AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1051

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 kwie 2011, 18:03

Przypominam, ze Ibra wrocil na mecz z Viola tylko dzieki dziwnej decyzji komisji, bo normalnie by pauzowal. Ta komisja musiala sie wczesniej nagimnastykowac strasznie by pojsc na reke Milanowi, Ibrze, a ten im sie odwdzieczyl. Co mieli zrobic? Kwiaty mu wyslac z przeprosinami? Maicon w wymieniownej wyzej sytuacji tez twierdzil, ze sedzia go zle zrozumial i podobnie jak Ibra mial pecha. Kara za recydywe słuszna i zasłuzona. Chcialoby sie rzec - nareszcie!
Milan zapowiedział już, że będą odwoływać się od tej decyzji - podobnie jak ostatnim razem.
To mnie niepokoi.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 kwie 2011, 18:12

dzieki dziwnej decyzji komisji
Błąd. Normalnej - takie decyzje podejmowane są w stosunku do wszystkich klubów, które mają podstawy do odwołań. Nader często są powoływane, co już Ci udowadniałem, więc nie stosuj demagogii.
Ta komisja musiala sie wczesniej nagimnastykowac strasznie by pojsc na reke Milanowi,
I Parmie, i Lazio, i Juventusowi, i wielu innym klubom.
To mnie niepokoi.
To straszne, że klub broni swoich interesów odwołując się od kar. Trzeba oskarżyć o to wszystkie kluby - znów będzie jeden, jedyny sprawiedliwy Inter, bo on jako jedyny nie odwołuje się od decyzji sędziów. W całej lidze jedyny. :lol:

Ja rozumiem, że Inter przez ostatnie sezony nie musiał się nadto interesować walką o własne sprawy, bo tytuły przychodziły same i bez wysiłku, ale niektórzy chcą i potrafią walczyć o swoje interesy - a raczej nie niektórzy, a większość. To nic dziwnego, odwołanie się od wyroku to rzecz powszechna i normalna nie mająca żadnego związku z tym, co dany klub sobą reprezentuje. Galloppa zachował się skandalicznie wchodząc w rywala z Neapolu parę kolejek temu, a jednak Parma się odwołała i komisja karę zmniejszyła, choć nawet zwiększenie nikogo dziwić nie powinno.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1380
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 kwie 2011, 18:13

Zmniejszą mu karę do 2 jak na moje oko...chyba,że zachowają się jak np. FA w takich przypadkach + potraktują to jako recydywę i zwiększą karę do 6 spotkań :roll:
Milan bez Ibry obecnie jest mocniejszy niż bez niego - jeśli Pato utrzyma wysoką dyspozycję (do boju Basia!) to jestem spokojny o najbliższe 3 mecze...natomiast Roma i Udinese (z Cagliari jako przerwą na oddech) - to będzie prawdziwy test.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2289
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 11 kwie 2011, 18:23

Wilmore pisze:o nic dziwnego, odwołanie się od wyroku to rzecz powszechna

Jak widać nie dla wszystkich, skandaliczne, że Milan się odwołuje.

Mecz trochę mi przypominał ten na Sampdzie w pucharze gdzie też do przerwy 2:0 dla Nas, a później II część bez historii z Naszej strony [ czyt. powiększania przewagi ] i w sumie dobre dowiezienie wyniku.

Nie będzie Ibry na trzy mecze, ale uważam, że mamy je łatwe.Wstydem jest nie wygrać z Brescia czy Bologną czy kogo My tam mamy, jak spartolimy Scudetto to tylko sami sobie.Tak dziś sobie myślałem, że jest mega szansa na duble i to by pięknie wyglądało w słoneczne miesiące maja/czerwca jak Milan będzie posiadaczem Coppa i Scudetto.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 kwie 2011, 18:43

Jak widać nie dla wszystkich, skandaliczne, że Milan się odwołuje.
Wiesz co, to jest właściwie zabawne. Nie raz Inter był przez odpowiednią komisję przy FIGC krzywdzony tak, jak na boisku przez panów w żółtym ciągnięty za uszy i to on powinien przede wszystkim od tych wyroków się odwoływać - a jako jedyni się nie odwołują. I gdy odpowiednia komisja zmniejsza kary wszystkim w lidze, które często są sprawiedliwe i ich zmniejszenie jest błędne, to oni, chyba najbardziej przez FIGC krzywdzeni w pierwszej instancji w całej lidze, jako jedyni mają utrzymane wyroki w mocy.
I jeszcze się złoszczą, jak Milan w drodze wyjątku i tworząc precedensy (w rzeczywistości jako jeden z wielu klubów, bo wyroki dotyczą nawet masy klubów z Serie B, a sprawdzałem tylko ostatnie miesiące) się odwołuje. :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 kwie 2011, 19:52

To pojechali ze Zlatanem :lol: Zaryzykuje trzy mecze bana i powiem ze to banda debili.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 kwie 2011, 20:15

Fajnie, tylko ja nie pisalem krytycznie o instytuacji odwolania, jak probujecie mi wmowic, ale o niebezpiecznej, bezprecedensowej stytuacji jak ewidentne uderzenie przeciwnika, po którym to komisja zlagodzila kare dla Szweda. Oczywiscie, ze wczesniej zmniejszali zawieszenia, ale nie w tak oczywistych kwestiach i to jest niepokojace, bo wlasciwie czemu nie mieli by złagodzic teraz, kiedy przewinienie (choc recydywa) jest o wiele mniejsze? Inna sprawa, ze niektórzy sobie cenia wyczucie sytuacji, honor czy pokorne poddanie sie naleznej kary i odstepuja od mozliwosci odwolania, gdy sytuacja jest klarowna. Jak widac nie wszyscy sobie to cenia, choc wszyscy lubia o tym pisac.

I oczywiscie Wilmore poza słodkim pierdzeniem licze abys przedstawil faktografie: kiedy FIGC ostatnio zmniejszylo kare za uderzenie rywala, kiedy to Interowi jakis wystepek dyscyplinarny przeszedl plazem. Bo oczywiste, ze tych meczów kiedy to "sedziowie nas ciagneli za uszy" juz nie przedstawisz i pozostanie to twoim slodkim pierdzeniem.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 kwie 2011, 20:32

kiedy FIGC ostatnio zmniejszylo kare za uderzenie rywala,
25 marca.
kiedy to Interowi jakis wystepek dyscyplinarny przeszedl plazem.
Gdzie ja twierdzę coś takiego? Bo moim zdaniem to, co dotyczy Interu i dochodzi do komisji dyscyplinarnej, jest karane zbyt wysoko. Co innego sytuacje boiskowe, gdzie sędziowie robili cuda.
Bo oczywiste, ze tych meczów kiedy to "sedziowie nas ciagneli za uszy" juz nie przedstawisz
Pisałem już, jest ich nader wiele. Choćby taka ręka Adriano, choćby wymuszane karne w lidze. Choćby wirtualne tabele pokazujące, że nie jeden Wilmore to widzi.
pozostanie to twoim slodkim pierdzeniem.
Widzę, że bierzesz przykład z najlepszych. :wink:
Fajnie, tylko ja nie pisalem krytycznie o instytuacji odwolania, jak probujecie mi wmowic, ale o niebezpiecznej, bezprecedensowej stytuacji jak ewidentne uderzenie przeciwnika
Skojarzył mi się w tej sytuacji Jarosław Kaczyński. Napisał jedno, wybuchła afera, szybko zaczął mówić, że tak naprawdę napisał co innego, a już w ogóle co innego myślał i tak naprawdę nikt nie potrafi czytać ze zrozumieniem, bo co z tego, że on napisał X, skoro myślał Y i krytyka za to, co napisał, jest nieuzasadniona.
I ja Tobie personalnie nic nie wmawiam - to Maciek (interista) ośmieszył się pisząc o sytuacji bez precedensu. Jeśli wcześniej przypisywałem to przez pomyłkę Tobie, to przepraszam, ale to chyba nie miało miejsca.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 kwie 2011, 8:07

Berlusconi wczoraj w wywiadzie powiedział, że jeżeli Milan wygra mistrzostwo to do drużyny dołączy jeden lub dwóch mistrzów i marzy by jednym z nich był Ronaldo(co nie realne przynajmniej na tym etapie jego kariery). Trzeba liczyć, że Milan utrzyma miejsce w tabeli i Sylvio dotrzyma słowa. Oby tylko skupił się na pomocy i obronie. I nie wydaje mi się, aby Taiwo lub Mexes byli widziani w oczach Berlusconiego jako mistrzowie, ale Ganso już tak i on może być jednym z nich.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 12 kwie 2011, 8:18

mete pisze:Berlusconi wczoraj w wywiadzie powiedział, że jeżeli Milan wygra mistrzostwo to do drużyny dołączy jeden lub dwóch mistrzów i marzy by jednym z nich był Ronaldo(co nie realne przynajmniej na tym etapie jego kariery). Trzeba liczyć, że Milan utrzyma miejsce w tabeli i Sylvio dotrzyma słowa. Oby tylko skupił się na pomocy i obronie. I nie wydaje mi się, aby Taiwo lub Mexes byli widziani w oczach Berlusconiego jako mistrzowie, ale Ganso już tak i on może być jednym z nich.
ja się cieszę, liga naprawdę będzie wyglądać imponująco w następnym sezonie. Berlusconi na pewno kupi kilku dobrych piłkarzy żeby wzmocnić klub przed LM, w Romie nowy właściciel, którego te wszystkie obietnice może i brzmią jak obietnice polskich polityków, ale kilku ciekawych zawodników pewnie zawita do Rzymu.
Moratti w Interze też planuje małą rewolucję, do tego kilku ciekawych zawodników pojawi się pewnie w Neapolu. Jak co roku Juventus kupi kilka niezłych nazwisk, we Florencji też będą chcieli zmienić kadrę po kiepskim sezonie, podobnie Palermo.
Do tego zawsze Genoa i Lazio + może Udinese zainwestuje. Ciekawie będzie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 kwie 2011, 10:08

Coraz częściej mówi się o Hernanesie w kontekście odejścia Pirlo. Ciekawe ile Lolito by za niego zażądał? Hernanes za Pirlo, Ganso za Seedorfa, Mexes i Taiwo i mercato byłoby piękne.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 kwie 2011, 10:35

I nie wydaje mi się, aby Taiwo lub Mexes byli widziani w oczach Berlusconiego jako mistrzowie
Nie widzę w tym żadnego problemu, by Berlusconi w lecie po zakontraktowaniu Mexesa powiedział, że to pierwszy z zapowiedzianych mistrzów. ;)
Mam nadzieję, że C. Ronaldo w klubie nie zobaczę przynajmniej w ciągu najbliższych dwóch lat. Finansowo to nieosiągalne, a sportowo niepotrzebne. Mam nadzieję, że chora ambicja Berlusconiego nie zadziała tutaj na szkodę klubu.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 12 kwie 2011, 16:06

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 kwie 2011, 17:35

Ciekawy news, ile tu prawdy?
Bardziej trzeba zadać pytanie, który Europejski klub za tym stoi. Prezes Corinthians już o tym mówił, ale nie zdradził klubu.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2923

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 kwie 2011, 20:23

A kto w ostatnim czasie robić dość dziwne, na pierwszy rzut oka, ruchy w celu zakupu piłkarzy :?: Ja widzę tylko jednego kandydata :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”