak chyba Ba przewrócił, gdy ten miał już przed sobą Kuszczaka. Dostał żółtą tylko, po przerwie od razu znów faulował, na żółtą, nie dostał żadnej. Później Rooney świetnie przyjął i strzelił na 2:1. Karny wątpliwy, bo Upson został trafiony w rękę z bliska i żadnego ruchu nią nie wykonał.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 02 kwie 2011, 15:58

W rożnych było 18-0 dla United ;) .Ruchu ręką nie wykonał ? Evra też :mrgreen:

Teraz trzymać kciuki za B'burn :jupi:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 kwie 2011, 16:09

SexyBitch pisze:Ruchu ręką nie wykonał ? Evra też :mrgreen:
Sytuacji z Evra nie widzialem, bo ogladalem tylko II polowe, ale w przypadku Upsona sedzia nie mial absolutnie zadnych podstaw, aby podyktowac rzut karny. Ba, wszystko swiadczylo o tym, ze tego karnego nie powinno byc. Nabicie bylo z bardzo bliskiej odleglosci, Upson nie wykonal ruchu reka w kierunku pilki, ulozenie jego reki bylo naturalne. Wszystko idealnie pasuje i jest doskonalym przykladem, kiedy w mysl przepisow nie ma mowy o zagraniu reka, ktore skutkuje reakcja arbitra i przyznaniem rzutu wolnego bezposredniego badz rzutu karnego jezeli zdarzenie mialo miejsce we wlasnym polu karnym. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 kwie 2011, 16:10

Sędzia spokojnie się wyborni z podyktowanej jedenastki. Tak nie było ruchu ręką, ale widać ewidentnie jak Upson przesuwa ciężar ciała na lewą stronę przy tym zagraniu. Sedzia spokojnie miał prawo wskazać na wapno.
Błąd popełnił w pierwszej połowie kiedy Vidic powinien wylecieć z boiska, tak tam należała się czerwona kartka.

Kolejna kapitalna remontada jak to mawią Hiszpanie. Czułem jakoś nawet po drugim karnym dla WHU, że w tym meczu nie będzie najgorzej i tak też było. Świetne zmiany Hernandeza i Berby. Zupełnie nie mogę pojać dlaczego Bułgar w tym meczu zaczął na ławce rezerwowych i graliśmy Parkiem podwieszonym pod Rooney'a. 2 tyg. Berbatov siedział w Manchesterze na kadrę nie pojechał, wypoczęty o co kaman? Czyżby jednak prawdą były pogłoski o jakimś konflikcie, i o jego sprzedaży w lecie? :roll: Bo inaczej cieżko to sobie wytłumaczyć, czemu nie wyszedł od 1 minuty. Zmiana kapitalna, chyba piłki nie stracił ani razy, i nie miał niecelnego podania.

Vidic katastrofalny, przypomniał mi się Mediolan 2007, wtedy też po kontuzji i dawał podobny cyrk jak dziś.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 02 kwie 2011, 16:24

arek_ahig pisze:
SexyBitch pisze:Ruchu ręką nie wykonał ? Evra też :mrgreen:
Sytuacji z Evra nie widzialem, bo ogladalem tylko II polowe, ale w przypadku Upsona sedzia nie mial absolutnie zadnych podstaw, aby podyktowac rzut karny. Ba, wszystko swiadczylo o tym, ze tego karnego nie powinno byc. Nabicie bylo z bardzo bliskiej odleglosci, Upson nie wykonal ruchu reka w kierunku pilki, ulozenie jego reki bylo naturalne. Wszystko idealnie pasuje i jest doskonalym przykladem, kiedy w mysl przepisow nie ma mowy o zagraniu reka, ktore skutkuje reakcja arbitra i przyznaniem rzutu wolnego bezposredniego badz rzutu karnego jezeli zdarzenie mialo miejsce we wlasnym polu karnym. :mrgreen:

Nie znam przepisów , nie będę się wymądrzać . Natomiast przypomniały mi się MŚ 98' gdzie w pierwszym meczu Włochów Baggio w podobny sposób nabił rękę rywalowi.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 kwie 2011, 16:27

Dla mnie kompletnie inna sytuacja. Wtedy Baggio to zrobił z predmedytacją tutaj Fabio był tyłem i nawet nie widział Upsona, tylko starał się zagrać piłkę w środek pola karnego to raz. Dwa to, że Upson na moje oko przesuwa ciężar ciała na swoją lewą stronę tak żeby to wyglądało to naturalnie bo rękę miał nieruchomą, ale żeby przesunąć się w stronę piłki.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 kwie 2011, 16:37

Ja nie rozumiem jak można pisać, że sędzia nie miał podstaw do odgwizdania jedenastki jak dany piłkarz zagrywa EWDIENTNIE piłkę ręką. Podstawa jest wręcz ewidentna. Inna sprawa, że wcale nie musiał jej odgwizdywać, ale ja niejeden raz mówiłem - jeśli dotykasz futbolówkę ręką to powinieneś się zawsze liczyć z tym, że zostaniesz za to ukarany. Mnie ta cała sytuacja przypomina trochę karny dla CFC na SB. Czyli trochę naciągany, ale drużyna przeciwna nie powinna mieć pretensji.

Chciałbym również zobaczyć jeszcze raz powtórkę z faulu Vidica na Coleu bo nie jestem pewien, że sędzia dobrze postąpił.

Vidić fatalny, Evra podobnie. Graliśmy jednak dobrze i tylko przez błędy wcześniej wymienionych daliśmy gospodarzom szanse na korzystny wynik. Cieszy jednak, że kolejny raz pokazaliśmy jaja. Świetnie poczynał sobie IMO Valencia (naprawdę to nie do wiary jak tak można grać zaraz po powrocie po koszmarnej kontuzji :shock: Jego powrót jest nieoceniony), nie wspoiminając już o Roo. Gibson IMO lepiej od Carricka, który też słabych zawodów nie zagrał. Park poprawnie. Widać potencjał tej drużyny w ofensywie i jeśli pozostali wrócą do pełni formy to naprawdę może b yć tylko lepiej. A dzisiaj było bardzo dobrze.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 kwie 2011, 17:25

Vidic wyglądał dzisaj jak Pique w Kownie :wink: . Rozkręciliśmy się, ale jeszcze pare takich spotkań i będzie ze mną zle. Co do kartki Vidica. Ba tam troszke trzymał...ciężka sytuacja do oceny dla mnie.Roo kapitalne te gole, jeszcze karny Greenowi.Założe się że jacyś imbecyle będą podważać karnego dla nas i mam to w 4 literach po ostatnich wałkach.
Jeszcze na koniec chaotycznego posta-Valencia :shock: , jestem w mega szoku co ten facet gra po kontuzji

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 02 kwie 2011, 19:17

3 mecze bana jak się patrzy. Drogba to samo miał w LM po meczu z Barceloną.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 kwie 2011, 19:34

Znaczy za co zawieszać? Za "fucking what?", "fuck off"? Nikogo bezpośrednio nie obraziłi(Droga z tego co pamiętam dopuścił się haniebnych insynuacji w stronę arbitra), a takich zwrotów jest co mecz co niemiara i również rejestrują to kamery. Rozumiem jednak, że to piłkarz United i przez następny tydzień będzie to tematem szerokiej dyskusji :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 kwie 2011, 20:27

Gratuluje mistrzostwa

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 02 kwie 2011, 20:30

Magnum, nie Ty mi przypadkiem kiedyś zarzucałeś brak wiary w zespół w temacie "Chelsea (zbiorczy)", kiedy mieliśmy kryzys :> ?

Ja się jeszcze wstrzymam z gratulacjami, przeczekam kilka kolejek :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”