Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 116

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 maja 2011, 13:18

Alescie OT'a narobili :boje się: Pozartowalismy z Salasem o Arabach i Morattim,a tu off na dwie strony :lol:

Z innej beczki :arrow: Luis Enrique zaprzecza plotkom laczacym go z Atletico,choc deklaruje chec pracy na Calderon.

http://www.atleticopoland.com/news/Luis ... jacji-1121

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 maja 2011, 13:43

Dr.Football1 pisze:Pozartowalismy z Salasem o Arabach i Morattim,a tu off na dwie strony :lol:
Patrz na pozytywy. Dziś dowiedzieliśmy się że
inter nie rozni sie absolutnie NICZYM od chelsea i citizens.
Chyba sobie to oprawię i powieszę na ścianie, tak mi się spodobało :lol:

Wracając na ziemię, dla Luisa Enrique to byłby fajny sprawdzian umiejętności ale i spory level up. Oczekiwania będą spore, bo Atletico to klub z ambicjami. Ja jednak szukając uzasadnienia takiej decyzji wybiegłem mocniej w przód i oto co wymyśliłem:
Praca na Vicente Calderon mógłby być przetarciem Luisa Enrique i sprawdzianem umiejętności przed... objęciem Barcelony po Guardioli, który wkońcu odejść musi :lol: Istnieje zatem prawdopodobieństwo, że Atleti przyjmie na staż trenera, który za rok czy dwa wróci do Barcelony już jako trener pierwszej drużyny :think:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 maja 2011, 14:12

Nie wymyśliłeś niczego nowego Salas :P Zaryzykowałbym wręcz stwierdzenie, że taki wariant jest prawdopodobny i nie trzeba było wiele pomyślunku, aby na to wpaść :P Wielu kibiców Barcelony już od pewnego czasu traktuje takie rozwiązanie jako naturalną kolej rzeczy.

W równoległą dyskusję nie chciałbym się wtrącać, ale Maciek mógłby zdradzić z jaką to organizacją wspierającą terrorystów jesteśmy związani. UNICEF? :lol: Bo UEFA chyba jest czysta :stop:

Będąc złośliwym napisałbym, że Mourinho w Interze już nie ma, ale jego wpływ na niektóre kibicowskie umysłu wciąż istnieje.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 maja 2011, 14:19

Mentor pisze:Nie wymyśliłeś niczego nowego Salas :P Zaryzykowałbym wręcz stwierdzenie, że taki wariant jest prawdopodobny i nie trzeba było wiele pomyślunku, aby na to wpaść :P Wielu kibiców Barcelony już od pewnego czasu traktuje takie rozwiązanie jako naturalną kolej rzeczy.
Wiesz, nie siędzę w Primera Division na tyle, by pewne fakty, które dla fana tej ligi z wiadomych względów są bardziej oczywiste łapać w lot. Jeśli jednak w tej teorii jest większa niż przypuszczałem jeszcze 10 minut temu doza prawdopodobieństwa, tym bardziej jestem rad iż udało mi się to w miarę sprawnie wydedukować :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 maja 2011, 14:45

A czemu niby Pepe(zawsze jak tak mówi Szpakowski to poprawia mi sie humor) Guardiola, miałby śmignąć z Barcelony? Chyba nikt juz nie wątpi w jego wielkie umiejetności i nawet sezon czy dwa bez trofeów nie powinien sprawić, żeby ktokolwiek mógł myśleć o jego zwolnieniu. Chyba, ze on sam chce być jak Mourinho i sprawdzić się w paru ligach. W każdym bądź razie ja na jego miejscu wolałbym stać się Fergusonem Barcelony :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 maja 2011, 14:52

Pisałem o tym już kilka razy :wink: Guardiola sam wielokrotnie dawał do zrozumienia (nie zawsze wprost, ale jednak), że nie ma co liczyć na to, że zostanie takim Fergusonem Barcelony. Ta praca strasznie go wyczerpuje, ma za mało czasu dla rodziny no i wierzy w cykle. Mówi, że przyjdzie taki moment w którym to nie będzie już w stanie wykrzesać więcej z obecnych piłkarzy a na kolejny cykl z zupełnie inną grupą nie będzie już miał chyba ochoty/siły. Za każdym razem jak podpisuje/przedłuża umowę to akceptuje tylko przedłużenia o jeden sezon, aby mógł na bieżąco decydować o swojej przyszłości i odejść kiedy uzna, że nie potrafi dać już więcej klubowi.

Kiedyś miałem takie świetne zdjęcie przedstawiające Pepa w momencie podpisywania kontraktu przed swoim pierwszym sezonem oraz zdjęcia Pepa rok później. Osiwiał i wyłysiał strasznie :o Nie mogę teraz znaleźć tej fotki, ale jak mi wpadnie to zapodam.

Także oczywiście chciałoby się widzieć Pepa w Barcelonie przed długie lata, ale tak nie będzie. Tyle dobrego, że Mister praktycznie od początku wszystkich na to przygotowuje a klub szkoli sobie nie tylko piłkarzy, ale i trenerów :lol: :wink:

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 16 maja 2011, 14:58

Mentor pisze: Będąc złośliwym napisałbym, że Mourinho w Interze już nie ma, ale jego wpływ na niektóre kibicowskie umysłu wciąż istnieje.
Najbardziej na tych bordowo-granatowych, ktorzy wszedzie widza wplyw Mou ;)
Co zreszta przypomina ten nazwany juz naukowo (nie pamietam jak) zwyczaj porownywania do, i przywolywania faszyzmu w okreslonym momencie dyskusji, kiedy brakuje zwykle merytorycznych argumentow, co ciekawe w tym zabiegu rowniez przoduja kibice Barcelony :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 maja 2011, 14:59

To ja mam nadzieje,ze Luis zrobi kawal dobrej roboty na Calderon,a Wy w tym czasie wyszkolicie sobie jakiegos nowego Pepa w Barcelonie B :wink:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 16 maja 2011, 17:09

Luis Enrique zaprzecza,a w niektorych info o nim i Barcelonie B juz mu w metryczke wpisali "Trener-Atletico Madryt-od 2011" :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 maja 2011, 19:36

Dr.Football1 pisze:To ja mam nadzieje,ze Luis zrobi kawal dobrej roboty na Calderon,a Wy w tym czasie wyszkolicie sobie jakiegos nowego Pepa w Barcelonie B
Życzę Lucho jak najlepiej gdziekolwiek by nie trafił i wcale nie musi zaraz wracać do Barcelony. Niech mu się wiedzie po prostu :P

Zresztą na horyzoncie pojawiła się konkurencja :wink:
"Chciałbym któregoś dnia poprowadzić Barçę. Wciąż mam serce w kolorach blaugrana" - świeżo upieczony mistrz Holandii, Frank de Boer na antenie Caden COPE.
Za fcblog.pl

Przepraszam za OT :P Przyjmijmy, że dopóki jest mowa o Lucho to przynajmniej trochę trzymamy się tematu :wink:

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 18 maja 2011, 8:58

Dr.Football1 pisze:To ja mam nadzieje,ze Luis zrobi kawal dobrej roboty na Calderon,a Wy w tym czasie wyszkolicie sobie jakiegos nowego Pepa w Barcelonie B :wink:
Już nowi się szkolą: Oscar Garcia, były gracz Barcelony z lat 90., obecnie efektywny trener jednej z kadr młodzików; to samo Sergi Barjuan, były gracz, świetny lewy obrońca, też ma już na swoim koncie sukcesy z juniorami. Do tego dochodzą Holendrzy, np. Frank de Boer, który zdobył właśnie mistrzostwo Holandii (choć on raczej w przyszłym kontekście pierwszego zespołu; A); na horyzoncie jest jeszcze Phillip Cocu (być może przejmie Barcelonę B właśnie on). Prócz tego, na siłę, można by wymienić nazwisko Alberta Ferrera, trenera Vitesse. No i zostają trenerzy już znani, choć niekoniecznie związani z Barcą, np. Marco van Basten, ale wiadomo, on by przyszedł tylko jako trener pierwszej ekipy. No ale reasumując, FC Barcelona ma potencjalnych kandydatów na ławkę rezerw, jak i na ławkę drużyny A.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 maja 2011, 9:39

A wlasnie chcialem zapytac co robia Sergi czy Abelardo. Widac La Masia szkoli nie tylko dobrych pilkarzy :wink:

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 18 maja 2011, 9:46

A tu najnowszy sukces Sergiego Barjuana:

http://www.fcb24.com/news/sergi-barjuan ... strzostwa/

"Piłkarz legendarnego Dream Teamu lat '90, Sergi Barjuan doprowadził juniorów FC Barcelony do mistrzostwa. Juvenil B pokonali 3:0 Cornella i zostali mistrzami Hiszpanii juniorów."

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 maja 2011, 13:23

Po wczorajszym finale Silvio potwierdzil transfer do Atletico.

http://www.atleticopoland.com/news/Silv ... etico-1147

A wiec prawa obrona odhaczona. Co prawda jego naturalna pozycja jest lewa strona,ale na prawej tez da sobie rade.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 19 maja 2011, 15:30

Kurcze,odcielo mnie od internetu,3 dni nie mam a tu juz cos sie dzieje :-) Borek tez wczoraj podczas finalu LE wspomnial o Silvio,ale nie wiedzialam,czy to oficjalne.Bardzo dobry zawodnik,super,ze go mamy.Ciekawe,co z innymi trabsferami :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”