Oby tak sie stalo. Wole Lehmanna niz Almunie na lawce, na pewno.Niemiecki bramkarz Jens Lehmann wyznał, ze mógłby zostać w Arsenalu jako zawodnik na dłużej, niż tylko do końca sezonu. Były golkiper VfB Stuttgart zakończył karierę na koniec sezonu 2009-10, ale dołączył do Kanonierów w marcu w obliczu kryzysu kontuzji w kadrze. Teraz w wywiadzie dla Bild Niemiec przyznaje, ze może wszystkich zaskoczyć - i pozostać w klubie na następny sezon.
- To nie był tak naprawdę powrót, tylko ostatnia deska ratunkowa - w sumie to dla mnie hobby. Potrzebowałem 3 tygodni by wrócić do formy i akurat wtedy musiałem zagrać z Blackpool. Wtedy pomyślałem: "Mogę jeszcze bronic, niczego nie zapomniałem" - wyjawił 41-latek.
- Po tym meczu wywnioskowałem, ze jestem w stanie kontynuować grę. Koledzy z drużyny ciągle pytają czy pozostanę na następny sezon. - powiedział Lehmann.
Nawet jeśli Niemiec nie zostanie w klubie jako bramkarz i postanowi przejść na emeryturę po raz drugi, ma zamiar kontynuować karierę w futbolu.
- Wyobrażam sobie siebie dalej w piłce. Najpierw chcę skończyć kurs trenerski. Mając takie osobistości jak Alex Ferguson w Manchesterze czy Arsene Wenger w Arsenalu, moim zdaniem to będzie najlepsza opcja. - uważa Jens Lehmann.