Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post autor: petru » 16 kwie 2011, 22:09

Ja się nie zgadzam, jestem pewien, że miejsce drugie albo trzecie zajmie Lech. Oby nie pierwsze :). Ten zespół musi zacząć punktować, bo ma graczy o wiele lepszych niż Lechia i Legia i ich obecna pozycja to wynik wysokiej nieudolności. Ale to nie może wiecznie trwać, ta drużyna musi zacząć punktować. Odrobina regularności i i utwierdzą się na trzecim miejscu, tym bardziej, że wraca Rudnevs. Zresztą to nie tylko Polonia, to polska domena, że drużyny, które już się skreśliło za fatalną grę zaczynają nagle trybić i z nieodrabialnej straty zaczynają się liczyć. Tak było z mistrzem rok temu, dwa lata temu :). Pamiętamy jak bardzo musiała się Legia postarać, by wypaść w poprzednim sezonie z pierwszej trójki. Grali fatalnie, ale byli w czołówce i musieli końcówkę zagrać na poziomie drużyny z miejsca spadkowego. I paradoksalnie Lech dla mnie jest faworytem do wicelidera i Pucharu Polski. Chyba, że znowu trener się postara niezwykle logicznym i uzasadnionym taktycznie wypuszczeniem Stilicia na atak lub Mikołajczaka w pierwszym składzie i tak w kółko :). Czołówka ligi musi być niezmienna, bo są za duże różnice potencjału, po rundzie wiosennej było to postawione na głowie - Wisła wróciła, wróci Lech. I tak mamy dużą zmianę w postaci Jagiellonii i beznadziejnej Legii. Nie wierzę by Lechia, Polonia na dłuższą metę dały radę. Dlatego tak ważny był dzisiejszy mecz, trzymałem kciuki za remis, ewentualnie Legię. Lech wdrapując się po truchłach rywali dołączył do czołówki, nie muszą liczyć na wpadki rywali, teraz to tylko utrzymać. Tak to widzę.

Wróć do „Polska”