Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1331

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 09 maja 2011, 13:56

Mam ogromna nadzieje, ze Mou wymyslil ten transfer szukajac wlasnie partnera dla Alonso, a nie wzmocnienia lawki. Nie zdzierze kolejnego zdolnego zawodnika siedzacego caly rok na lawie, jak Pedro Leon czy Canales.

I dziwie sie troche Sahinowi, mogl spokojnie jeszcze rok w Dortmundzie zostac, mialby gre w LM, ciagle jest mlody... z drugiej strony oferty z Realu za rok juz by nie bylo.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 maja 2011, 16:53

Transfer zawodnika na tę pozycję, na którą był najbardziej potrzebny i choć nie oglądam Bundesligi, więc nie znam Sahina bardzo dobrze, to chyba także o takim profilu, jaki był potrzebny. Świetna sprawa, że Real wziął się za uzupełnienia składu już teraz, a nie w lipcu.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 09 maja 2011, 23:02

nic tylko pogratulować transferu, bo Nuri jest wart znacznie więcej niż 10 mln euro, dla porównania rok temu Borussia dała za Lewandowskiego 4,5...
Jeżeli chodzi o dobre strony Nuriego to posiada on fantastyczne podania, dobry techniczny strzał z dystansu (nie dalej niż z 20 metrów), dobrze też uderza wolne technicznie oraz często bardzo pomaga defensywie (ach te jego wślizgi).

Nominalna pozycja środkowy pomocnik, u nas grywał z nr 8. Koleś ma talent o czym świadczą jego statystyki, był on najmłodszym strzelcem gola w Bundes (niecałe 17 lat) i w reprze Turcji. Bardzo go lubiłem i wciąż lubię (po Polakach w BVB mój ulubiony zawodnik, grający na mojej ulubionej pozycji i z ulubionym numerem) o sympatycznym charakterze i duszy Borussen. Z minusów należy napisać, że ma niestabilną formę, raz mecze świetne, raz do kitu i w zespołach spoza Dortmundu średnio grywa np. repra Turcji (jeszcze niedawno grzał ławę tam), także ja mu kariery w 1 sezonie nie wróżę, moim zdaniem ławka będzie i nic więcej, ale za to w 2 sezonie może już przebije się do podstawowego składu, choć ja mam nadzieję, że będzie zawodził i wróci tam gdzie jego miejsce, czyli do BVB :)

Nuri wiedział, że otworzyła się dla niego wielka szansa, gry w klubie z top3 jeśli chodzi o świat, wiedział, że jeśli chce spełniać swoje marzenia to musi zgodzić się na transfer, bo później takiej szansy moze nie być już, klauzula była do bani (mógł odejsc do innego klubu z Bundes za 6 mln i za 10 za granicę) i była podpisywana gdy Borussia była ligowym średniakiem i gdzie liczył się każdy cent byle spłacić zadłużenie, teraz można sobie aby pluć w brodę, bo na pewno Borussia by go nie puściła, to był nasz główny architekt akcji z przodu, wykonawca wolnych, rożnych, kapitan etc...

Jak widzę podpisał kontakt aż na 6 lat (po co na tak długo) i kasowo 2,5 mln euro za sezon (w BVB miał 1,5) więc szału nie ma. Ogólnie wasz bardzo dobry transfer, ale przestrzegam, że Nuri się długo aklimatyzuje, ma czasem niestabilną formę i zdaża mu się grac słabo w zespołach spoza Dortmundu (do tej pory w reprze Turcji raczej zawodził). Czas zweryfikuje ale moj typ to ławka w 1 sezonie.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 10 maja 2011, 0:41

arsenal i 25 baniek za jednego pilkarza? pff... chyba by nam 10 lat raty splacali, reyes chyba byl najdrozszy w historii arsenalu i nie wypalil, lepiej niech wegner kontynuuje swoja taktyke sprowadzanie mlodych i perspektywicznych. z takimi obroncami i sposobem w jaki graja to watpie zeby sie przebil i strzelil z 10 bramek w sezonie.
nuri jak nuri, dobry transfer ale jak dla mnie to obok xabiego powinien grac lass, coraz bardziej w drugiej polowie sezonu przypominal tego lassa zaraz po transferze z portsmouth. gdyby dostal kredyt zaufania od mou i miejce w wyjsciowej jedenastce to gralby jeszcze lepiej. nuriego trzeba bedzie powoli wprowadzac do zespolu. flo sell khedira plx ;/

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 maja 2011, 1:07

Tak, wiemy Magnum. Wiemy tyle, że na staranie się o Benzemę jest za późno. Teraz, jak w końcu zaczął dobrze grać, nikt go nie sprzeda. IMO odgrzewany kotlet, bo o Wengerze chcącym Karima pisze się od dawna, tylko jakoś nigdy nie było żadnych konkretów.

Nie można pisać, że ma grać ten albo tamten, bo dwójka w środku pola nie będzie zawsze taka sama. Właśnie po to jest szeroki skład.
sigane pepe pisze:flo sell khedira plx ;/
Mkhm mkhm. Chętnie już bym coś napisał, ale może najpierw poproszę o argumenty, żeby było ciekawiej. :P

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 10 maja 2011, 9:16

Xabi, Sain, Khedira Lass. Gago odpada, trochę brak tutaj miejsca dla Granero, Xabi-Lass w podstawie jak na razie, chyba że Murzyn zechce odejść co byłoby niepowetowaną stratą. Teraz Altintop , później lewy obrońca i napastnik.Drogba?

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 10 maja 2011, 23:59

Kolejny świetny mecz Lassa, niech sobie wybije chłopak odejście z głowy. Mecz pod Ronaldo, w każdym zagraniu szukano Ronaldo, mógł strzelić z 5 bramek. Zaskoczył mnie nawet Ade napastnik, który kończy wszystko mógł lobować, później mógł dwukrotnie lutować na bramę, ale podawał do Ronaldo :) niech bije chłop ten dawny rekord 38 bramek, niech wyśrubuje własny :) Wejście Benzemy okraszone świetną bramką. Higuain niestety po operacji to nie ten sam zawodnik, a hat trick z nietoperzami był niestety złudny... Na dzień dzisiejszy szkoda mi Ade, widać jest zżyty z drużyną, jest fajna atmosfera, i szkoda, że jeden z czarnuchów bardzo chce zostać (Ade), a drugi odejść (Lass).

Przyjście Sahina sprawi mniej więcej tyle, że pożegnamy Fernando Gago ( no chyba, że Lass odejdzie). As trąbi o Tevezie, ale czy ten zaraz nie będzie kończył kariery gdy będzie musiał ustąpić miejsca Karimowi, Gonzalo czy może Manolito o ile zostanie?

Coś trzeba zrobić z Canalesem i Pedro Leonem, ja bym obu wypożyczył nawet i do Getafe.

Były nasz zawodnik, który kompletnie zawiódł, błyszczy w Maladze, bramy ładuje prawie jak Ronaldo ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 maja 2011, 0:47

Mi też nie podobają się jakiekolwiek insynuacje, że Lass chciałby odejść. Jest za dobry, by się go pozbywać i gra na wrażliwej pozycji. Po jego odejściu zakup defensywnego pomocnika byłby koniecznością, żeby Pepe nie musiał tam za często grać i ten nowy raczej nie byłby lepszy.

Z Pedro Leonem nikt nie będzie się bawił w wypożyczenia IMO. Po prostu zostanie sprzedany, bo Mou w niego nie wierzy. Bardzo dużo informacji jest o tym Altintopie, więc tym bardziej.

Jestem przeciwnikiem kupowania napastnika za duże pieniądze. Benzema stał się świetnym piłkarzem, Higuain również dojdzie do siebie na następny sezon. Ade nie zachwyca, ale wydaje się optymalny z uwagi na charakterystykę, w następnym sezonie może grać tylko lepiej. Gdyby tylko zgodził się na jakąś rozsądną pensję, to ja bym go zostawił. Dodatkowym uzupełnieniem może być Morata i starczy.

Czasami nawet zabawnie wyglądało granie na siłę do Crisa, ale w tym sezonie już tylko on o cokolwiek walczy i dużo wskazuje na to, że mu się uda. Zostały dwa mecze, rekord Sancheza 38 goli, a Cristiano ma 36 lub według przyznającej Pichichi Marci 37. Jak utrzyma aktualną skuteczność, to da radę. Pichichi i złoty but będą na wyciągnięcie ręki, jeśli Messi jutro nie strzeli kilku bramek.

Warto też podkreślić kolejne dwie asysty Ozila. Jak na pierwszy sezon to przerósł chyba wszelkie oczekiwania. Mecz łatwy i przyjemny, kilka naprawdę ładnych zagrań, nie ma co się rozpisywać. :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 maja 2011, 22:29

fajnie sie chlopaki bawili podczas meczu :lol:

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 13 maja 2011, 0:55

Zajebisty filmik ;]

Ozil na ta chwile 25 asyst w 51 meczach Realu :o Kiedy ktos przytaczal jego statystyki z Werderu wierzyc mi sie nie chcialo, w dodatku przenoszac sie do lepszej ligi nie dosc ze poziom utrzymal, to jeszcze poprawil. Pomyslec, ze zupelnie nie rozumialem tego transferu i zal mi bylo odejscia VdV.

Btw ankieta chyba sie znudzila i mozna zaproponowac nowa, np.

Najwieksze rozczarowanie sezonu?
1) Adebayor
2) Dudek
3) Kaka
4) Stark
5) marnowanie młodziezy (Garay, Canales, Pedro Leon)
6) murarka w GD
7) oddawanie pkt ogórkom w lidze
8) Raul w Schalke

Jak o czyms zapomnialem, pisac.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 maja 2011, 0:58

Czemu Dudek ? Przeciez wypenil zalozenia taktyczne w meczu z Ajaxem i dobrze podgrzewal lawke innym chlopakom :lol:

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 13 maja 2011, 1:03

Ale kolejny rok w Realu i nie przebil sie do pierwszego skladu, wiec fail :/ :lol:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 15 maja 2011, 22:49

Cristiano Ronaldo - klękajcie narody :!: :rydzyk:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 15 maja 2011, 22:56

każdy mówił, że 92 mln to było przepłacenie, teraz już nie jestem tego taki pewnien

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”