Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post autor: Wilmore » 28 maja 2011, 14:44

A ja tam nie widzę żadnego kibica MU na tym forum napinającego się jak wyżej wymienieni cules.
Chodziło mi o to, że może poza Melo, w żadnym innym klubie nie ma graczy traktowanych jak nietykalni, których nie wolno broń boże skrytykować, a za takich uważają swoich ulubieńców tutaj niektórzy fani ManU i Barcelony. Jakoś nie widzę problemu z wytknięciem wad największym graczom Realu, Milanu, Interu czy Arsenalu. :wink:
Ewentualnie jest jeszcze Anderson.
Fletcher co prawda obniżył loty, ale on ma grę defensywną we krwi. Anderson jest w stanie zagrać na środku, ale miałbym duże wątpliwości co do jego ustawiania się. Jeszcze większe wątpliwości miałbym co do Giggsa, który w moim odczuciu nie jest graczem, jakiego ManU będzie potrzebowało.
Dla mnie decydujące dla tego meczu będzie prawe skrzydło. Z jednej strony niewiadomy wynik rywalizacji lewego obrońcy Barcelony z Valencią, a z drugiej tutaj widzę najsłabszy punkt defensywy ManU. Drugie skrzydło wygląda dużo lepiej na papierze, a środek pola zostanie zacementowany z jednej strony przez cofającego się Rooneya i duet środkowych ManU, a z drugiej przez Xaviego, Busquetsa i wychodzącego do przodu Mascherano (bo chyba on zagra na środku obrony).

Wróć do „Puchary Europejskie”