Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post autor: bartbuks » 04 maja 2011, 23:45

RealFan pisze:Jeśli uważasz, że Barcę można sobie tak po prostu zdominować to spoko. Real na razie jest w stanie toczyć tylko równorzędną walkę.
Wyjaśniłem to wcześniej. Barca to maszyna, która zmienia tryby, lecz działa na zasadzie takiego samego mechanizmu od dawna. Real został drastycznie zmieniony przed tym sezonem. Wybacz, ale to logiczne, że nie jesteście w stanie narzucić im własnego stylu, bo go jeszcze nie posiadacie. Dlatego w dalszej części posta pisałem o kilkuletnich planach.
RealFan pisze:Ja wiem, że ta drużyna dopiero się buduje, a Barca jest gotowa. Sam pisałem o tym wiele razy. Tylko pytam co z tego w kontekście tego dwumeczu?
Wiesz jak? Czytając niektóre artykuły, wypowiedzi, czy inne rzeczy, mam wrażenie, że wielu postawiło sobie za cel obarczyć Real obowiązkiem wyeliminowania Barcelony. Ja nie mówię, że było to niemożliwe, ale bardzo trudne. Zobacz w jakim stanie byliście pół roku temu dostając baty na Camp Nou. Nikt nie zauważa, że drużyna zrobiła ogromny postęp, ale braki musiała załatać walecznością i brutalnością. Taka jest prawda, bo charakterystyka gry środka pola Barcy, a Realu to niebo i ziemia.
RealFan pisze:Po pierwsze jeśli zostanie Mourinho to kolejnych wielkich zmian w składzie nie będzie, bo po co? Latem należy oczekiwać dwóch lub trzech transferów, o czym już mówiono kilka razy, a odejdą raczej zawodnicy, którzy po prostu nie grają.
Tak ale zauważ, że tych 2-3 nie przyjdzie usiąść, tylko wskoczyć do składu, bądź podnieść morale i wzbudzić walkę o miejsce. Nie macie napastnika, co jest dramatem. Wystarczy, że przed każdym sezonem wskoczy 2 nowych, którzy muszą być lepsi niż odchodzący. I tyle. Reszta będzie się zgrywała i pracowała. O to tutaj chodzi, bo porównajcie sobie podstawową jedenastkę sprzed roku, a obecny skład. Daje do myślenia?

Wróć do „Hiszpania”