Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 829

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 kwie 2011, 3:07

Gdybym byl fanem Arsenalu to juz dawno domagalbym sie odejscia Wengera.

Ktory to juz sezon bez trofeum? 6?
dla mnie wenger to synonim porażki.
Ten klub jest tu, gdzie jest właśnie z powodu Wengera. Gdyby nie Wenger to nie byłoby takiej rozpusty. Jak wyglądało to wcześniej?
Od sezonu 94/95 pozycje wstecz koncowe w lidze to.. 5. miejsce, 12., 4., 10., 4., 1., 4., 2., 6., 4., 7., 7., 6, 10..

Odkąd przyszedł Wenger wygraliśmy trzy mistrzostwa krajowe i 4 puchary krajowe. Oprócz tego Wenger zaprowadził ten klub do pierwszego w historii finału Ligi Mistrzów który został przegrany 2-1 w okolicznościach jakie dobrze znamy i pamiętamy. 6 lat to dla tego klubu nie jest dużo. Taka Barcelona też miała 6 lat bez trofeów, no ale wtedy nie było piłki.pl (chyba :lol: ), Twittera i innych rzeczy. Względnie dla tych klubów 6 lat to naprawdę nie jest dużo bez pucharu. :] No ale nastały takie czasy że jest pierdyliard kibiców sukcesu i tyle. Kto tam patrzy na historię. Kogo obchodzi to, że bez Wengera pewnie byśmy nie wygrali tych siedmiu pucharów w ostatnich 13 czy ilu tam latach.

Innymi słowy - mówimy Wengerowi "dzięki że uczyniłeś nas najlepszych w historii klubu ale teraz wypieprzaj bo już nie wygrywasz tego co wygrywałeś mimo że nikt nigdy wcześniej tego nie wygrywał" :lol:

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1533
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 18 kwie 2011, 10:42

Kamil232 pisze:Wczoraj w Gran Derbii to była żenada, w pierwszej połowie sędzia dolicza 2 minuty i kończy 5 sek przed upływem drugiej minut.
Doliczył minutę, skończył 3 sekundy przed czasem :P
Obrazek

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 kwie 2011, 10:49

Jak myślicie: czy Arsenal tracąc wczoraj w ten sposób dwa punkty przebił wyczyn z meczu z Newcastle, czy jednak nie? "Kanonierzy" takimi głupimi remisami pozbawiają się szans na tytuł. Przecież gdyby wygrali te dwa wspomniane przeze mnie mecze mieliby do Manchesteru tylko dwa punkty straty. Wtedy zwycięstwo w bezpośrednim starciu dałoby im fotel lidera. Tymczasem zamiast gonić "Czerwone Diabły" to Arsenal zremisował cztery z ostatnich pięciu spotkań, gubiąc tym samym aż osiem punktów! Żal mi Arsenalu, bo to ich wolałbym widzieć wznoszących trofeum, a nie Manchester, ale trzeba przyznać, że robią wszystko by tego nie osiągnąć.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 kwie 2011, 11:24

Nie możemy zapomnieć również, że United też przynajmniej dwukrotnie w podobny sposób tracili punkty - wyjazdy z Evertonem oraz z Fulham, gdzie zwycięstwa mieliśmy na wyciągnięcie ręki i w końcówkach je straciliśmy pomimo całkiem dobrej gry.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 kwie 2011, 11:30

red85 - jeszcze bym tu wymienił wyjazdowy mecz z Birmingham, gdzie sędzia was okradł przy golu Bowyera w końcówce.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 kwie 2011, 13:09

Jeszcze bym dodał WBA u siebie :D Arsenal od zawsze traci głupio punkty,moim zdaniem brakuje im piłkarz z charakterem ktorzy w odpowiednim momencie pocisneli by ekipe do przodu, kiedyś był Vieira Henry Adams Pires czy Ljunberg a teraz często kiedy nie idzie nie ma na boisku mentalnych liderów.W MU takimi są Rio,Vida czy Roo, w Arsenalu takich nie widze,może Wilshere za pare lat. :D

Awatar użytkownika
prawiehenry
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prawiehenry » 18 kwie 2011, 18:52

Ja powiem tylko tyle, jak komuś nie odpowiada praca Wengera nie musi kibicować Arsenalowi, jak komuś nie odpowiada gra Arsenalu nie musi temu klubowi kibicować, ja na Wengera nie mówię złych słów nigdy. Wydaje mi się, że tym się odznacza prawdziwy kibic, że jest ze swoim klubem na dobre i na złe. Nie musicie odpowiadać na mój post ale śmiać mi się chce z osób krzyczących "wywalić Wengera". To są sezonowcy, nie kibice. Dziękuje tyle w temacie :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 kwie 2011, 18:57

Ludzie, którzy chcą zmiany trenera to sezonowcy? Proszę wyjaśnij mi ten tok rozumowania, bo nie widzę w nim sensu.

Awatar użytkownika
prawiehenry
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prawiehenry » 18 kwie 2011, 19:02

Nie patrzą na to co Wenger zrobił przez okres swojej pracy, tylko oceniają go za ostatnie pięć spotkań, wcześniej pisał o tym Magnum.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 kwie 2011, 19:04

Bo w sporcie nie ma miejsca na sentymenty. Tak jak piłkarza nie wystawia się do gry za nazwisko, tak i trenera nie można wiecznie trzymać za dawne zasługi skoro od dłuższego czasu nie widać pozytywnych efektów jego pracy.

Lewan90
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lewan90 » 18 kwie 2011, 19:06

prawiehenry pisze: Wydaje mi się, że tym się odznacza prawdziwy kibic, że jest ze swoim klubem na dobre i na złe.
Ale czy osoby które krzyczą żeby wywalić Wengera (nie dziwie im się) wypierają się Arsenalu? Nie, wręcz przeciwnie. Chcą dobra klubu bez względu na przeszłość i sentyment. Śmieszne to trochę, cenzura na usta i kara w postaci nazwania kogoś sezonowcem. Jak chcieli wywalić Benka (btw, jeden z największych nieudaczników na wyspach) też były takie same głosy. Kto chciał jego wywalania z miejsca nazywany był zdrajcą i sezonowcem. Nie mówię że Wenger zrobił mało dla Arsenalu, ba, nie mówię nawet że powinien odjeść. Ale takie głosy też trzeba brać pod uwagę, albo chociaż się z nich nie naśmiewać. Nie chce przypominać ale to już... 5 lat? 6? Dla takiego klubu jak Arsenal? Trochę dużo. Dodając do tego zwalanie winy na sędziów, ogromne pieniądze jakie są wpompowane w inne kluby a w Arsenal nie, mecze w niedziele czy takie szopki (pomijam kogo to wina) jak z Kennym to mamy trochę obraz bezsilności jednego z najbardziej utytułowanych mangaerów na wyspach. Przykre.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2011, 19:07 przez Lewan90, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 kwie 2011, 19:07

prawiehenry pisze:Nie patrzą na to co Wenger zrobił przez okres swojej pracy, tylko oceniają go za ostatnie pięć spotkań, wcześniej pisał o tym Magnum.
Ja to rozumiem ale z drugiej strony to ile lat można trzymać trenera za zasługi :?: Nieraz potrzebny jest po prostu świeży powiew i tyle ;)

Awatar użytkownika
prawiehenry
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prawiehenry » 18 kwie 2011, 19:09

A czy sir Alex Ferguson w ManU zawsze miał sukcesy, czy miał też odrobine gorsze sezony? Ja uważam, że Wenger to dobry menager i nie należy go zwalniać, bynajmniej jeszcze nie teraz, ciekawe co byś śpiewał jak za rok zdobyłby trzy puchary, ciekaw jestem czy dalej chciałbyś go zwalniać..

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 kwie 2011, 19:12

prawiehenry pisze:A czy sir Alex Ferguson w ManU zawsze miał sukcesy, czy miał też odrobine gorsze sezony? Ja uważam, że Wenger to dobry menager i nie należy go zwalniać, bynajmniej jeszcze nie teraz, ciekawe co byś śpiewał jak za rok zdobyłby trzy puchary, ciekaw jestem czy dalej chciałbyś go zwalniać..
A gdyby a sryby a czyżby ... Ja nie pamiętam sześciu sezonów bez trofeum w Manchesterze były słabsze okresy ale góra 3 lata. Fakt Wenger jest świetny ale tak jak już pisałem wcześniej - świeży powiew może bardzo mocno pomóc ;)

Awatar użytkownika
prawiehenry
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prawiehenry » 18 kwie 2011, 19:15

majer13 pisze:świeży powiew może bardzo mocno pomóc ;)
Fakt tutaj muszę się zgodzić, ale trzeba pamiętać o tym że może pogorszyć i nie wolno zapominać o tym jakim szacunkiem darzą Wengera zawodnicy. Dobra każdy ma prawo powiedzieć swoje zdanie, może trochę nie tak mnie zrozumieliście nie naśmiewam się z tych którzy chcą odejścia bossa ale wyraziłem swoje zdanie na ten temat, swojego na pewno nie zmienię. Z resztą po to jest chyba forum żeby każdy mógł swoje zdanie przedstawić na dany temat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”