Polscy kibice - Strona 128

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 04 maja 2011, 23:00

Tu nie chodzi o inne zdanie tylko obrażenie. Niektórzy z was to podobno "ogarnięci" ludzie, a próbujecie zrobić na siłę idiotę z clonera, która akurat w tej sprawie ma rację.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 maja 2011, 23:03

No i po co? Co ci to da? Ja wole osmieszyc i ponizyc.
Piesci sa dla slabych. Wiem cos o tym bo jak bylem mlodszy sila rozwiazywalem podobne sytuacje.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 maja 2011, 23:08

Cloner ma racje? Rozumiem, ze jak powiedzialbym mu, ze Polonia to frajerzy, to ma prawo mi przypier... i nie ma w tym absolutnie nic zlego? :hardkor2:
Luz, ale co tam. Moj dobry kolega myslal podobnie i dostal nagrode w postaci 2/5. :lol:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2275
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 04 maja 2011, 23:12

arek_ahig pisze:Rozumiem, ze jak powiedzialbym mu, ze Polonia to frajerzy
To w takim razie jak o Tobie to świadczy, że tak mówisz, a druga sprawa to ma Ci przytaknąć czy co zrobić ?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8732
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 maja 2011, 23:14

arek_ahig pisze:i nie ma w tym absolutnie nic zlego?
Mnie rodzice nauczyli, że jak czynię źle, to muszę się liczyć z ewentualnymi konsekwencjami.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 maja 2011, 23:17

cloner pisze:Jak ktoś Ci obraża matkę to raczej mu przypierdolisz. Podobnie jest z klubem, miastem, itd.
Ok, matkę tak, ale... Wiesz, zastanawia mnie jedno, nie chcę zrobić z Ciebie idioty, ale jakimi wartościami się kierujesz? Czyli jak znajdziesz się w Chorzowie, w pubie, i kibic Ruchu obrazi Polonię, to dasz mu w mordę? Nawet jak tam jest 15 innych kibiców, a Ty będziesz sam? Znam nie jednego z takim podejściem i uwierz, ale wydaje mi się, że kultura w naszym kraju się zmienia. Wiesz idę na imprezę i mam zamiar się pobawić, a nie czyhać, czy ktoś nie spojrzy na mnie krzywo, to mu przywalę. Nienawidzę takiego podejścia. A jeżeli chodzi o kibiców, to jestem takiego zdania, że 90% jest mocna w grupie.
Mnie rodzice nauczyli, że jak czynię źle, to muszę się liczyć z ewentualnymi konsekwencjami.
A mnie nauczyli, żeby czasami 10 razy się zastanowić, zanim zrobi się coś głupiego.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 maja 2011, 23:21

To sa tylko slowa. Moga co najwyzej urazic moja dume. Nic wiecej.
Ja z kolei moimi piesciami moge wyrzadzic takiemu delikwentowi duzo wieksza krzywde, a pozniej bede ponosil tego konsekwencje.
Latwo jest mowic, obrazili mnie, to musze przyjebac. Dopoki nie doswiadczysz na wlasnej skorze, ze konsekwencje Twojego czynu moga byc duzo wieksze anizeli obity ryj Twojego oponenta.

Ja sam nie jestem swietoszkiem i zdarza mi sie brac udzial w bojce. Nigdy jednak nie uderzylbym kogos za zniewazenie klubu, ktoremu kibicuje. A samo porownanie druzyny do rodziny jest absurdalne.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6672

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 maja 2011, 23:32

Bzdury gadacie, Niemcowi się nie dam obrażać, a z miastem to prawie tak samo, tyle, że na mniejszą skalę.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 maja 2011, 23:34

Kibol idiota się poddaje, wybaczcie.
Dobranoc elita.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 maja 2011, 14:05

Bzdury gadacie, Niemcowi się nie dam obrażać, a z miastem to prawie tak samo, tyle, że na mniejszą skalę.
To dałbyś komuś w twarz za to, że się będzie śmiał z Głogowa?
nie chcę zrobić z Ciebie idioty
Nie musisz nawet.

Akurat ta tematyka jest mi dość bliska, bo sam zaczynając wyjeżdżać z kraju i widząc, że inne miasto jest lepsze od mojego rodzinnego, stałem się ludziom z blaszoka równie obcy, jak z powodu faktu wyższego wykształcenia, czy raczej wtedy samego pójścia na studia.
Jest dla mnie kpiną z ludzkiego zdrowego rozsądku i lat ewolucji od maczugi do dyplomacji fakt, że bydło jest gotowe sklepać kogoś za to, że ów ktoś powiedział coś złego na temat mojego miasta. 3/4 życia spędziłem na Śląsku, jestem związany z tym regionem, ale nie tak ślepo, by teraz obracając się wśród krakusów siać spustoszenie, bo ktoś się będzie nabijał z hanysów.
A już tym większą kpiną dla mnie jest takie przywiązanie do swojego mikroregionu wyrażane przez kogoś, kto będąc rdzennym mieszkańcem Śląska kibicował Legii. :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6672

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 maja 2011, 14:25

Wilmore pisze:To dałbyś komuś w twarz za to, że się będzie śmiał z Głogowa?
To oczywiście zależy w jaki sposób się będzie śmiał. Mamy w Głogowie różowy most (który swoją drogą nosi nazwę Mostu Tolerancji) i sam twierdzę, że jest to trochę dziwne ale się przyzwyczaiłem. W każdym razie rozumiem, że kogoś to może śmieszyć, ok. Ale jak ktoś na podstawie tego stwierdzi, że Głogów to miasto pedałów to już chyba mam prawo kogoś takiego upomnieć, niekoniecznie bić ale powiedzieć mu, co o tym sądzę.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 maja 2011, 15:25

Legia - Korona bez kibiców.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 maja 2011, 15:34

Lech - Górnik też.

Jeśli stadion Lecha nie spełnia wymogów to niech dadzą euro Stadionowi Śląskiemu :P

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 maja 2011, 15:37

Znów tysiące ludzi, którzy lubią sobie po prostu przyjść na stadion i obejrzeć mecz na żywo musi pokutować za bandę idiotów. Uroki odpowiedzialności zbiorowej.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 maja 2011, 15:39

Najlepszy jest ten rzecznik czy kto to się właśnie wypowiada na TVN24, że zamykanie stadionu to nie jest metoda na pozbycie się kiboli ze stadionów, ale innej metody nie widzą (masło maślane). Czyli tak naprawdę przesłanie jest proste - robimy coś dla samego robienia, a czy to ma sens to nie ma znaczenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”