Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Emerald » 26 maja 2011, 11:43

No wydaje mi sie, ze zapominacie w szacunkach o Zlatanie, za ktorego dostaniemy jakies 20 milionow od Milanu + Keirsson, Henrique i Maxwell mysle, ze do 30 mln dojdziemy.

Wydaje mi sie jednak, ze to nie same 'czyste' pieniadze na transfery sa problemem tylko kwoty jakie bedzie trzeba placic zawodnikom z tytulu kontraktow. Nie mozna sobie pozwolic na jakies przesadne rozbuchanie pod tym wzgledem bo doprowadzimy sie do ruiny a Messi, Xavi, Iniesta, Villa, Puyol, Valdes i Dani juz maja baaardzo wysokie kontrakty. Podejrzewam, ze Pique i Mascherano tez i nie wiem jak wyglada sytuacja kontraktu Busquetsa, ale on tez ma wszelkie podstawy zeby sie domagac wielkiej kasy.

W takiej sytuacji po zatrudnieniu Fabregasa ciezko bedzie wykrzesac kase na jeszcze dwie gwiazdy.

Co do transferu Rossiego to jakos mi on do Barcy nie pasuje, poza tym zgadzam sie z Mentorem, ze gdyby przyszedl Fabregas to napastnika moznaby spokojnie odpuscic.

Co do Valdesa, to ok. Ciezko powiedziec, ze broni on gorzej od Casillasa, z ta roznica, ze Casillasa stac na interwencje zupelnie niesamowite, Valdes zadziej takimi olsniewa.
Liso pisze:Lepsi (wg mnie): Casillas, Manuel NEUER, Maarten STEKELENBURG, Buffon, a wśród wschodzących Lindegaard
Odnoszac sie do tego: Stekelenburg zdecydowanie NIE, Buffon w obecnej formie tez nie. Lindegaarda nie potrafie ocenic.
Zgadzam sie jesli chodzi o Casillasa i tyle.

Wróć do „Hiszpania”