Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post autor: ddemon » 30 kwie 2011, 13:42

Poprzedni post miałbyć ostatnim ale odpiszę :P Mam nadzieję że jasno :)
Morrow pisze:
Odżegnuje się od mówienia, że Barcelona kradnie bo to Stark sędziował ten mecz mimo, że gracze Barcy bardzo chcieli mu pomóc. Ale jak Niemiec nie wypaczył wyniku to nie wiem co miałby zrobić żeby można było tak powiedzieć? Nie uznać bramek Messiego? Wtedy moglibyśmy mówić o wypaczaniu? Jakby Real nie grał Barcelona do czasu wyrzucenia Pepe w ataku nie istniała, było jasno widać, że bramki były konsekwencją zejścia Portuglaczyka i wtedy gra Królewskich się posypała więc chyba z całą pewnością można stwierdzić, że wpłynął na wynik, hę?
Stark miał takich a nie innych asystentów, Marcelo powinnien dostać czerwo więc dla mnie się wyrównuje...Mówienie że wszystkie faule były następstwem frustracji,czerwonej kartki Pepe jest głupotą - czy genialny Mou nie powiadomił swoich piłkarzy skoro gra tak często w 10 że mecz trwa 90 min a nie do momentu czerwonej kartki?
Najlepiej jest na kogoś zwalić na sędziego,Barcelone a nie ponosić samemu winy za porażkę..I biorąc sytuację jeszcze raz Pepe na 10 sędziów dałoby 5 czerwonych kartkę i proszę nie odwoływać się sędziami z Anglii,Szkocji bo to jest nonsens również możemy wziąść z Polski gdzie są pomyłki i byle gówno jest czerwona kartka będzie to wyznacznik? Nie..Każdy sędzia sędziuje "po swojemu" hm..dziwnie to zabrzmiało więc ma swoje kryteria które nie powinno się tak różnić ale wiadomo jaki jest futbol w Anglii jaki w Hiszpanii czy w Niemczech - wystarczy prześledzić te ligi i inne aby mieć wyznaczniki a nie kierować się jednym stereotypem w Anglii to by nie przeszło,czy jak nie którzy piszą Stoke niech zagra przeciwko Messiemu..Niech zagrają,niech dostaną się do LM gdzie puchary rządzą się swoimi prawami i sędziowanie się nieco różni(pewnie gracze Stoke mieliby po kilka kartek więcej niż w PL) oraz najważniejsze zespoły grają też inaczej.Dopóki nie awansują to możemy wszyscy gdybać jak kibice Realu :P

Hm..gdzieś wyczytałem przetłumaczone bodajże z As-a(w każdym razie madrycka gazeta) że w 70 lub w 80% winnym jest Mou,jego taktyka,filozofia a a mniejsza część uważa że tylko w niewielkim stopniu pomógł sędzia i ogólnie kibice mają dość teraz tych pretensji tylko tu kibice nie potrafią przyznać się do porażki no ale jak pisałem wcześniej zwycięstwo smakuje okazalej :D
Następny mój post na temat GD ukaże się we wtorek.Pozdrawiam :)

Wróć do „Hiszpania”