Proponuję co niektórym obejrzeć sobie faul Pepe, możecie pobrać np stąd:
http://www.mediafire.com/?c2q82hb6be40f98
Ja oglądam akcję już ze 20 raz i nadal jestem przekonany że czerwo w 100% zasłużone (co nie zmienia faktu, że nie każdy sędzia by po czerwoną kartkę sięgnął). Pepe atakuje nogę Alvesa, a ten ewidentnie próbuje uciec bo, jestem przekonany, że gdyby nogę zostawił to za chwilę byłby w szpitalu, co najpiękniejsze widząc uciekającą nogę Alvesa, Łysy próbuje jeszcze ją dosięgnąć (ewidentny ruch w kierunku uciekającej nogi). Dla mnie sytuacja nie podlega absolutnie żadnej dyskusji. Nie wiem czy Mourinho zrobił niektórym wodę z mózgu, czy oglądacie powtórki nagrywane kalafiorem, czy też bazujecie na tym co widzieliście wczoraj, bo kartka była (jak dla mnie) w 100% zasłużona i na bank gdyby to Alves zaatakował tak Pepe napisałbym to samo. A to, że Brazylijczyk zdołał cofnąć nogę (ewidentnie ucieka, bez jaj...) w żaden sposób nie jest okolicznością łagodzącą. Należy jedynie pochwalić Starka, że nie bał się pokazać czerwa. Przepisy w tym punkcie są całkowicie jasne, to nie jest prawo gdzie usiłowanie zabójstwa, podlega znacznie niższej karze niż zabójstwo. Próba brutalnego zaatakowania piłkarza musi być ukaraną czerwoną kartką niezależnie od tego czy się powiodła czy też nie.
Natomiast do wspomnień wcześniejszych półfinałów się nie ustosunkuję bo są żałosne.